Zelenski video yayınladı: Erdoğan'a minnettarım

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yayınladığı videoda, "Anlaşmaların uygulanması, Türkiye ve Ukrayna'yı güçlendirecek. Bu müzakereler ve destek için minnettarım" dedi.

GİRİŞ 19.08.2022 15:46 GÜNCELLEME 19.08.2022 18:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ukrayna'nın Lviv kentine giderek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi.

Zelenski, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yayınladığı videoda açıklamalarda bulundu.

Görüşmede güvenlik, savunma, diplomasi, ekonomi ve enerji konularını ele aldıklarını kaydeden Zelenski, "Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birçok konuda çok kapsamlı görüşmeler yaptım. Devletimizin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği sarsılmaz destek için kendisine minnettarım. Yaptığımız görüşmede savaştan sonra ülkemizin yeniden inşasını konuştuk Harkov ve çevresini himaye altına almaya gönüllü olmasına minnettarım" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Ukrayna arasında altyapı inşası konusunda anlaşmaların imzalandığını dile getiren Zelenski, "Anlaşmaların uygulanması, Türkiye ve Ukrayna'yı güçlendirecek. Bu müzakereler ve destek için minnettarım" açıklamasını yaptı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Zafti 1 yıl önce Şikayet Et
    Vakti zamanında komedyen lik yaparken REİSE patates kafa diyen abd kuklası bu soytarıya inanmayın. Samimi değil. Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Avrupa Ruslardan gasp ettiklerini yardım olarak Ukrayna ya verdiler. Savaş öncesi Ukrayna iş adamlarını Avrupa ya çektiler. Ukrayna uyan. Olan Ukrayna halkına oldu. Sayın Zelensky, tek iyi yaptığın şey Türkiye ile yakın ilişki. Son olarak halkını İslam'a davet et çünkü tek geçerli gerçek İslam.
    Cevapla
  • RTE the King 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus milyarderin getirdiği avrupa kuklası, avrupa'dan izin aldın mı bu konuşma öncesinde.
    Cevapla
  • aysel 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım emeğine sağlık.
    Cevapla
  • vatandash 1 yıl önce Şikayet Et
    palyalcooo seniiiii.. soytari seniiiii... kuklaaaa seniiii.. ülkeyi ve insanlari mahvettin serseri.. almanlar sahiplendi ukrayna vatandaslarini.. onlari asimile edecek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...