Babacan ve Davutoğlu'nun partileri birbirine girdi! 6'lı masada kavga

Ali Babacan'ın 'Davutoğlu bize ittifaklık teklif etti' itirafının ardından iki parti arasında yaşanan çatışma ayyuka çıktı. İki partinin teşkilatlarından zehir zemberek açıklamalar geldi.

Babacan ve Davutoğlu'nun partileri birbirine girdi! 6'lı masada kavga
Babacan ve Davutoğlu'nun partileri birbirine girdi! 6'lı masada kavga
GİRİŞ 26.07.2022 12:17 GÜNCELLEME 26.07.2022 12:41
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nda çatlak sürüyor. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Sayın Ahmet Davutoğlu, 'Saadet, Gelecek ve DEVA ittifak yapalım' diye önerdi. Partinin yetkili organlarına götürdük. Başkanlık kurulunda 21'de 21 reddedildi. Bir kişi bile desteklemedi. O bizim kendimizi nasıl tanımladığımızla ilgili bir konu. İstemiyor arkadaşlarımız" şeklindeki sözleri Gelecek Partisi'nin tepkisine neden oldu.

BAYKAY: "EN BÜYÜK HATA SİZİ ADAM YERİNE KOYUP BU TEKLİFİ GÖTÜRENLERDEDİR"

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baykay, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından açıklamada bulundu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı eleştirerek, "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" dedi.

Abdülkadir Baykay, söz konusu paylaşımının ardından yeniden açıklamada bulundu ve "Yazdıklarımın arkasındayım daha önce dediğim gibi ülkede siyaset yapmak için illa yalakamı olmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ELMAS: BU DİL VE ÜSLUP OLDUKÇA SAKINCALI. AYIP EDİYORSUNUZ"

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Tunahan Elmas, Abdülkadir Baykay'ı eleştirdi ve "Siz gelecek partisinin kurucusunuz. Ali bey ve Ahmet hoca eski dost ve yıllarca beraber siyaset yaptı. Bugün, 6'lı masada iki parti de ülkenin geleceğine yönelik katkı sunuyor. Bu dil ve üslup oldukça sakıncalı. Hem partiler arası diyalog için, hem memleket için. Ayıp ediyorsunuz" iddiasında bulundu.

"BANA GÖRE ONLARA BU TEKLİFİ GÖTÜRENLER DE HATA YAPMIŞTIR"

Abdülkadir Baykay da, Tunahan Elmas'a cevap verdi ve "Siyasi olarak bir beklentim yok. Bana göre onlara bu teklifi götürenler de hata yapmıştır. Bu şekilde kendini kaf dağında görüp açıklama yapanlar da kurucusu olmamız yapılan hataları söylememiz anlamına gelmiyor. Kimseyi peygamber görmüyoruz biz liderlerde hata yapar" iddiasında bulundu.

"ELEŞTİRMEK AYRI, MİLLETİN ADAMLIĞINA LAF ETMEK AYRI ŞEYLER"

Tunahan Elmas da, Abdülkadir Baykay'a cevap verdi ve "Eleştirmek ayrı, milletin adamlığına laf etmek ayrı şeyler Abdulkadir bey. Bu ayrımı yapabilecek biri olduğunuzu düşünüyorum" dedi.

BAŞÇI: "TEK BAŞIMA KALIRIM, YÜZDE 1 OY ALIRIM YİNE DE DEVA İLE YAN YANA GELMEM"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun avukatı Ahmet Başçı da, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı eleştirdi ve "Tamamiyle şahsi fikrimdir. Tek başıma kalırım, yüzde 1 oy alırım yine de DEVA ile yan yana gelmem. 2 temel sebebi var. Muhafazakarlığın tanımını bilmiyorlar. Liberal olmak ile elitizm ve üstenciliği karıştırıyorlar" dedi.

YILDIRIM: "AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA ZANNEDİYOR"

Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım da, Ali Babacan'ın açıklamasını eleştirdi ve "21'de 21'in kime hizmet ettiği belli değil! Aç tavuk kendini buğday ambarında zannediyor" diye konuştu.

AKYÜZ: "KAÇ AYDIR ARAZİDE BU KONUYU SORAN VATANDAŞA DERT ANLATMAKTAN YORULMUŞTUK"

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Bayram Ali Akyüz de, Ali Babacan'ın açıklamasını değerlendirdi ve "İlk önce size gerçekten teşekkür ediyoruz. Kaç aydır arazide bu konuyu soran vatandaşa dert anlatmaktan yorulmuştuk. Sizin ve 21 kurul üyeniz sayesinde bu yükten kurtulduk..." ifadelerini kullandı.

