Kılıçdaroğlu bu tartışmayı 15 Temmuz gündemini örtmek için mi başlattı?

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tercümanını neden günler sonra hedef almaya başladı? Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, dikkati çeken bir yazı kaleme aldı.

GİRİŞ 19.07.2022 09:03 GÜNCELLEME 19.07.2022 09:23
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüşmesine tercüman olarak katılan Fatıma Gülham Abushanab'ı hedef almaya başladı. Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, Kılıçdaroğlu'nun hedef değiştirmeye çalışıyor olabileceğini söyledi. Acet'in, "Kılıçdaroğlu bu tartışmayı 15 Temmuz gündemini örtmek için mi başlattı?" başlıklı yazısı şöyle: 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’la Madrid görüşmesini 29 Haziran’da yaptı.

Yani aradan bugün itibarıyla 21 gün geçmiş durumda.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun o görüşmede Erdoğan’a tercümanlık yapan

Fatıma hanımla ilgili bir tartışma başlatması ise, iki liderin bir araya gelmesinden 17 gün sonra oldu.

Türkiye gibi günlük ‘konu tüketen’ bir ülkede 17 gün çok uzun bir süre.

Bu durumda, CHP lideri tarafından 17 gün sonra böyle bir konunun tartışmaya açılması, ‘neden bu kadar zaman geçtikten sonra’ sorusunu beraberinde getiriyor.

Başka bir ifade üzerinden tekrar soralım.

Kılıçdaroğlu, üzerinde titizlikle ve kurnazca hazırlık yapıldığı belli olan o paylamışları neden 17 gün bekledikten sonra yaptı?

O İDDİA DOĞRU MU? 6’LI MASADA 15 TEMMUZ’LA İLGİLİ NELER KONUŞULDU?

Bu kuşkunun arkasını doldurabilecek en akla yatkın ihtimal, 15 Temmuz.

Darbenin 6’ıncı yıldönümünde, muhalefet partilerinin liderleri içinde ‘FETÖ’ geçmeyen cümlelerle, durumu geçiştirme amaçlı açıklamalar yapmakla yetindiler.  

15 Temmuz şehitlerini, gazilerini anacak, bin yıllık tarihimiz içinde en önemli birkaç hadiseden biri olarak sayılabilecek büyüklükte bir olayı herhangi bir anma programı bile yapmadan geçiştirdiler.

Dahası, 6’lı masada, bazı muhalefet liderlerinin iktidara gelmeleri halinde 15 Temmuz’un Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılmasının iptal edileceği yönünde ifadeler kullandığı yönünde iddialar ortaya saçıldı.

Kılıçdaroğlu’nun gündem saptırma niyetiyle hareket ettiğine işaret eden başka göstergeler de var.

Kendisinin o gece ve devam eden dönemdeki kuşkulu tutumu, hadi onu geçtik, devam eden dönemde FETÖ ile söylem birliğine girerek darbeye ‘tiyatro’, ‘kontrollü darbe’ demesinin, asıl darbe 15 Temmuz’da değil, 20 Temmuz’a yapıldı demesinin hatırlanmasını istememesi gibi.

KILIÇDAROĞLU’NUN AKLA ZİYAN SÖZLERİ

Kılıçdaroğlu, suni bir günde oluşturmak için başlattığı ‘çevirmen’ tartışmasını yaparken şöyle bir cümle de kullandı:

“Batı Erdoğan hakkında çok şey biliyor. Batı çok şey bildiği ve elinde tuttuğu bu tarz liderlere bayılır ve destekler”

Bu laflara bakacak olursanız, emperyalistlerin kendilerine bağımlı ve kontrol altında tutamadıkları için son 10 yılda her türlü yöntemi deneyerek iktidardan düşürmeye çalıştıkları isim Erdoğan değil de, Kılıçdaroğlu oluyor.

Diğer yandan;

2018’de halkın yüzde 52,5’unun oyuyla ilk turda cumhurbaşkanı seçilen, devletin bir numaralı yetkilisi konumundaki bir ismin, tercüman seçimini de kendi tercihlerine göre, güvenilir bulduğu kişiler üzerinden yapmasından daha doğal bir şey olamaz.

20 yıldır işbaşında olan Erdoğan’ın devleti temsilen, özellikle de dış politika ve güvenlik meselelerinde kritik kararları alırken, A takımını, devletin ilgili kurumlarını süreçlerin içine dahil ederek hareket ettiği bilinmeyen bir şey değil.

Bu kadar yaşanmışlıktan, dış politikada 15 Temmuz sonrası iyice belirginleşen Ankara merkezli ve Türkiye’nin menfaatlerini önceleyen dış politika yaklaşımının sonuçları görüldükten sonra bile Kılıçadaroğlu’nun lafı getirip getirip Erdoğan’ı en güçlü yerinden vurmaya çalışması, üçüncü dünya refleksinden başka bir şey olamaz.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • eci 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ab sorsalar kimi seviyorsun diye..inan kılıçtaroğlu seni daha çok severler.o masalı seçmenlerin yiyor.nasıl yiyip hazmediyorlar onu hala anlamam.reisin karşısına sen değil kim çıkarsa çıksın hatta bir eski terlik koy aynı oyu alır..kim gitmesini istiyor pkk fetö içimizdeki türk görünümlü osmanlı toplamaları ve kandırdığınız seçmenler
    Cevapla
  • Fetih Fetih 1 yıl önce Şikayet Et
    Biden =muhalefeti destekliyerek erdoğanı indireceğiz lafı erdoğana canımızla başımızla desteklemeye yeter..
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi o haımefendi mi kaldı. Utanmaz arlanmaz. Düzenbaz, sahtekar, iftiracı.
    Cevapla
  • Hain Düşmanı 1 yıl önce Şikayet Et
    KIL ıçtaroğlu CHPKK de nezaman Tecavüz,Rüşvet,Yolsuzluk,İftira,İhanet gibi yüz kızartıcı bir hadisede; hemen gündemi değiştirip unutturmaya yönelik yalan bir haber ve davranış biçimine giriyor; bu onun en belirgin özelliğidir!
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav Allah rızası için biri şu adamı sustursun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...