AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan EYT açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Kurtulmuş, EYT çalışmasında gelinen noktaya ilişkin soruyu, "Bakanlık çalışıyor. Vakti gelince açıklama yapılır" şeklinde yanıtladı.

GİRİŞ 03.09.2022 10:30 GÜNCELLEME 03.09.2022 12:06
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

(Gülşen'in imam hatiplilere hakareti) Kimse bir grubu kategorik olarak kötülememeli. Süreç hukukun alanıdır.

(EYT çalışması) Bakanlık çalışıyor. Vakti zamanı gelince açıklama yapılır.

(Twitter'daki tek kelimelik akımda sizin mesajınız ne olur?) Demokrasi olur.

(TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın açıklamaları) İlk okuduğumda hayret ettim ve gerçekten çok üzüldüm. Türkiye'nin en büyük partisi, 11,5 milyon insan şu anda AK Parti üyesi. On milyonlarca insanın oy verdiği bir siyasi parti. Ve siz diyeceksiniz ki: Biz bu partiye siyasi muamelesi değil, örgüt muamelesi yapacağız. Sen kimsin ya? 'Yassıada'da yargılayıp idam edeceğiz' demesi eksik kalmış. 

(HDP'li Semra Güzel'in yakalanması) Suç işlediği açık olan birisi, dün itibariyle Edirne'de yakalandı ve mahkeme önünde hesap verecek. Aslolan budur. Kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. 

AF KONUSU GÜNDEMDE Mİ?

Geçmiş dönemde de infaz ertelemesi olarak ortaya çıkan bazı düzenlemeler oldu. Orada da prensipleri söylemek lazım. Hiçbir devletin, vatandaşa karşı işlenmiş suçu affetme yetkisi olmamalıdır. Devlet, kendisine karşı işlenen suçları şartlar elveriyorsa affeder, affetmez, ayrı konudur. Ama bizim gündemimizde böyle bir konunun olmadığını söylemek isterim. 

KILIÇDAROĞLU'NUN KHK AÇIKLAMASI

Böyle bir laf büyük bir talihsizlik. KHK'lılar meselesini yakından bilmediğini gösteriyor. KHK durduk yere ortaya çıkmadı. 15 Temmuz'dan sonra bir bakıldı ki devletin en kilit yerlerine sızmış, neredeyse darbeyi gerçekleştirmesine ramak kalmış bir örgütten bahsediyoruz. O gece saat 11'le gece 1.30 arasında işler bu heriflerin istediği gibi olsaydı şu an başka bir devlet vardı. Doğal olarak devlet kendisini bu terör grubundan ayırmak için çok hızlı şekilde hareket etmeliydi. KHK böyle gündeme geldi. Kilit yerdeki çok sayıda örgüt mensubu görevden uzaklaştırıldı. 

Arkasından hemen adım atıldı; bu uygulamanın içinde yanlış adımlar atılmış olabilir, kurunun yanında yaş da yanmış olabilir, bunu önlememiz lazım. Bir komisyon kuruldu. 128 bin civarında KHK'lı olan insanlar buraya müracaat etti, şu anda bunun yüzde 98'i bitirilmiş. Bunların içerisinde de 17 bin küsur kişi görevine iade edildi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bunu bilmesi lazım. 

O mekanizma kurulduğunda Avrupa Birliği bile, Türkiye'nin sağladığı adımın hukuka uygun olduğuna dair bir açıklama yaptı. Olağanüstü şartlarda hayata geçirilmiş olağanüstü bir mekanizma ve bundan istifade eden yaklaşık 18 bin KHK'lı var. Hala haksızlığa uğrayan var mı? Olabilir. Mahkemelerden çıkan kararlara göre hakları iade edilir. Ama kategorik olarak ben gelip KHK'lıların hepsini göreve iade edeceğim demek ne FETÖ'ye anlamaktır, ne KHK konusunda atılan adımları hatırlamaktır. Yanlış bir ifadedir. Sonra biraz düzeltmeye çalıştı sanırım Kılıçdaroğlu. Ama KHK üzerinden kimsenin siyasi istismar yapmaması gerekir. Oy hesabı yapılmamalı. 

ENFLASYONA KARŞI YENİ TEDBİR VAR MI? 

Dünya ekonomisi hiç yaşamadığı bir evreyi yaşıyor. 

Türkiye yakaladığı büyüme trendini sürdürecek. Enflasyonun farkındayız. Devlet bütün gücünü seferber etmiş vaziyettedir. 

YUNANİSTAN'IN TÜRK JETLERİNE TACİZİ

(İki ülke çatışma riskine mi sürükleniyor?) Türkiye ile Yunanistan arasında masada oturunca çözemesek bile fikirlerimizi yaklaştıramayacağımız bir konu yok. Gerginliğin bütün sebebi Yunanistan'ın tavrı. Doğu Akdeniz'deki adımlar birilerinin uykusunu kaçırıyor. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru sóylúyorsun
    Cevapla
  • Reisx 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT nedir bilmeden konuşanlar için Aziz nesin ne güzel demişti. Türkiye' nin en büyük hastalığı, insanların bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmalarıdır. Burada ne kadar çok hastalıklı insan varmış. Şimdi diyecekler EYT yi bu günkü hükümet mi çıkardı. Doğrudur o çıkarmadı, ama insanlar çözüm üretsin, haksızlıklar çözülsün ADALET yerini bulsun diye seçti. Şayet başkalarının yaptığı haksızlığı çözmemeyi ADALET olarak görüyorlarsa hiç sorun değil. En büyük ADALET sahibi olan Allah var o bize yeter.
    Cevapla
  • Eyt`ye hayir 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt gelmesin kardesim. Yunanistanin batma sebeblerinden biri 56 yasinda emekli olmalari. Burada yorumcular 50 yasindan emekli olmak istiyor. Allah akil fikir versin. Kendi rahatina düskün oldugu icin ülkenin ekonomisi onu ilgilendirmiyor bile. Ne gibi hayir gelir bu insandan? Koca bir hic! Hatta tehdit bile ediyor oy vermeyecegim diye. Versen nee vermesen nee. Viz gelir tiris gidersin!!
    Cevapla
  • Erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Beğenmedim
    Cevapla
  • EYT'liler 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt'lilerin 20 milyona yakın oyları var. Seçim geldiğinde göreceğiz ne olduğunu.
    Cevapla
  • Eyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah size akılfikirversin
    Cevapla
  • Muhakeme 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet işsizlik maaşı versin Eyt hiç çıkmasın 70 yaşında emekli olalım. Yeterli yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılasın. Çalışmadan para alma gibi niyetde yok Avrupa'daki gibi bir kişiye üç tane iş teklifi yapsın kabul etmeyene işsizlik maaşı 'da vermesin. ( 50 yaşındaki birine iş vermiyorlar kardeşim. Sen işveren olsan 20-30 yaşındaki birimini yoksa 50-55 yaşındaki birimini tercih edersin. )
    Cevapla
  • Ali baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj Mağduru Meslek liseli ler ne olacak Adamlarin önü katsayı ile kesildi simdi birde Stajı baslangıc saymayarak mı keseceksiniz Staj Doktora avukata var iken Meslek liseliye yok Eşit Yurttaşlık ilkesi nerede.
    Cevapla
  • Burhan Eker 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaç aydır formül diye konuşuluyor 45veya 46 eski yasa olmalı 46 da emekli olan bakanlar var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!