Erdoğan'ın tarihi ziyareti sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sonrası Devlet Başkanı Zelenskiy'den ilk açıklama geldi... Ayrıca ziyaret sırasında savaş nedeniyle tahrip olan alt yapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı.

GİRİŞ 18.08.2022 18:16 GÜNCELLEME 19.08.2022 10:45
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy, Potoçki Sarayı'nda görüştü.

Bu kapsamda, Ukrayna'nın savaş nedeniyle tahrip olan altyapısının yeniden inşası amacıyla Türkiye ve Ukrayna arasında yapılan anlaşma, Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından imza altına alındı.

GÖREV GÜCÜ KURULACAK

Anlaşmayla iki ülke arasında Ukrayna'nın yeniden inşası için bir Görev Gücü oluşturulacak.

Bob Menendez'den Türkiye'ye S-400 üzerinden yaptırım mesajıBob Menendez'den Türkiye'ye S-400 üzerinden yaptırım mesajı

Görev gücü ile Ukrayna'da yollar, köprüler, su ve elektrik altyapısı, hastane ve okul gibi sosyal ve ekonomik önemi haiz tesislerin yeniden inşası için çalışmalar birlikte koordine edilecek.

ZELENSKİY: ERDOĞAN'IN ZİYARETİ BİZE DESTEĞİNİN GÖSTERGESİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna ziyareti, böylesine güçlü bir ülkeden gelen güçlü bir destek mesajıdır” dedi.

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna’nın Lviv kentinde yaptığı ikili görüşme sonrası yazılı açıklama yaptı.

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini güçlü bir destek mesajı olarak nitelendirerek, “Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna ziyareti, böylesine güçlü bir ülkeden gelen güçlü bir destek mesajıdır. Lviv'deki görüşmede Recep Tayyip Erdoğan ile tahıl girişimini iyileştirme ihtimalini, Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki durumu ve işgalcilerin nükleer şantajını, Rusya'nın geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarındaki geniş çaplı tahıl hırsızlığını görüştük. Savunma işbirliği konularına da değinildi” dedi.

Zelenskiy ayrıca, Ukrayna ve Türkiye arasındaki iş birliğinin daha da genişlemesinin her iki tarafı da güçlendireceğinden emin olduğunu ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Bitsin artık şu savaş. Rusya da işgal ettiği Ukrayna topraklarından çekilsin. Bu savaş yüzünden hepimiz olumsuz etkileniyoruz. Antalya'da ev fiyatlarını fırlatan etkenlerin başında geliyor bu savaş. Her yer Rus, Ukraynalı doldu. Hala da geliyorlar. Son bir yıldır çevremde satılan evlerin çoğu yabancılara gitti. 2 yıl önce tek memur maaşıyla full kredi ile aldığım evi şu anda iki memur maaşıyla almak bile mümkün değil.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya malı dünyada kalır. Ev alma, huzurunu dininde ve ailende bul inşallah. Eskidende bütün evler pahalı satıldı VATAN ELDEN GIDIYEAHHHH diyorlardı. Ne oldu? 2015 çoğu yabancı ucuza sattı :-)))))) çarkıfelek işte...
    Cevapla
  • Ö¹k⁴k⁵e³şﷻ 1 yıl önce Şikayet Et
    Su söze cok dikkat -Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna ziyareti, böylesine güçlü bir ülkeden gelen güçlü bir destek mesajıdır - CHP simdi basta olsaydi Türkiyeyi kaale bile almazlardi. Gücsüz evlet diye. REIS sen birtanesin. Allah yardimcin olsun.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cumhuriyeti yorumcu. Devletimizi kim bu duruma getirdi? Kim ise herkesten Allah razı olsun. Ökkeş haklı
    Cevapla
  • Türkiye Cumhuriyeti 1 yıl önce Şikayet Et
    Ökkeş dikkat ederseniz partiden bahsetmiyor Ukrayna başkanı böylesine güçlü ülke derken Türkiye Cumhuriyeti devletinden bahsediyor bırakın boş lafları gerçeklere bakalım.
    Cevapla
  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    bize katkısı sahte enflasyon oranı düşük maaş yüksek vergi
    Cevapla
  • Mso 1 yıl önce Şikayet Et
    İ̇nşaat ve altyapı sektöründe Türkiye dünya standartlarının üzerinde. Cumhuriyet tarihinden beri yapılan ne varsa ikiye katlandı 20 senede. Birde ağır sanayi hamlesi başlasa Türkiye'yi kimse tutamaz.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santral inşası işi çok yavaş ilerliyor . Bunu aşmalıyız , ABD , Rusya ve Çin'in bile başaramadığı seviyeye ulaşıp , 5 nükleer santrali 1 yıl gibi rekor üstü bir sürede inşa etmeliyiz .
    Cevapla
  • Mehmetbozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende c.h.p.k.k.liler gibi yazmissin rusya. Turkiye enerji bakanlari aciklama yapti 23 de 1nci unite devreye girecek diye 40 bin kisi calisiyor boyle dunya projelerine olsun haksizlik yapmayin
    Cevapla
  • Osmaniye 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santral den bahsediyoruz Prefabrik konteyner dan degil
    Cevapla
  • murti 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada 1 yıla biten bir santral örneği var mı? varsa bizde 6 ayda bitirelim !!! tövbe tövbe.....
    Cevapla
  • YAVUZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santral ne biliyor musun?! Ne oldugunu ögren sonra gel
    Cevapla
  • Tayyip 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yıl çok olmazmı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular