CHP'den İmamoğlu'na 'aday değilsin' mesajı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı "cumhurbaşkanlığı seçiminde aday değilsin" mesajı verdi.

GİRİŞ 05.07.2022 18:19 GÜNCELLEME 05.07.2022 18:26
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı "cumhurbaşkanlığı seçiminde aday değilsin" mesajı verdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen CHP Sözcüsü, İmamoğlu'nun seçim sonrası "belediye başkanı olarak çok rahat edeceğini" söyledi:

"Erdoğan bir seçim daha kazanamayacağına göre böyle bir endişeye de mahal yoktur. İBB başkanımız yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha rahat yerine getirecektir."

İmamoğlu; İngiliz gazetesi Financial Times'a verdiği mülakatta, "Türkiye'de iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sesini yükseltmediği için kabahatli" ifadesini kullanmış, devamında ise; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri tekrar kazanması halinde kendisinin belediye başkanlığı görevinden alınabileceği şeklinde bir iddia ortaya atmıştı:

"Aklımıza gelmeyecek, inanmayacağımız, asla olmaz diyeceğimiz pek çok şeyi yaptılar. Seçimi iptal edebilecek zihniyete sahip olan bir kişi her şeyi yapabilir. Erdoğan seçimi kazanırsa ben bile görevden alınabilirim."

İmamoğlu Finacial Times'a konuştu: Erdoğan tekrar seçilirse beni görevden alabilirİmamoğlu Finacial Times'a konuştu: Erdoğan tekrar seçilirse beni görevden alabilir

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 149
  • Müsafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be iş dunyasi neden kabahatliymis. Sizin emellerinize. İsbirlikcilerinizin emellerine hizmet etmedigi icin mi. Dogruyu soyle. Sende havani alacan imamin cocugu
    Cevapla
  • Naci Bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay Kemal varken unut adaylığı eko
    Cevapla
  • balikci 1 yıl önce Şikayet Et
    heykel yaptırmadiki İstanbul'a yaptirsaydi değeri artardi
    Cevapla
  • Hikmet Aras 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem başkan sen ancak ilçebelediye başkanı olursun ibb sana ağır geliyor
    Cevapla
  • Sunnetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ekrem ibb başkanı göreve geldiği gün temel atmama töreni, metroları toprakla kapatmalar hariçten pis korkular hemen gelmeye başladı. Yaptığı 0 icraat yalan dolan tehditle ülke yönetilmez. Milletin sana ihtiyacı yoktur
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Diline sağlık Milletin bunlara ihtiyacı yok. Bunların işi gücü yalan dolan şikayet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı