Ümit Özdağ'ın provokasyonuna izin verilmedi: Hatay'a girişi engellendi

Dün Adana'da "Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz" diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Hatay'a girişine izin verilmedi, konvoyu durduruldu.

GİRİŞ 27.06.2022 11:47 GÜNCELLEME 27.06.2022 14:42
Bu Habere 509 Yorum Yapılmış

Adana'da dün partisinin 1’inci Olağan Adana İl Kongresi’ne katılan Ümit Özdağ, sabah saatlerinde bir dizi toplantıya katılmak için Suriye sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın konvoyunun durdurulmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilan eden, yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatay'ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek, kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilmemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır" denildi. 

"İKTİDARA GELİNCE İLK MAYINI YERLEŞTİRECEĞİZ" DEMİŞTİ

Adana'daki konuşmasında, "Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz” diyen Özdağ'ın konvoyu, Hatay'ın girişinde durduruldu.

Jandarma tarafından yolu kesilen Özdağ'a valilik kararıyla kente girişinin uygun olmadığı bildirildi. Özdağ, burada yaptığı açıklamada, bölgede partililerle bekleyeceklerini, Hatay'a girmeden dönmeyeceklerini kaydetti. "Hatay sınırına mayın döşeyeceğiz" açıklaması nedeniyle kente alınmadığını savunan Özdağ, "Türkiye'deki tüm Zafer Partilileri Hatay'a bekliyorum" dedi.

Jandarma yetkilileri, Hatay Valiliği’nin kararını Ümit Özdağ'a yazılı olarak sundu. Jandarma, valiliğin 1 hafta süreyle tüm etkinlikleri iptal etmesi nedeniyle Özdağ ile beraberindekilerin kente girişine izin verilmeyeceğini bildirdi. 

BAKAN SOYLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın açıklamalarına da şöyle tepki göstermişti:

"Bugün Gazi Meclisimizde milletvekili demeye de ağzım dilim varmıyor da birisi, yani kullanılmaya çok müsait olan, kullanılan, uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olmuş birisi diyor ki; 'Elime mayın alıyorum, mayınla beraber Hatay sınırına gideceğim.' Hatay sınırına mayın döşeyecekmiş. Meczup desen meczup, aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş. Ya ne yapmaya çalışıyorsun? Fikrin, zikrin düşüncen ne?"

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 509
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ü.özdag provokatör lük yapıyor. Derdi, milletin derdi huzuru değil . Hem büyük Türkiye isteyeceksin hemde ülkene gelen Müslümanlara tepki verecek geri gönderecek bu tamamıyla yabancı istibarati talimatıyla yapılıyor. Milletimiz bu provokatör ün yanında yer almayacaktir. Suriye ırak diye devlet mi kaldı ortada. Bu Müslüman kardeşlerimizi geri gönderirsen bunlarin çocukları gençleri abd nin israel in rus ün eline geçer ve hepsi birer terörist olarak bize geri saldırırlar pkk nin militanı olurlar.
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeleri birbirinden ayıran hatlara Sınır denir tarlayla karıştırmayın ülke sınırı deyiyoruz ve buraları neyle ayıracan koruyacan ya duvar örerek ya dikenli tel yada mayın larla syn ümit ozdağın dediği şeyin neyi yanlış anlayamadım bunlar 82milyonu nüfusu yanıltmaya çalışı gerçi 10 milyonu yabancı
    Cevapla
  • Bulut-TRB 1 yıl önce Şikayet Et
    Bari iyi bir sopa atılarak geri gönderilseydi.
    Cevapla
  • SON NEFES 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam fitnecidir. Melek görünümlü şeytandır. Milliyetçi görünümlü vatan hainidir. YETER ARTIK ÜMİT HADDİNİ AŞMA BU ÜLKE HER İTİN DEDİĞİNİ YAPMAZ.
    Cevapla
  • İrfan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu milliyetçilik değil, ırkçılıktır. Afganlı Suriyeli yoktur. İyi insan kötü insan vardır. Bir insanın geldiği yere bakarak genelleme yapmak son derece yanlıştır. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Yanlış yapanlar elbette sınır dışı edilsin. Şikayet eden vatandaşlarımız elbette dinlensin, mağduriyetleri giderilsin. Nebî sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki: "Sizden biriniz kendisi için sevip arzu ettiği şeyi din kardeşi için de sevip arzu etmedikçe gerçek anlamda iman etmiş olmaz."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı