6’lı masada Temel Karamollaoğlu telaşı, CHP’de helalleşme tiyatrosu

Temel Karamollaoğlu'nun 6'lı masa hakkında 'Büyük bir önemi kalmadı' sözlerinin yeni olmadığı anlaşılırken CHP'nin 'Helalleşme' tiyatrosunun perde arkasındaki gerçekler de su yüzüne çıkıyor.

6’lı masada Temel Karamollaoğlu telaşı, CHP’de helalleşme tiyatrosu
6’lı masada Temel Karamollaoğlu telaşı, CHP’de helalleşme tiyatrosu
GİRİŞ 17.08.2022 09:59 GÜNCELLEME 17.08.2022 09:59
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 6'lı masayı konuk edeceği toplantının arefesinde sarfettiği sözler siyaset gündemini çalkaladı. Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7.com Yazarı Mehmet Acet, Karamollaoğlu'nun sözlerinden 'u' dönüşü yapmasının nedenlerini ve Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' tiyatro gösterileriyle CHP'nin içerisindeki azınlıkların rahatsızlığını köşe yazısında aktardı.

İşte çok konuşulan o köşe yazısı:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu zaman zaman yaptığı çıkışlarla 6’lı masada yürekleri ağza getiriyor.

Şimdi de çıktı, “6’lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim Kanununda değişiklik yapılınca, yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı” diye bir açıklama yaptı.

Açıklamanın zamanlaması da bir hayli manidar.

Tam da Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan (21 Ağustos Pazar günü) 6’lı masa toplantısının arifesinde söyledi bunları Temel Bey.

Hemen bir telaş, hızlıca durumu düzeltme çabaları, Halk Tv’ye yapılan, “Sözlerim çarpıtıldı” sözleri eşliğinde, "Biz otoriter rejimlere evrilen bu sistemi değiştirmeye kararlıyız" açıklaması…

Aslında ortada telaş etmeyi gerektiren bir durum var mı ayrıca tartışmak gerekir.

Zira, Temel Karamollaoğlu yönetimindeki bir Saadet Partisi’nin 6’lı masadan başka bir masaya yöneleceğine dair ortada herhangi bir işaret yok.

Ancak, Temel Bey’in 6’lı masanın önemine dair bu ‘orijinal görüşlerinin’ yeni olmadığı, işin aslı herhangi bir düzeltmeye de ihtiyaç olmadığına dair işaretler var mı?

Evet, var.

“ŞARTLAR DEĞİŞTİ, GÖRÜŞLERİMİZ DE DEĞİŞTİ…”

Nisan ayına gidelim.

AK Parti ve MHP, seçim kanununda değişiklik öngören çalışmanın içine ‘artık oylar’ diye bilinen maddeyi de ekleyince, Temel Bey’in 6’lı masaya dair ‘heyecanında’ daha o gün azalma olmuştu.

Bugün söylediklerini o ilk açıklamasında (Nisan 2022) daha da iyi biçimde anlaşılacak şekilde şöyle ifade etmişti Karamollaoğlu:

"Şu anda şartlar değişti. Seçim kanunu ile birlikte görüşlerimiz de değişti. 6'lı masa aslında muhalefetin diyalog ortamını oluşturuyor. İlle de her noktada birlikte hareket etme mecburiyeti yok. Zaten bu durum da çıkan kanunla ortadan kalkmış oldu.” 

Görüldüğü üzere, Temel beyin 6’lı masaya dair birkaç gün önce, Bursa’da yaptığı açıklamada aslında yeni bir şey yok.

Kendisi, Nisan ayında Seçim Kanunu’nda yapılan değişiklik ile birlikte, 6’lı masanın çok bir öneminin kalmadığına dair görüşlerini sürdürüyor.

Bu durum, tabi ki Saadet Partisi’nin 6’lı masayı terk edeceği anlamına geliyor değil.

Ancak defalarca bir araya gelen, saatlerce birbirleriyle konuşan muhalefet liderlerinin kendi içlerindeki görüş ayrılıklarını yansıtması bakımından ‘siyasi önemi’ olan bir mesele bu.

Bir türlü heyecan üretecek ortaklaşmalar sağlayamamalarının, soyut kavramlar üzerinden ortak açıklamalar yapmalarının gerekçelerini anlamamıza yardımcı olacak bir veri bu.

Bu heyecan verememe halinin arkasındaki etkenlerden bir etken de denebilir.

KILIÇDAROĞLU HELALLEŞME DEDİKÇE CHP’LİLERİN ÇOĞU DİŞLERİNİ GICIRDATIYOR

Malum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dilinde bir süredir, bir ‘helalleşme’ söylemi var.

Bu söylemin lafta güzel, kulağa hoş gelen bir tarafı var mı?

Evet, var.

Keşke diyor insan her seferinde.

Bunu biraz daha özümsemiş olarak, biraz da içten şekilde yapsalar, yapabilseler.

Ama olmuyor işte.

Her seferinde, bu söylemin salt ‘oy avcılığı’ için yapıldığı, köprüyü geçene kadar bir şeyler elde etme amacıyla gündemde tutulduğunu belli eden görüntüler ortaya çıkıyor.

En son İstanbul İl Başkanlığı’nın yaptığı ‘helalleşme’ şovunda olduğu gibi.

Araştırmalara göre kadınların yüzde 58’nin başörtülü olduğu bir ülkede, ortalama değerlere sahip muhafazakar, mütedeyyin kadınlardan bir grup oluşturup ‘helalleşme’ programı yapmak mümkün iken, başörtülü diye, İslam’ın temel prensiplerine ters düşen açıklamalar yapmış, bu nedenle Diyanetten uzaklaştırılmış, nikahında alkollü servis yaptırmış, CHP’den kendisi helallik isteyen birini bulup, ‘helalleşme’ müsameresi yapıyorsun.

Pes denmez mi buna?

Bu tablo ne anlama geliyor?

Şu anlama geliyor:

CHP içinde, çoğunluğun çoğunluğunu temsil eden bir kesim, Kılıçdaroğlu ‘helalleşme’ dedikçe, “Ne helalleşmesi” diye tepki veriyor.

Kılıçdaroğlu, “İki dakika sabredin, şu köprüyü geçene kadar idare edin” dedikçe, çoğunluğun çoğunluğu olan o kesim, dişlerini gıcırdatıyorlar.

Durum bundan ibaret.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    siz helali haramı ne bilirsinizde helallik istiyorsunuz sizde içki var islam başörtüsü düşmanlığı yolsuzluk hainlik pkk ile işbirliği fitne fesat her tür haram var siz Allah a tövbe edinde önce kendi günahlarınızı affettirin ve din düşmanlığını bırakın Atatürk ün partisiyiz diyorsunuz pkk nın partisine çevirdiniz bu millet size hakkını helal değil haram eder benim hakkım haram olsun
    Cevapla
  • Mustafa 38 1 yıl önce Şikayet Et
    Karamolla oğlu İranın Türkiye temsilcisidir kılıçdaroğlu Ermenistan temsilcisidirmeral akşenerde aynı Ali babacan vede davut oğlu bunlarda abd temsilcisidir ülkeyi bölmeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende birşey yazayıom da belki tutar dedin. Analiz yapmayı bile bilmiyorsun.!
    Cevapla
  • LALA 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP ülkenin başına en büyük musibettir. Okuyun araştırın CHP'NİN geçmişini bugününü. CHP İngiliz icadıdır.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İttifakları ölü doğdu, Gömülmeyi bekliyorlar.
    Cevapla
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kendilerine hayrı yok memleket bunlardan ne fayda görecek merak ediyorum.Zamanında CHP’nin katil Temeli şimdi oldu kanka Temeli.Yine zamanında Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu ‘na Erdoğan aklının zekatını verse ona kırk yıl yeter demişti şimdi ise Kılıçdaroğlunun aklına muhtaç olmuş galiba Reis zekatını vermiş Davutoğlu’na da yetmiş o aklın zekatı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı