CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan EYT kurnazlığı: Loading...

Çalışma Bakanlığı bünyesinde kurulan komisyonlarla farklı modellerle EYT’liler için çözümde takvim netleşmeye başlarken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan algıya oynayan bir paylaşım geldi: Loading...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan EYT kurnazlığı: Loading...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan EYT kurnazlığı: Loading...
GİRİŞ 18.07.2022 20:02 GÜNCELLEME 18.07.2022 20:44
Bu Habere 357 Yorum Yapılmış

3600 ek göstergenin ardından bakanlık, emeklilikte yaşa takılanlar için kolları sıvadı. Takvim netleşmeye başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personel başta olmak üzere, EYT, kamudaki taşeron ve geçici işçilerle ilgili düzenlemelerin yıl sonuna kadar çıkarılmasını hedeflediklerini söylemişti. Bu kapsamda, Bakanlık bünyesinde üç ayrı komisyonun kurulduğu belirtildi.

BAKAN BİLGİN: EYT SORUNU DA ÇÖZÜLECEK

Bakan Bilgin daha önce yaptığı açıklamada  ''EYT ile ilgili çalışmalarımız da var. Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Ondan sonra EYT de var... Yıl sonuna kadar bunlardan birkaçını daha tamamlayacağız. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz. Bizim görevimiz sorun çözmek. Türk devletinin bu sorun çözme kabiliyeti giderek artıyor. Dünyadaki bu krizlere rağmen artıyor'' ifadelerini kullanmıştı.

EYT İÇİN İNCE HESAP

EYT ile ilgili alternatifli formüllerin ele alınacağı çalışmalar sırasında bütçeye yükü, sosyal güvenlik açıklarına etkisi gibi başlıklar dikkate alınarak bir taslak hazırlanacak.

EYT’de kademeli bir geçişle bu maliyetin azaltılması formülünün ağırlık kazandığı belirtiliyor. EYT’ye takılanların 2023 başından itibaren ‘kademeli’ olarak emeklilik hakkı elde edebilmesine yönelik bir düzenleme yapılması üzerinde duruluyor.

Ekim ayından itibaren hazırlanan taslaklar önce kabinenin gündemine getirilecek, ardından, çalışma hayatında uzman AK Partili milletvekillerinden oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirip, teklif olarak Meclis’e sunulacak.

KILIÇDAROĞLU'NDAN EYT KURNAZLIĞI

Uzun süredir hükümet tarafından yapılan kılı kırk yararcasına yapılan ince hesaplarla emeklilikte yaşa takılanlar için çözüm üretilmeye çalışılırken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilginç bir paylaşım geldi.

EYT için çözüm yükleniyor anlamında bir grafik paylaşan Kılıçdaroğlu ortaya konacak olan çözümden kendince pay çıkarmaya çalıştı.

AK PARTİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA MÜTHİŞ CEVAP

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayarak "Biz siyasetin tüccarı değil, milletimizin hizmetkârıyız. Oynadığınız oyunun sonu Game Over" cevabını verdi.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 357
  • madmax 1 yıl önce Şikayet Et
    BU ULKEDE muhalefet nezaman vatandaşın yararına bır iş yapılsa bizde muhalefet olaarak destekliyoruz veya şu şekılde olsa daha iyi olur dese ALLAHIM ÖLMEDEN GÖRSEK adamların işi gücü lak lak ağızlarıda yorulmuyor çıkıyorlar hayat pahalılığı var evet var vatandaş olarak biliyoruz benim bildiğimi çıkıp söyluyorlar çözüm soyle yok eeee ozaman konusma sus otur
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    seçim yakın bakalım
    Cevapla
  • yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    ak parti çalıştıkca chp batıyor
    Cevapla
  • yurdum insanı 1 yıl önce Şikayet Et
    SSK battı diyip emeklilik yaşı 65olsun SSK anca bôyle kurtulur diyen bu arkadaş degilmi şimdi ne anlatiyor
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çözün kardeşim koz vermeyin.Elinizi tutan mı var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!