ROSE: ABDÜLKADİR BEY BU YAZIYI SİLECEKSİNİZ

Deva Partili Ahmet Rose de, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baykay'ın Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a yönelik "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" ifadelerini eleştirdi.

Ahmet Rose; "Abdülkadir Bey terbiyenizi takının. Adam yerine koymak falan nasıl kelimeler. İttifak yapmadık diye düşman mı olduk birbirimize? Bu yazıyı sileceksiniz" dedi.

ÖZELLEŞTİRME VE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Millet İttifakı CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'den oluşuyor. Millet İttifakı'nı oluşturan partiler, özelleştirme ve İstanbul Sözleşmesi konusunda uzlaşma sağlayamıyor.

BABACAN: "BÖYLE BİR TABLO VATANDAŞTAN DESTEK ALIR MI? BÖYLE BİR TABLO VATANDAŞIN GÜVENİNİ OLUŞTURABİLİR Mİ?"

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "6 genel başkan ayrı ayrı şeyler söylüyor. Böyle bir tablo güven oluşturabilir mi? Mümkün değil" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Babacan, YouTube kanalında yayın yapan bir gazetecinin canlı yayınına katıldı. Ali Babacan konuşmasında, "Siz de bana sordunuz. Özelleştirme... Şimdi 6 partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı bugün özelleştirmeyle ilgili ne söyleyecek? Diyelim ki bugün adayımız şu diye açıklasak" dedi.

Babacan, gazetecinin "Kılıçdaroğlu bugün 'kamulaştırma' dedi" şeklindeki hatırlatması üzerine, "Evet belki başka bir genel başkana sorsanız başka bir şey diyecek. Başka genel başkana sorsanız başka bir şey söyleyecek. Cumhurbaşkanı adayı da başka bir şey söyleyecek. Böyle bir tablo vatandaştan destek alır mı? Böyle bir tablo vatandaşın güvenini oluşturabilir mi? Mümkün değil yani.." ifadelerini kullandı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 95
  • KARADERELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara değil ülke yönetimi üç tane koyun dahi teslim etmem.
    Cevapla
  • Adil Düzen* 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı masaya bir önerim var.Siz daha cumhur adayınızı seçemediniz değilmi aslında cumhuru seçmek için ayrı bir seçim takvimi uygulansa iyi olmazmı hatta katılan cumhur adayları ilerde veliahtı olabilecek kendi önereceği başkan yardımcıları adaylarınıda vatandaş seçse iyi olmaz mı? diğer milletvekili ve yerel seçimini de birleştirip ayrı bir takvimde seçim yapılsa daha iyi olmaz mı?Zaten cumhurbaşkanın kabinesindeki bakanlar bağımsız olabiliyor meclisteki seçilecek milletvekilinin de görev ve işleyişi ayrı olduğuna göre bu öneri kafanıza yatar bence. Sizde böylelikle kimi cumhur adayı yapabiliriz diye kavga etmezsiniz.
    Cevapla
  • Adil Düzen* 1 yıl önce Şikayet Et
    Yukardaki onerimle Bay Kemal cumhur adayı olur başkan yardımcı adayları ise mansur,ekrem,meral vs olabilir bakın size kolaylık sundum şimdi siz daha cumhur adayını bile seçememişsiniz şurda ne kaldı seçime birde milletvekili adaylarını daha seçeceksiniz o nedenle cumhurun seçimini ayrı bir takvimde yerel belediye ve milletvekili seçimini birleştirip ayrı bir takvime alınmalı. sayın erdoğan size iyilik yapıp cumhurun seçimini erkene alabilir diğer seçimleri 18 haziranda yapabilir lakin henüz millet ittifakın cumhur adayları yok o yüzden size güvenip erkene alamıyor)))
    Cevapla
  • okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelinen bu son aşamada tereddütsüz bir şekilde edindiğim izlenim, bu masanın devlet yönetebilme kadro imkan ve kabiliyetinden yoksun olduğudur.
    Cevapla
  • okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi "ben lider olayım" diyor. Bu sıkıntılı günlerde halihazırda herhangi biri başkanlık makamında olsaydı her halukarda kaosa sürüklenirdik diye düşünüyorum!.
    Cevapla
  • Ankara nın bebesi* 1 yıl önce Şikayet Et
    Davasını satan iki kafadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü