Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan mesajı

Son dakika haberi... Lozan Barış Antlaşması'nın 99 Yılı'yla ilgili mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan antlaşmanın şartlarını bilinçli şekilde aşındırıyor." dedi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan mesajı
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan mesajı
GİRİŞ 24.07.2022 13:46 GÜNCELLEME 24.07.2022 15:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 99. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayımladığı mesaj şu şekilde:

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu belgelerinden olan Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 99’uncu yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Lozan Barış Antlaşmasıyla kara sınırlarımız çizilmiş, kapitülasyonlar kaldırılmış, Yunanistan’da kalan Türk azınlığının hakları güvenceye alınmış, kıyılarımıza yakın Yunan adalarının gayrıaskeri statüsü teyit edilmiştir. Türkiye, imzalanmasından bu yana geçen 99 yılık zaman zarfında Lozan Barış Antlaşması’nın uygulanmasını titizlikle takip etmiştir.

Fahrettin Altun Yunan gazetesine konuştu: Miçotakis bu fırsatı değerlendiremedi!Fahrettin Altun Yunan gazetesine konuştu: Miçotakis bu fırsatı değerlendiremedi!

"YUNANİSTAN ANTLAŞMANIN ŞARTLARINI BİLİNÇLİ OLARAK AŞINDIRIYOR"

"Ancak son dönemde özellikle Yunanistan tarafından Türk azınlığın hakları başta olmak üzere Antlaşma’da kayıtlı şartlar yok sayılmakta veya bilinçli bir şekilde aşındırılmaktadır. İyi komşuluk ilişkileri ve Antlaşmaya sadakat ilkesiyle bağdaşmayan bu durumu, ülkemizin kabul etmesi mümkün değildir.

Ülkemiz, bölgesinde kalıcı barış ve huzurun tesisi yolunda her türlü çabayı göstermekte, aziz milletimizin haklarını korumakta kararlıdır.

Türkiye 2023’e, Lozan Barış Antlaşması’nın ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru emin adımlarla ilerlerken, bölgesel ve küresel meselelerdeki
etkin konumunu da pekiştirmektedir.

Lozan Barış Antlaşması’nın 99’uncu yıldönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle
anıyor, gazilerimizi saygı ve minnetle yâd ediyorum."

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • VATANSEVER 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan Lozan'ı ihlal ediyorsa bizde Yunan armatörlerin gemilerini boğazlardan parayla geçirelim, nasıl fikir ama. Ne de olsa dünya ticaretinin %80 i yunan gemilerine ait. İyi gelir bırakır.
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu teslimiyet anlaşması ile herşeyden vazgeçen kripto yahudi ve ermenilerden oluşan heyetin atacak yeri olmaması gerekli ama elden birşey gelmiyor...
    Cevapla
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Atına da neden bir ilimiz olmasın daha önce bizimdi
    Cevapla
  • Cskn 1 yıl önce Şikayet Et
    12 adaları almalıyız. Kıta sahanligimizi belirlemeliyiz. Petrol arama bize serbest olmalı Ege'de. Adalar silahsizlandirilmali. Tüm gücümüzle buna çalışmalıyız. Buna. Odaklanmaliyiz. Yunanistani her konuda zayflatmaliyiz.
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl alıcan adanın rum halkına nasıl ikna ediceksin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis memurun refah payini vermediniz ocakta en az yuzde elli bekliyor memur ve emeklisi allah razi olsun.
    Cevapla
  • İstanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Memuruz Çok Memnunuz Zammı aldık Devletimiz Varolsun
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Memuru doyuramadık gitti
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    memurlar hiç memnun değiller memursun varmı memurdaki sosyallik başka yerlerde bende bunu inanın anlamıyorum memurlar ne şukur etse azdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek