Mustafa Sarıgül'den Miçotakis'e çağrı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e çağrıda bulunarak, "Miçotakis, Amerika'ya güvenme, ayıdan post Amerika'dan dost olmaz" dedi.

Mustafa Sarıgül'den Miçotakis'e çağrı
Mustafa Sarıgül'den Miçotakis'e çağrı
GİRİŞ 10.07.2022 21:15 GÜNCELLEME 10.07.2022 21:25
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kurban Bayramı münasebetiyle Kırklareli'nde parti binasında partililerle bayramlaştıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Sarıgül, geçtiğimiz günlerde Yunanistan'ın Atina kentinde parlamento önünde Türk bayrağı açtığını belirterek Yunanistan Başbakanı Miçotakis barış çağrısında bulundu.

Sarıgül, Atina'da Türk bayrağı açtıSarıgül, Atina'da Türk bayrağı açtı

Sarıgül'e Atina'da saldırı girişimiSarıgül'e Atina'da saldırı girişimi

Sarıgül, "Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye ile ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'nda çok ağır bir konuşma yaptı. Aynı zamanda bir Yunanlı parlamenter Avrupa Birliği'nde bizim Türk bayrağımıza saygısızlık gösterdi. Ben Yunanistan'ın Atina kentinde Yunanistan parlamentosunun önünde Miçotakis'e barış çağrısında bulundum. Miçotakis çareyi Amerika'da arma Amerika size son derece uzak siz komşunuz Türkiye ile dostluk ilişkilerinizi iyi bir noktaya çevirin dedim. Atalarımızın, dedelerimizin bize bıraktığı ay yıldızlığı bayrağı Yunanistan parlamentosunun önünde onur ve gururla açtım.

Orada ben barış çağrısında bulundum. Bir kez daha Kırklareli'nde Miçotakis'e barış çağrısında bulunuyorum. Miçotakis Amerika'ya güvenme ayıdan post Amerika'dan dost olmaz. Amerika sana çok uzak senin yangının olursa Türk uçakları senin yangınını söndürmeye gelir. Biz her zaman barıştan yanayız. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağına ve toprağına gasp etmek isteyen olursa en ağır bir şekilde nasıl Atina’da Yunanistan parlamentosu önünde Türk bayrağı açtıksa Atina'ya da geliriz ama bizim böyle talebimiz yok. Biz bütün komşular ile barış içerisinde olmak istiyoruz" dedi.

Sarıgül, Kırklareli E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde af çağsında bulundu.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sarıgül, gündemde kalmak için başka neler yapacak, bakalım.
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyada Hristiyanlar Yahudiler Çinliler Ruslar yok olursa bu dünya düzelir hele komşularımız Yunanlılar ve Sırplar kani bozuk iranlilar ermenilertamamen yok olmalı birde Hindistan yok olmaliki dunya duzelsin
    Cevapla
  • ADEM Buluş 1 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Sarıgülü Haber Yapıp Kalitenizi Düşürmeyin O Boş İşlerle Uğraşmaya Devam Etsin Oda Biliyor ki Kendinden Bişe Olmayacağını
    Cevapla
  • dadas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne işin var Yunanistanda acayip Bi adam.
    Cevapla
  • Adalardaıssızım 1 yıl önce Şikayet Et
    Dost dost diye gaspçı korsan yunanistanı mı buldunuz. Bakın nasıl soyup herşeylerini alıp işkence yapıyor sığınmacılara yunanistan görmedinizmi. yunanistanı dost edinen dostum değildir kardeşim demem. Göz dikmişler denizlerimize çalmışlar adalarımızı yetmemiş kayalıkları da. Vatan toprağını çalandan dost olurmu. Komşun senin malını toprağını çalınca dostlukmu kalır yeter verin gazı yunana yapsın çılgınlığı bildirelim bizde haddini görsün Osmanlı tokadını. Yediği tokadın sayesine anlar ancak yola gelir yunanistoşlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat