CHP polise tokat atan Aydeniz için HDP ile birlikte ret oyu kullandı

Daha önce "Polise tokat kabul edilemez" açıklamaları yapan CHP tokatçı DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz için TBMM'de dokunulmazlığının kaldırılması oylamasında HDP ile birlikte ret oyu kullandı.

GİRİŞ 07.07.2022 17:35 GÜNCELLEME 08.07.2022 11:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

12 Haziran'da İstanbul'da yapılan yasa dışı eylem sırasında Aydeniz'in polise tokat atması kamuoyunda büyük bir infial yaratmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, DBP Milletvekili Aydeniz hakkındaki fezlekeyi hızla TBMM Başkanlığı'na göndermiş, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu da Aydeniz için Hazırlık Komisyonu kurmuştu.

Hazırlık Komisyonu önceki gün Aydeniz'in savunmasını dinledi. Dün de karar için bir araya geldi. Yapılan tartışmalar sonrasında AK Partili Hazırlık Komisyonu üyelerinin oyu ile Aydeniz'in 5 dosyadan dokunulmazlığının kaldırılması kararı alındı.

BAKAN SOYLU: CHP; TÜRK POLİSİ-PKK TERCİHİNDE GÖZÜNÜ KIRPMADAN PKK'LI SALİHA AYDENİZ'İ TERCİH ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polise tokat atan DBP’li Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik TBMM’de yapılan oylamada CHP’nin ret oyu kullanmasının ardından, “CHP; Türk Polisi-PKK tercihinde gözünü kırpmadan PKK'lı Saliha Aydeniz'i tercih etti” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay İstanbul Kadıköy’de yapılan izinsiz gösteride polis memuruna tokat atan DBP’li Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’de yapılan oylamada CHP’nin ret oyu kullanmasının ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Bakan Soylu’nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
“Bildiğimiz CHP Yalan, fitne, iki yüzlülük CHP; Türk Polisi-PKK tercihinde gözünü kırpmadan PKK'lı Saliha Aydeniz'i tercih etti Kılıçdaroğlu'nun da, Polis istismarı yapan sünepelerinin de TBMM çatısı altındaki bu tercihten yüzü kızarmaz Kaderdaşlarınız 6'lı masaya hayırlı olsun.”

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • @rom@ 1 yıl önce Şikayet Et
    chp=hdp=pkk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Otoyol ve köprü geçiş ücretleri değişti! Yeni fiyatlar bu gece yarısı yansıtılacak
Futbol dünyasında bir devir Arda Güler için sona eriyor