Erdoğan-Zelenskiy-Guterres görüşmesi sona erdi! İşte ilk fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve BM Gnel Sekreteri Antonio Guterres'le bir araya geldi. 3 liderin görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü.

GİRİŞ 18.08.2022 17:35 GÜNCELLEME 19.08.2022 08:41
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin daveti üzerine Ukrayna'ya gerçekleştireceği resmi ziyaret için saat 09.00 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Polonya'nın Rzeszow Uluslararası Havalimanı'na hareket etti. Polonya’ya gelen Erdoğan'ı, Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat karşıladı.

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Ukrayna'ya geçti. Erdoğan, Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi. İki lider kameralara poz verdikten sonra, heyetlerin de katılacağı görüşmeye geçti. Yaklaşık 1 saat süren görüşme sona erdi.

3'LÜ ZİRVE 40 DAKİKA SÜRDÜ

İkili görüşme sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Guterres arasında Lviv'deki üçlü zirve başladı. Üçlü görüşme de yaklaşık 40 dakika sürdü.

HEYETTE KİMLER VAR?

Erdoğan'ın beraberindeki kafilede, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve MİT Başkanı Hakan Fidan yer aldı.

ERDOĞAN'IN UKRAYNA PROGRAMI

Rzeszow Uluslararası Havalimanı'ndan kara yolu ile Ukrayna'nın Lviv şehrine geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Görüşmelerde stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri değerlendirilecek. Ayrıca Erdoğan, Zelenski ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla 3'lü görüşme yapılacak. Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla kurulan mekanizmanın faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi, Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesi ile ilgili konular ele alınacak. Erdoğan, Zelenski ve Guterres ile gerçekleştireceği ortak basın toplantısının ardından, İstanbul'a hareket edecek.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 89
  • dost birr 1 yıl önce Şikayet Et
    bu görüşme ukraynaya para getirecek tahıl satılıp patlamayan silahlar alınacak.yani eski taş eski hamam..hiç savaş bitsin diyen biri yokmu beee.biz tahılı aktarmaya aktarırız ama ukraynada göz yaşı devam edecek
    Cevapla
  • algıcıya 1 yıl önce Şikayet Et
    Git rusyaya söyle bunları. Sanki savaşı ukraynalılar başlattı. Boşuna burda algı kasmaya uğraşmayın. Ukraynayı ruslara yedirmezler. teneke bağlayıp gönderecekler rusları ukraynadan.
    Cevapla
  • şık hareket 1 yıl önce Şikayet Et
    O yeşil renkli tişört, ülkesinin savaşta olduğunu ve gerekirse kendisinin bir er olarak ülkesini savunmaya hazır olduğunu gösteren bir sembolik görüntü. Bence çok şık bir hareket, güzel mesaj. Adama kaçacak demişlerdi gayette görevinin başında. Bütün devlet adamlarını aynı şekilde karşılıyor. Sadece bize özel değil.
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna liderinin komedyen olduğunu habire temcit pilavı gibi ağzına alanlar var kardeşim adam öz geçmişi komedyen vs olabilir ne demek yani şimdi misal cem yılmaz seçilse adam komedyen diye olamaz mı??? Hersey bir yana zelensky Reisin yanındaki fotoda kendini güvende hissetmiş.... reis maşallahı var her zaman bir lafı vardır kuru sıkı atmak kolay diye reis asla boş laf konuşmaz.... Recep Tayyip Erdoğan dünya lideridir...
    Cevapla
  • Sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna akıllı ol zelenski canimi sikma cikar o tisörtü
    Cevapla
  • zelensky 1 yıl önce Şikayet Et
    hemen derhal efendim..
    Cevapla
  • ervan 1 yıl önce Şikayet Et
    zelenskinin arkasında oturanların hepsi fetö cü gibi görünüyor. nedense yüzlerinde pis bir sinsilik var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti