TDP Genel Başkanı Sarıgül, Tekirdağ'da "af" çağrısını yineledi

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde "af" çağrısını yineledi.

GİRİŞ 04.08.2022 17:40 GÜNCELLEME 04.08.2022 19:21
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Omurtak Caddesi'ndeki Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde basın açıklaması yapan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye genelinde bir "af" çağrısı yaptığını anımsattı.

O günden bugüne 52 cezaevini ziyaret ettiğini belirten Sarıgül, "TDP olarak yaptığımız çağrı siyasi bir çağrı değil, vicdani bir çağrıdır. Pandemi dolayısıyla koşullardan dolayı hızlı yargılamalar oldu. Gözden kaçan bazı konular oldu. Özellikle cezaevlerindeki yoğunluğu hepimiz biliyoruz." dedi.

Sarıgül, parlamentodan çıkacak olumlu haberin 250 bin kader mahkumunu sevindireceğini ifade etti.

Kader mahkumlarının cezaevinden çıktıktan sonra ciddi bir desteğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Sarıgül şöyle devam etti:

"Bu 250 bin kader mahkumu dışarıya çıktıktan sonra onlara lojistik, psikolojik, ekonomik destek vermeliyiz, iş desteği vermeliyiz. 6,5 milyon mülteciye bakan benim güçlü devletim 250 bin kader mahkumuna da inşallah siyasal, sosyal, ekonomik ve toplumsal kucak açacağına inanıyorum. Toplumsal barış affımızın, kardeşlik hukukumuzu daha da geliştireceğine inanıyorum."

Sarıgül, "Affet Türkiye'm" çağrısının herkesi kapsamadığını vurgulayarak "Özellikle çocuk ve kadınlara karşı işlenen suçları kapsamıyor. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kastedenlerin dışındadır, özellikle uyuşturucu baronlarının, kadınlarımıza karşı işlenen suçlar, çocuklarımıza karşı işlenen suçların dışındadır." diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, bir gazetecinin sorusu üzerine "Binlerce evladımız KPSS sınavına hazırlanıyor ve o sınava girecekler, kamu kurum ve kuruluşlarında işe girmek için mücadele verecekler. Tam onu yaparken bu soruların dışarıya sızdırılması, buna bağlı binlerce gencin umutlarının suya düşmesi bizi alabildiğine üzmüştür." ifadesini kullandı.

Sarıgül altılı masayla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Seçimlere yaklaşık 10 ay kaldı. Daha çok masalar kurulur, çok masalar dağılır. Erken kurulan masaların çok fazla faydası olmaz. Bizim kuracağımız masalar ilkeler etrafında ve prensipler etrafında olmalı. Kim nereye seçilecek, ne zaman seçilecek, nasıl seçilecek, TDP olarak bizim tarzımız olan bir anlayış değildir. Biz özellikle parti olarak, Cumhuriyet'imizin değerlerini nasıl geliştirip güçlendireceğiz, Anayasa'nın ilk 4 maddesi kesinlikle değiştirilemez. Ulusal birlikten asla ayrılmayız, inançlara saygılı, laiklikten ödün vermeyiz. Atatürk milliyetçiliği bizim için baş tacıdır. 'Malazgirt'ten Kocatepe'ye tam bağımsız Türkiye' diyen bir siyasi partiyiz."

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 67
  • Salahattin Adana 1 yıl önce Şikayet Et
    Sarıgül' ün maksadı CUMHUR İTTİFAK' ından oy devşirerek zillet ihanet şebekesine şirin gözükmek; Bunun neticesinde de onlardan davet alıp hayal kurduğu meclise adım atmak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimden af istiyorsun. Kime karşı suç işlediysen o affetsin. Kanunen buda olmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah affedin diyor ama ona demiyor zarar görene diyor. Senin burnunu kırdıysam malına zarar verdiysem sen affedersin devlet değil
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suçsuz ise af edilmeye ihtiyacı yoktur. Sen af istiyorsun. Suç işleyen sonuna kadar cezasını çekmeli. Hatta cezalar hafif kalıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Af ne demek yaa. Biz indirim olmsın cezalar artsın cezaevi şartları ağırlaşsın diyoruz sen afa diyorsun. Ne ceza affı ne vergi affı olmamalı. Dürüst insanlara hep hüsran. Bana zarar veren dışarı çıkacak öylemi sen kim oluyorsun buna karar veriyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı