BBP Genel Başkanı Destici'den, Türkiye'nin Suriye konusunda attığı adımlara destek

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin Suriye konusunda attığı adımları desteklediklerini belirterek, "En düşman ülkelerin bile dönem dönem birbirleriyle konuştuklarını, anlaştıklarını görmüşüzdür" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici'den, Türkiye'nin Suriye konusunda attığı adımlara destek
BBP Genel Başkanı Destici'den, Türkiye'nin Suriye konusunda attığı adımlara destek
GİRİŞ 17.08.2022 16:54 GÜNCELLEME 17.08.2022 17:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaşanan terör olaylarının, Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik sınır ötesi operasyonlarındaki haklılığını bir kez daha doğruladığını ifade eden Destici, bazı Avrupa ülkeleri ile İran ve Rusya'nın kendi çıkarları için Suriye'de üsler kurduğunu anlattı.

Suriye'deki harekatların sürmesi gerektiğini belirten Destici, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ne zamana kadar Türkiye orada kalacaktır? Rusya ne zamana kadar kalacaksa, ABD ne zamana kadar kalacaksa, İran ne zamana kadar kalacaksa Türkiye de en az o zamana kadar Suriye'de kalacaktır. Önce onlar çekilecek, sonra Türkiye'ye 'çekil' deme hakkı belki anca o zaman kendilerine doğabilir ama şu anda böyle bir şey söyleme hakları asla ve kata yoktur. Söylerlerse de ne bizim ne de Türkiye Cumhuriyeti indinde bir önemi ve karşılığı bulunmamaktadır."

BBP olarak iç savaşın ve istikrarsızlığın başladığı dönemden itibaren Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunduklarını, görüşmelerin kesilmemesi gerektiğini dile getirdiklerini anımsatan Destici, görüşmelerin kesilmesinin asıl sorumlusunun Suriye rejimi olduğunu söyledi.

"DIŞ POLİTİKA MİLLİ BİR MESELEDİR" 

Devletler arası ilişkilerde ebedi dostluk ya da ebedi düşmanlık olmayacağına işaret eden Destici, şunları kaydetti:

"En düşman ülkelerin bile dönem dönem birbirleriyle görüştüklerini, konuştuklarını, anlaştıklarını görmüşüzdür. Tarih buna şahittir. Nice savaşlar sonrası ülkeler anlaşmıştır, barışmıştır ve ondan sonra ortak kararlar almışlardır. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yahut hükümetinin, bugün Suriye'deki rejimle, hükümetle görüşmesi de bu kapsamda değerlendirilmelidir. Dolayısıyla da eğer devletimiz, hükümetimiz bir adım atıyorsa bu adım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin ve bununla birlikte elbette ki kardeş ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızın, en çok da bu iç savaştan dolayı ülkesini terk etmek zorunda kalan milyonlarca mültecinin ve savaş mağdurunun mağduriyetinin giderilmesi için atılmaktadır. Büyük Birlik Partisi olarak biz bu tür, devletin, ülkenin, milletin lehine olan adımları her zaman desteklemişizdir ve bundan sonra da destekleyip yanında duracağız. Çünkü dış politika milli bir meseledir. Bu meseleye böyle bakılmalıdır ve mesele böyle değerlendirilmelidir."

Destici, bu görüşmelerle Suriye'den terör unsurlarının çıkarılması, Türkiye'ye dönük yeni göç dalgalarının önlenmesi, mülteci ve sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi ve Suriye'de iç barışın tesis edilmesinin amaçlandığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 11
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    "Dün dündür bugün bugündür" sözü laf olsun diye söylenmiş bir söz değildir. Devletlerin çıkarları hangi zamanda ve zeminde el verişli görünürse ilişkilerin kurulması gayet doğaldır. Hal böyle iken bunu kavrayamayan sığ düşüncelilerin ne dediğinin hiç bir önemi de yoktur.
    Cevapla
  • Birisii 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuşbalımısın ne.... sun bilmemde aklının almadığı şeylere yorum yapma, bunlar senin gibilerin kapasitesini aşar.
    Cevapla
  • muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi düşman kardeşler abd rusya görüşmüyor mu.Yoksa Rusya ukrayna görüşmüyor mu zannediyorsunuz.
    Cevapla
  • Tuşbalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu ABD'nin Rusya'nın İran'ın, Suriye'nin yüzünede söylesenize, Çark üstüne çark, Aynı Masalı İsrail'le, Suud'larla da gördük, Sıradada herhal Mısır var, bakalım orda çark için bahane ne olacak.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan üstüne yalan fitne üstüne fitne hainlik istine hainlik.. satlik hainlerin amaci memleket degil efendilerinin cikarlaridir. isleri güçleri yalan dolan fitne fesat. Allah'ın laneti fitne ve yalancıların uzerine olsun.
    Cevapla
  • muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuşbalı.Birileri pkk ile fetö ile dhkpaze ile görüşürkende ayni tepkiyi verdin mi.Çok bilmiş çok bilmiş yazmışsınız da bu devlet klavye başındaki kadar kolay yönetilmiyor.
    Cevapla
  • Nevsehir 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin aklın yetmez dis politikaya kafanı yorma
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yönetlilirken her zaman ülke menfaatleri gözetilir. Önceden öyleydi diye her zaman aynı devam edecek diye bişey yok. Abd venezuela ve iran a yaptırım uuguladı. Sonra petrol uçunca "çark" edip onlarla görüştü. Siz belediye bile yönetemeyen bir güruhun ferdi olduğunuzdan bunları anlamazsınız gerçi..
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne saçmalıyorsun! Türkiye’nin çıkarına aman birşey olmasın, hemen fetöcü kimliğinizi ele veriyorsunuz.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal başkanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz