Zelenski, tercümana sinirlenip kendi cümlelerini çevirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres ile yapılan üçlü zirvede Ukraynaca konuşurken, tercümanının cümlelerini kısa kesmesine sinirlendi. Zelenski, cümlelerini İngilizce'ye kendisi çevirdi.

GİRİŞ 19.08.2022 13:11 GÜNCELLEME 20.08.2022 08:28
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile birlikte üçlü zirve gerçekleştirdi.

Zelenski, basın toplantısında çevirmenin sözlerini İngilizce'ye düzgün bir şekilde yorumlamamasından rahatsız oldu. Halk arasında Ukraynaca konuşmayı tercih ettiği belirtilen Zelenski, tercümana dönerek anlamlı bir şekilde şunları söyledi:

"Ben olasılıklar penceresinden bahsettim. Çözülemez dedim çünkü. Rusya tarafından her gün ateş altında tutuluyoruz. Bir de 'Slava Ukraini' (İngilizce: Glory to Ukraine, Türkçe: Şan olsun Ukrayna'ya) dedim."

Ardından, tercüman çabucak "Glory to Ukraine" diye cevap verdi.

Bariz bir şekilde sinirlendiği görünen Zelenski, "Çok teşekkür ederim. Bu önemli" şeklinde yanıt verdi.

Ukrayna'nın egemenliğinin ve direnişinin sembolü olarak bilinen "Slava Ukraini ya da Slava Ukraine yani Şan olsun Ukrayna'ya!" ifadesi, 2018'den beri Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin resmi selamı olarak kullanılıyor. Selama, "Kahramanlara şan olsun!" sözcükleri de eşlik ediyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika böyledir. Kardeşi, kardeşe kırdırır. Bizde de Türk, Kürt, Alevi, Sünni çatışması gibi gerginlikler yaratmak için elinden geleni ardına komaz. Amerikadan asla ve katiyen muttefik ve dost olmaz...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Pontuslu hainler bunu soyluyor goruyormusunuz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizden hicbisey olmaz asil pontuslular. Her firsatta bu ulkeyi sattiniz satiyorsunuz
    Cevapla
  • Ts61 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski tam bir uşak zionist uşağı biz putinçiyiz gerçi hiç birinden bir halt olmaz
    Cevapla
  • Oflu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi asıllı ve Ukrayna halkını zerre kadar düşünmeyen birisi. Tek amacı dünyada ABD (yani İsrail) hegemonyası belli süre daha devam etsin diye Rusyaya karşı savaşı olabildiğince uzatmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti