BM Genel Sekreteri Guterres'den Rusya'ya uyarı: Bu hamle intihar olur

BM Genel Sekreteri Guterres "Zaporijya Nükleer Santralindeki askeri ekipman ve personel çekilmelidir. Zaporijya’ya yönelik potansiyel bir hasar, intihardır." dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres'den Rusya'ya uyarı: Bu hamle intihar olur
BM Genel Sekreteri Guterres'den Rusya'ya uyarı: Bu hamle intihar olur
GİRİŞ 18.08.2022 19:19 GÜNCELLEME 18.08.2022 20:41
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ortak basın toplantısı düzenledi.

GUTERRES: ERDOĞAN'LA BİR ARAYA GELMEKTEN MEMNUNİYET DUYUYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından sözü alan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres de şu ifadeleri kullandı: "Sayın Erdoğan'la bir araya gelmekten memnuniyet duyduğumu belirtmeliyim. Birkaç hafta önce İstanbul'da bir araya gelmiştik. Savunmasız insanlara yardım etmek üzere bir anlaşmayı imzalamak üzere."

Guterres  "Zaporijya Nükleer Santralindeki askeri ekipman ve personel çekilmelidir. Zaporijya’ya yönelik potansiyel bir hasar, intihardır." dedi.

ZELENSKIY: BM, ZAPORIJYA'NIN RUS BIRLIKLERINDEN ARINDIRILMASINI SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ​​​​​​​Birleşmiş Milletlerin (BM) Zaporijya Nükleer Santrali’nin güvenliğini ve Rus birliklerinden tamamen arındırılmasını sağlamakla yükümlü olduğunu söyledi.

ERDOĞAN: YENİ BİR ÇERNOBİL YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Başkan Erdoğan "Yeni bir Çernobil yaşamak istemiyoruz. Türkiye olarak bir taraftan çatışmaların diplomatik çözümle sona ermesi için çaba harcarken diğer taraftan da Ukraynalı dostlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz." dedi.

 

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • Savaşa hayır 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenskinin giyimi karpuz kavun yükü taşıyan TIR şoförü gibi. Ülkesi işgal altında olan bir lider ancak böyle giyinebilir çünkü adam yas tutuyor gayette normal
    Cevapla
  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam güzelce bir takim elbise kravat takar şort felan hiç olmamış
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet adanı bilmeyen komedeyen bozuntusu önce bir başkan karşıkarken giyinmeyi öğrensin oldu olacak pijamalarıyla karşılasaydı bari ukranyayı bitirmek için bilerek getirildi
    Cevapla
  • ŞAH. 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım Rabbimiz nazarlardan muhafaza buyursun sevenlerinle sevdiklerinle sağlıklı huzurlu mutlu bir Türkiye'yi daha refah düzeye çıkarman için her daim ellerimiz semada dua ediyoruz ALLAHcc yâr ve yardımcımız olsun. amin.
    Cevapla
  • Gaye 1 yıl önce Şikayet Et
    İsyanın gayesi patlatmak değil, ele geçirmek, enerjihin şalterinin başına geçmek. Maliyetini ve faydasını en iyi bilenlerden biri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi