Kılıçdaroğlu yabancı seçmen iddiasını yalanladı: 400 bin kişi yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu, uzun zamandır gündeme getirilen "500 bin Suriyeli oy kullanacak" iddiasını yalanladı. Daha önce CHP başta olmak üzere bazı partiler ve medya organları, Suriyelilerin büyük bölümünün seçmen yapıldığını öne sürmüştü.

Kılıçdaroğlu  yabancı seçmen iddiasını yalanladı: 400 bin kişi yok
Kılıçdaroğlu yabancı seçmen iddiasını yalanladı: 400 bin kişi yok
GİRİŞ 08.08.2022 10:15 GÜNCELLEME 08.08.2022 12:18
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Türkiye'de özellikle muhalefet partileri ve medyası, seçimlerde çok ciddi sayıda mültecinin oy kullanacağı iddiasını gündeme getirmişti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, 100 bin civarında Suriyeli'nin oy kullanabileceğini açıklamış ama yine iddialar gündeme gelmeye devam etmişti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakan Soylu'nun açıklamasını doğrulayan sözler sarf etti.

Akar'ın sözünü cımbızlayıp saldıranlara Ahmet Hakan'dan tepki: Eksik yaptın diyemiyorlarAkar'ın sözünü cımbızlayıp saldıranlara Ahmet Hakan'dan tepki: Eksik yaptın diyemiyorlar

"400-500 BİN KİŞİ YOK"

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Kılıçdaroğlu 400-500 bin kişi gibi yüksek bir sayının olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: 

“Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor, veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız.”

CHP'liler, hükümetin göçmenlerden oy devşireceğini iddia etmişti. 16 Mayıs 2022'de Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Erdoğan’ın seçimleri her türlü hile ve yaklaşımla provoke etme ihtimali var. İstanbul’da kazanılan seçimleri hukuksuz olarak iptal etmişti. O yüzden Erdoğan sığınmacılardan oy devşirebilir" demişti. 

SKANDAL AÇIKLAMA: ELİMİZDEKİ SEÇMEN BİLGİLERİ YSK'DA DA YOK

CHP liderinin açıklamalarında, ellerindeki seçmen bilgilerinin YSK'da bile olmadığını söylemesi dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerini de biliyoruz" dedi. 

KAYNAK: SÖZCÜ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • İlyas aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan boşuna kendini harcama size oy yok nede 10 tane sicim kaypetn dahada sicim derdesi kimse size inanmyo CHP bin içi temzemeden vatandas oy vemyor nedenide size bilyosunuz
    Cevapla
  • vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin kiyida kosede sakli gizli secmenlerizmi varda secim kurulu bilmiyor bilmiyor
    Cevapla
  • bulent 1 yıl önce Şikayet Et
    o gün o yalanin oy getirisi vardı bu gün tam aksi ýönde konusması gerekiyor nasıl olsa verdikleri sözun konustukları kelimenin bir değeri yok o anlik boş laflar
    Cevapla
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    10.000.000 suriyeli oy kullanıyor Bay Kemal haberin yok mu.Pkk ve türevlerine ve de sevenlerine her gün binlerce lanet okunurken,aynı on binler Allah Razı olsun Tayyip Erdoğan diye dua ediyor bu oy değilde nedir.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam vatanını milletini seviyorsa,. Bende hiç bi şey bilmiyom. 73 yaşında boş teneke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı