Babacan'dan Davutoğlu'na: Böyle yol yürünmez

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun önerdiği deklarasyonun, kendileri tarafından "21'de 21 reddettik" açıklamasıyla basına servis edilmesi hakkında konuştu.

GİRİŞ 30.07.2022 08:48 GÜNCELLEME 30.07.2022 11:55
Bu Habere 254 Yorum Yapılmış

Karar TV'ye konuşan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Saadet Partisi ve DEVA Partisi'ne ortak deklarasyon götürmesi üzerine partisinin yönetim kurumunun tümünün ret oyu verdiğini açıklaması üzerine konuştu.

"MESAJ SERT Mİ OLDU YOKSA OLMADI MI? BÖYLE YOL YÜRÜNMEZ"

Moderatörün "21'de 21 reddedildi cevabı biraz sert olmamış mı?" sorusuna Babacan şu cevabı verdi:

"Biz bir partiyi reddetmiyoruz. Partinin önerdiği bir metni de reddetmiyoruz. Burada kabul edilmeyen zamanı ve şekli. Buna öyle bakmak lazım. Yazılı mülakatlarda mesajın yansıma sorunu var. 3 günde 6 şehri ziyaret ettiğimiz programda 40 dakikalık İsmail Saymaz ile söyleşi ortamıydı. Yoğun bir programda sert mi oldu, yumuşatalım mı konusuna girersek olmaz. Birbirimizin samimiyetinden emin olmazsak, böyle ufak tefek şeylere hemen alınganlık gösterirsek bu yol beraber yürünmez zaten. Altılı masa diye bir yapı kurduk, yol arkadaşlığı var. Tüm bu süreçte böyle ufak tefek şeylere takılırsak bu uzun yol yürünmez. Herkes birbirini biraz idare edecek, anlayışla karşılayacağız."

DEVA-GELECEK GERGİNLİĞİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi ve DEVA Partisi'ne deklarosyon sunarak "3. İttifak" kurulması çağrısı yapmıştı. Saadet Partisi buna sıcak baktığını ifade ederken, DEVA Partisi lideri Babacan, "Sayın Davutoğlu, 'Saadet, Gelecek ve DEVA ittifak yapalım' diye önerdi. Partinin yetkili organlarına götürdük. Başkanlık kurulunda 21'de 21 reddedildi. Bir kişi bile desteklemedi. O bizim kendimizi nasıl tanımladığımızla ilgili bir konu. İstemiyor arkadaşlarımız" açıklamasını yapmıştı.

Davutoğlu ise, "Ben şimdi DEVA'da 'hayır' diyen 21 arkadaşıma soruyorum: İki paragraflık bu metinde sizi ne rahatsız etti kimlik olarak? '28 Şubat'ı yapmak isterlerse onlara karşı mücadele edeceğiz' dememiz mi rahatsız etti? '28 Şubat'ı bir örtü gibi istismar ederek yolsuzluk yapanlara karşı mücadele edeceğiz' dememiz mi? Bizlerle beraber olmak rahatsız ettiyse altılı masada da beraberiz. Atomize olan siyaseti toparlamamız lazım. Burada 'ben' dememek, ego yapmamak lazım" demişti.

Gelecek Partisi'nin kurucu isminden Babacan'a ağır söz, Davutoğlu'na eleştiriGelecek Partisi'nin kurucu isminden Babacan'a ağır söz, Davutoğlu'na eleştiri

Babacan'ın açıklaması üzerine konuşan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baykay, "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" diyerek hem Babacan'a sert çıkmış hem de Genel Başkanı Davutoğlu'nu eleştirmişti.

Babacan ve Davutoğlu'nun partileri birbirine girdi! 6'lı masada kavgaBabacan ve Davutoğlu'nun partileri birbirine girdi! 6'lı masada kavga

Daha sonra ise; iki partinin üst düzey isimleri arasında sosyal medya üzerinden "açıklama kavgası" başlamıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 254
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu 6 lı koalisyonu 5 e indirip Cumhur ittifakına katılacaktır
    Cevapla
  • Recep Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi çok sesliliktir. Dominant lider olmazsa Türk milleti kazanır
    Cevapla
  • Altın çocuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlarda kabahat yokki 6 tılı masayı. Koolisyon desdekleyen halk da sacmalık ulkeyı 80leregöturen kafalarda adam evde karıyla gecınemıyo 6 tlı neya
    Cevapla
  • Recep Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakı akp, has, bbp, vatan, mhp ve diğerleri azda değil yani
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri söylüyor adamlıklari sorgulanır durumdalar.
    Cevapla
  • Karanlık Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek masada iken kalkan, 6 lı masada durabilir mi? Sonra net,patron CHP. Parti kur,6 lı ol. Ne işe yarıyor? CHP vekili ol aynı. İki Ak partiden ayrılan didişiyor. Ayrılan her bir Ak partili benim sayemde parti iyiydi diyor. Bu ne?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor