Kılıçdaroğlu'ndan adaylık çıkışı ve "HDP'ye bakanlık" açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, altılı masanın uzlaşması durumunda adaylık için hazır olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, HDP'ye bakanlık verileceği yönündeki iddiayı ise yalanlamadı, "Altılı masada tartışılır" dedi.

GİRİŞ 05.09.2022 21:42 GÜNCELLEME 05.09.2022 22:38
Bu Habere 244 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de "İlker Karagöz ile Çalar Saat" programına konuk oldu.

İktidara gelmeleri durumunda ilk 6 ayda yapacaklarını anlatan CHP lideri, "Biz hemen süratli bir şekilde hasar tespit komisyonu verileri getirecek. İlk yapacağımız şeylerden biri israfın önlenmesidir. Bütün partilerin bu konuda çalışmaları var. Yazılı bir metne dökülecek o genelgeyi çıkaracağız. Devlette israf felaket pozisyonda. Araçlardan bir iki tanesi kalır geri kalanı satarsınız. Bir kişi için 13-14 uçak tutulur mu. Bir de diyorlar ki biz dindarız. Sen bir çocuğun yatağa aç girdiği yerde nasıl 13-14 uçak tutarsın? İtibar saygınlıktır. İtibar başkalarının size itibar etmesidir. Siz bugün söylediğiniz yarın değiştirirseniz, yolsuzluk gırtlağa kadar gelmiş bunlara göz yumarsanız kim size saygı duyacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, KHK açıklamasıyla FETÖ'ye umut verdiKılıçdaroğlu, KHK açıklamasıyla FETÖ'ye umut verdi

Kemal Kılıçdaroğlu'na Selçuk Bayraktar ve TEKNOFEST tepkisi: Samimi değilKemal Kılıçdaroğlu'na Selçuk Bayraktar ve TEKNOFEST tepkisi: Samimi değil

Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde göreceksiniz bir vatandaşlar rahat nefes alacak; iki, genelde iş dünyası da dahil olmak üzere toplumda rahatlama olacak, otoriter yapı sona erecek. Göreceksiniz Dolar da Euro da makul düzeylere gelecek" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kılıçdaroğlu mutlaka sorgulanmalı" ifadeleri hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Doğrudur tabi sorgulanmalı. Kılıçdaroğlu diyor ki Süleyman Şah türbesi neden kaçırıldı? Askeri hastaneleri kapattınız dünyada askeri hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu evet sorgulanmalıyım. Bunu söylüyorum. Suç mu işliyorum bunu sormak suçsa evet suç işliyorum. Siz ne yapıyorsunuz peki? Kılıçdaroğlu beşli çetelerin adamı değildir. Sizler gibi beşli çetenin önünde duran insanlar değildir. Evet sorgulanmalıdır. Beni sorgulamak istiyorsanız yüreğiniz varsa niye televizyonlarda karşıma çıkmıyorsunuz? Hodri meydan" diye konuştu.

ALTILI MASA

Altılı masada çatlak iddialarını değerlendiren CHP lideri, "Çatlak yok efendim. Altı ayrı lideriz, demokrasi istiyoruz, hak ve özgürlük istiyoruz. Birisi konuşuyor diğerleri biat ediyor, bizde öyle bir şey yok. Herkes düşüncesini söyler. Bugüne kadar açıkladığımız bildirilerde altı parti liderinin de imzası var. Buyursunlar onlar da yapsınlar. Altı lider ortak miting de yapabiliriz ayrı ayrı da yapabiliriz. Sorun miting değil bu sistem. Bu sistem Türkiye’yi felakete götürüyor" dedi.

ADAYLIK İDDİALARI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiaları hakkında, "Oturacağız ben verdiğim sözü tutan bir insanım. Altı lideri oturur, belirler, açıklarız. Hep birlikte destek veririz. TC devletinin 13. Cumhurbaşkanı da uzlaşma kültürünü esas alarak çünkü demokrasilerde asıl olan uzlaşmadır, ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız. O kadar büyük sıkıntılar var ki bunları aşmak zorundayız. Soyulan bir devlet var. Bu soyguna dur dememiz lazım. Mallarını yurt dışına kaçırıyorlar ben bunu gayet iyi bilmekteyim. O paraların tamamını son kuruşuna kadar getireceğim. Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı aday olacak, seçilirse yardımcıları da belli" yönündeki iddiaya ilişkinse, "Bu tartışmalar olur. Biz ama kendi aramızda bu konuları hiç görüşmedik. Kendi aramızda görüşmediğimiz konularda benim özel bir düşünce ifade etmem asla doğru değil. Birbirimize söz verdik" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Mayıs ayında erken seçim olabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Mansur Yavaş-Ekrem İmamoğlu adaylık denklemi içinde mi" sorusunu ise, "Bunlar hiç konuşulmadı. Görevlerinde başarılılar" şeklinde yanıtladı.

EKONOMİDEKİ SON GELİŞMELER

Kılıçdaroğlu, ekonomideki son duruma ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

"Asgari ücret açlık sınırının altında. Türkiye'yi ucuzluk pazarına çevirdiler. Derin yoksulluk diye bir kavram çıktı ortaya. Büyük kentlerin varoşlarında yüz binler var.

Fındık üretiminde bir numarasınız, fındık fiyatını siz belirlemiyorsunuz. 2,5 milyar dolar bile kazanamıyorsunuz."

KHK'LILAR AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, KHK çıkışıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"KHK'lılarla ilgili daha önce pek çok açıklama yaptım. Kişiyi KHK ile üniversiteden atmışsınız. Bunların tamamını göreve iade edeceğiz. Kişiyi almışsınız KHK ile atmışsınız kamu görevinden. Savcıya gitmiş, savcı takipsizlik vermiş. Ne yapacaksınız? Göreve iade edeceksiniz. 

KHK'lı, atmışsınız görevden. Savcı soruşturma açmış, mahkeme beraat vermiş. Göreve iade edeceksiniz. Yoksa kişi mahkum olmuşsa o KHK değil.

FETÖ'nün siyasi ayağını da çıkaracağım ortaya."

GÜRSEL TEKİN'İN, "HDP'YE BAKANLIK VERİLEBİLİR" AÇIKLAMASI

Açıklamalarında Tekin, "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: HAYIR YOK ÖYLE BİR ŞEY

Bu sözler sonrası gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Kılıçdaroğlu konuya ilişkin "Hayır yok böyle bir şey. Burada önemli olan 6 liderin Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili karar alması ve kamuoyuna duyurması. Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuşma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları. Ve aldıkları kararları kapı arkasında değil kamuoyu önünde duyurmaları. Madem devlette saydamlığı savunuyoruz kendi aramızda da saydam olmalıyız. Elbette oturup konuşacağız gerekirse tartışacağız. Altı lider oturur konuşuruz, ki biz altı lider bir arada sadece bugün değil geleceği de nasıl inşa edeceğimizi anlatıyoruz." dedi.

İYİ PARTİLİ AĞIRALİOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine ittifak ortakları İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız." diyerek tepki göstermişti.

BİR TEPKİ DE KORAY AYDIN'DAN

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" sözlerine tepki gösterdi. Aydın, "HDP, Millet İttifakı'nın ve Altılı Masa'nın bir parçası değildir; olmayacaktır. İYİ Parti'nin olduğu yerde HDP olmaz, HDP'nin olduğu yerde İYİ Parti olmaz; olmayacaktır. Asılsız varsayımlar ve sorumsuz beyanlar, Millet İttifakı ruhunu zedeler ve sadece rakip ittifaka hizmet eder" ifadelerini kullanmıştı.

 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 244
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemoş sana 6 tane inek aldım sen onu güt sen devlet yönetemezsin
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı masa bu ülke insanının la dalga geçiyor saklamayın söyleyin seçmeniz kime oy verdiğini bilsinler
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı masanın ALTINDA hdp varmış demek ki.. Chp ve iyi partiye OY VERENLER... SİZE DUYURULUR..
    Cevapla
  • Metin. 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah size fırsat vermesin 6 ay bu memleketi talan edersiniz, nereleri kim nasıl parselleyecek onun listesi hazırdır. İstanbul u nasıl etiyiseniz Türkiye yide aynı yaparsınız
    Cevapla
  • aldanma 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar iki yüzlü yalançı içimizdeki hainler oy verenler onlarladır bakın kimlerle kol kolalar anlayın bunlar kimlerdir.. bu ülkenin hayrına tek bir işleri bile olamaz bu kadar çaba boşa gider allah muhafaza...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor