Türkiye-ABD arasında kritik görüşme! Dikkat çeken 'F-16' detayı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'li Senatör Lindsay Graham ile bir araya geldi. Mabeyn Köşkü'nde gerçekleştirilen görüşmede Ukrayna- Rusya Savaşı, Karadeniz tahıl sevkiyatı, Suriye, Ege- Akdeniz ve F-16 konusu ele alındı.

GİRİŞ 03.07.2022 06:29 GÜNCELLEME 03.07.2022 09:01
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

NATO Zirvesi ve kabul edilen Yeni Stratejik Konsept değerlendirildi. Zirve marjında iki ülke liderinin olumlu bir havada gerçekleştirdikleri görüşmeden duyulan memnuniyet dile getirildi.

F-16 KONUSUNDA İLERLEME SAĞLANMASI İKİ ÜLKENİN ÇIKARLARINA HİZMET EDİYOR

Türkiye- ABD ilişkilerinin karşılıklı saygı ve anlayış temelinde, ortak ve stratejik çıkarların esas alındığı bir zeminde ilerlemesi gerektiği ifade edildi. Savunma sanayii alanında iş birliğinin ve F- 16 konusunda ilerleme sağlanmasının iki ülkenin çıkarlarına hizmet edeceği belirtildi.

Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatı için güvenli bir koridorun oluşturulması hususunda Türkiye'nin çabalarının takdirle karşılandığı ifade edildi. Bu sevkiyatın başarıyla gerçekleşmesinin küresel gıda güvenliği açısından stratejik önem taşıdığına dikkat çekildi.

Ege ve Akdeniz konularında uluslararası toplumun Türkiye'nin meşru haklarına saygı göstermesi gerektiğinin altı çizildi. Türkiye'nin ulusal güvenliğini, Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini tehdit eden PKK/YPG ve DEAŞ dahil tüm terör örgütlerine karşı ayrım yapmaksızın kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Haşim 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl' ki (birinci dünya savaşından) önce ingilte' den parasını verdiğimiz halde savas gemisini bize vermedi. Bu da ona benzer birşey ABD ' bin işi belli olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vermezler
    Cevapla
  • Xmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurt yavrusu kurt olur Erdoğan alır gemide kendileri getirecek mumunun motorları nasıl geldi. (-0pkk)+0+0+0+0+0+0 sonuç - 0 eder
    Cevapla
  • Tokatlı Emmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Birleşik Devletleri devlet olma ciddiyetini kaybetmiş bir devlettir.Türkiye'yi ortagı olduğu F35 projesinden çıkarmaları bunun bir örneğidir.Umarim f16 konusunda yalancı durumuna düşmezler.Zaman her şeyi gösterecek.
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan tank zpt .vsvs nasıl durdurulur sistemi nasıl pert edilir içindeki şoför aracı nasıl terk ettirilir bunları .çözelim mesela ABD dedeagactan binlerce tank top zpt Hummer .vsvs uçak helikopter .vsvs bir gece çıktı .işgal için geliyor .biz ne yapacağız onları nasıl pert .edeceğiz .bunların çözümü .önceliğimiz olmalı.
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    1. 5 milyar dolar ne oldu, bu arada üstüne yatmasınlar.
    Cevapla
  • Xmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Baydın İBB den doğaçlama halkoyunları için adam istemiş ona harcayacaklar kalırsa rakı içerler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı