Çavuşoğlu ile Alman Bakanın toplantısında Yunanistan gerilimi: Yalana inanmayın!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Baerbock ile baş başa görüştü. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Alman Bakanın yüzüne karşı atılan yanlış adımları tek tek sıraladı.

GİRİŞ 29.07.2022 19:18 GÜNCELLEME 29.07.2022 20:29
Bu Habere 294 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile baş başa görüştü. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

ALMAN BAKANA KAVALA TEPKİSİ

(AİHM kararlarını) Yunanistan'a hatırlatmazken niye sürekli Kavala konusunu gündeme getiriyorsunuz? Çünkü Kavala'yı Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz.

ALMANYA'NIN YUNANİSTAN KONUSUNDAKİ TARAFLI TUTUMUNA TEPKİ

Adalar konusunda zaten yorum yaptınız. Almanya'nın taraflı davrandığını söylediniz. Almanya'nın Yunanistan'ın yanında yer aldığını söylediniz. Oysa ihtilaflı konularda propagandalara inanıp taraf tutmak doğru değil.

Yunanistan haksızsa haksız diyebilirsiniz. İşte sorun burada. Avrupa Birliği üyesi olmak her türlü hakka sahip olmak demek. Yunanistan'ın yanlışlarına AB üyesi diye sahip çıkmamak lazım.

"YUNANİSTAN AĞLAMAYI ÇOK İYİ BECERİR"

Tercüme konusunda eksiklik varsa düzeltmek isterim. Baerbock'un propaganda yaptığını söylemedim. Yunanistan'ın propagandasına göre hareket etmemek gerektiğini söyledim. Yunanistan ağlamayı çok iyi becerir.

Yunanistan'ın yaptığı kabul edilir değil. Botların şişlenmesi, insanların soğukta kıyafetlerinin de üzerinden çıkarılarak ölüme terk edilmesi. Umarım bu konuda samimi soruşturmalar olur."

RUSYA'NIN BAYRAKTAR TEKLİFİ

Biz daha önce Rusya'dan S-400 sistemini mecburen aldık. Ona da itiraz ediyorlar. Ama şu an Rusya ile herhangi bir drone konusu söz konusu değil. Kaldı ki biz devlet olarak üretmiyoruz, özel bir şirket üretiyor. Devletler arasında böyle bir şey yok. Şirketten de herhangi bir bilgi gelmedi. 

"TÜRKİYE'NİN PARİS İKLİM ANLAŞMASI'NI İMZALAMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Alman Bakan ise, "Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler çok özel bir öneme sahip. Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalaması çok önemli" dedi. 

Baerbock, Çavuşoğlu'nun "taraflı davranıyorsunuz" eleştirisi üzerine, "Farklı görüşlerdeysek bu propaganda olmayabilir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 294
  • Ay-yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Allaha şükür Türkiyemiz de gerçekten cesur başarılı Dış işleri, İç işleri bakanlarının görev alması nasip oldu.Yapmış olduğu görevlerinde çok başarılılar.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanın yalanını aslında hepsi biliyor. Ancak yalana inanmak çıkarlarına ve emellerine uygun düşüyor.
    Cevapla
  • levent 1 yıl önce Şikayet Et
    riyakar AB ,
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Barbock önce ülkesindeki nazi polisleri anayasa koruma teskilatindaki nazi lerle bnd deki terör destekcisi nazi leri ile mücadele etmeli ondan sonra baska ülkelere parmak sallamali hukuk disi islere karismis sebeke memurlari ile mücadele etmeli örtbas ederek 70 yildir nazi leri devlet dairelerinde polis teskilatinda bnd de besleyen almanyayi tüm dünya biliyor azinliklara farkli din kültür irklara yapilan hukuk disi eylemeler ortada
    Cevapla
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Gecmi$e bakin görceksiniz´hangi siyastci alman Türkiyeye gelse kesin huzursuzluk yartiyorlar..Bir zamankarda Steinmeier Erdogan parmak sallami$ti ama agzinin payini gercekten cok cok cok yine Erdogandan almi$ti..Bunardabir kendini begenmi$lik var fa$istleri hala devam ediyor.Dünya sava$larinda hic bir $ey ögrenemediler.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanin AB atilmasina ramak kalmişti ama olmadi...senin borçlarini silelim,yetir ki cik!fransa ve ingilterenin baskisina uyan alman enayisi,kabullendi ve yunan AB'de kaldi...para ve silah yardimi sürüyor. Nasil rusya nato devletleriyle çevrilmiş ise,AB 'de ayni numarayi yapiyor yunani silahlandirarak,90 milyona dayanmiş türkiyeyi izole etme çabasinda,ben de diyorum ki...allah belanizi versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı