Kılıçdaroğlu'nun KYK ve EYT kurnazlığı ifşa oldu! Hizmette yine çakıldı

Muhalefet ve özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin hizmetlerini sahiplenerek algı operasyonuna kalkışması tepki çekerken, "Hiç bir şey yapmamanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyorlar" yorumları yapıldı.

GİRİŞ 20.07.2022 10:52 GÜNCELLEME 03.03.2023 10:21
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Özgür Bayrak / Haber7 Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KYK kredisi alan öğrencilerle ilgili verdiği müjdeyi kendisine mal eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepkilerin odağında.

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ve GENAR Başkanı İhsan Aktaş, Haber7.com'a konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"HİÇBİR ŞEY YAPMAMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİNİ YAŞIYORLAR"

"Hiçbir şey yapmamanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu da bunun öncülüğünü yapıyor maalesef." diyen AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, bu konuların Bakanlar Kurulu ve AK Parti kurullarında görüşüldüğünü söyledi. Belirli zaman zarflarında icraatını gerçekleştirmeyi planladıkları ve hayal ettikleri meseleler olduğunun altını çizen Şen, "AK Parti olarak iş yapıyoruz, çalışıyoruz.  Cumhurbaşkanımızın gecesi gündüzü yok zaten. Yapılan hizmetleri sanki kendi sayesinde oluyormuş gibi yansıtmaya çalışıyor. Algı operasyonu kısmı orası. Bu memlekette bir tane çakılı çivileri yoktur, bir tane dikili ağaçları yoktur. Onlar hiçbir şey yapmadan yapılacağı zamanı gözetliyorlar. Şu zamanda bu yapılacaktır. AK Parti tarafından ondan 3 gün önce biz söyleyelim de bize yazsın gibi." açıklamasında bulundu.

"BU 1 DEĞİL 5 DEĞİL"

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ise konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle özetledi:

Muhalefetin bazı noktalarda çözüm önerisi gibi sunduğu hususlar var. Ancak zaten AK Parti'nin özellikle kredi yurtlar kurumuyla ilgili kredilerin ödenmesi ile ilgili bir çalışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Bunlar bilindiği halde sanki onlar bunları yaptırmışlar, onlar dediği için olmuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu 1 değil 5 değil. EYT ile ilgili de benzer şekilde bir çalışma yapılıyormuş, onlar söylediği için oluyormuş. 2019’dan beri EYT ile ilgili olur, olmaz, olursa ne olur, nasıl bir model ortaya konulmalı gibi bir çalışmanın olduğunu kendim de biliyorum. Katılmış olduğum bazı programlarda da bunu kamuoyuyla paylaşmıştım. Son dönemde algıyla birlikte kendilerine buradan da pay çıkarmaya çalışıyorlar.

Kılıçdaroğlu bu tartışmayı 15 Temmuz gündemini örtmek için mi başlattı?Kılıçdaroğlu bu tartışmayı 15 Temmuz gündemini örtmek için mi başlattı?

"VATANDAŞ AK PARTİ DİYOR"

Hamza Dağ'ın söylediği gibi vatandaş neyin ne olduğunu bilir, ona göre de değerlendirir. Çünkü yapmış olduğumuz araştırmalarda vatandaşlar, ‘Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?’ diye sorduğumuzda,Ekonomi en önemli sorun. Bunu da yine AK Parti iktidarı çözer’ şeklinde cevaplar veriyor. Çözüm merkezi olarak AK Parti'nin görüldüğünü görüyoruz. Muhalefet partileri ileriye dönük proje üretmek yerine neden bunu yapıyor? Sonuçta muhalefet partilerinin görevi proje üretmektir ama sürekli bir algı peşindeler. Sizce bunun amacı nedir? Algıyla iktidarı kazanabileceklerini inanıyorlar. Algı dediğimiz husus doğruyu ya da haberi çarpıtarak verme girişimidir. Bu haberleri çarpıtarak vermeleri dezenformasyonu da oluşturuyor.

AK Parti'yi ve sayın Cumhurbaşkanı'nı yıpratma gayretleri var. Ancak bu gayretlerin karşılık görmediğini hem yapılan araştırmalar hem seçim sonuçlarında görüyoruz. Onların bir şekilde galip geleceklerine inanmaları da boş hayal çünkü geçmişte bunu defalarca denediler ve sonucunu da gördüler. Geçmiş tecrübelerinden ders alıp ona göre hareket etmeleri gerekiyordu.  

"ASLINDA KEYİFLİ BİR ŞEY"

GENAR Başkanı İhsan Aktaş, "İktidar doğal olarak icraat yapacak ve icraatlarını anlatacak. Muhalefetin de görevi eleştirmek, muhalefet etmek. Fakat son zamanlarda Kılıçdaroğlu güzel bir yöntem keşfetti. İktidarın yaptıklarını sahiplenmek gibi. Normalde partilerinin genel karakteri geleceğe dair kendi iddialarını ortaya koymaktır. Bu demek ki hâlâ Türkiye yönetimini AK Parti üzerinden tasarlıyorlar. Onlar AK Parti'ye yaptırmaya devam etsinler. Aslında keyifli bir şey AK Parti açısından, yani kendi iddiaları, kendi vizyonları ortaya çıkmıyor. AK Parti'nin icraatlarını paylaşıyorlar." diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 154
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Kk önce kendi belediyelerinde işe başlamalı, öğrencilere, dar gelirlilere bilet çok cüzi olabilir, bi de işten attıkları 15 bin kişyi tekrar işe alabilirler mesela...
    Cevapla
  • Sanki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay Kemal söyler Tayyip yapar muhalefet şart muhalefet yapmasalar vay halimize birde böyle düşünün
    Cevapla
  • Diplomali Bir işsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün siyasetcilerin Allah belasini versin..haketmedikleri cifte maaslar bogazlarina cakilsin tez gunden..tc nin yonetim sistemi degismeli mv sayisi dusurulmeli..bu memleket koyden gelip sehirde memurluk yapanlar yuzunden hic gelismedi..memur sayisi dusurulmeli...
    Cevapla
  • ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek her zaman galip gelir yalanlar gerçeğin ışığında boğulacaktır
    Cevapla
  • İsmail abi 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpde ÖZTRAK AİLESİNDEN BAŞKA DEDEDEN TORUNLARINA KADAR CHPDE GOREV YAPIYORLAR VE SAYELERINDE TURKIYEMIZ BATIRIYORLAR.TURKİYEDE VE CHPDE AİLEDEN BAŞKA GÖREV ALABİLECEK KİMSE YOKMU? CHPLİLER SORUYORUM SİZİN ÇOCUKLARINIZ HEP YÖNETİLMIYE Mİ MAHKUM ? HİCMİ KAFASI ÇALIŞAN BİR GENÇLİK YOK NEDEN? Sadece çamur siyasetiyle bu işler olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler