Kemal Kılıçdaroğlu'na Selçuk Bayraktar ve TEKNOFEST tepkisi: Samimi değil

Haber7 yazarı Mehmet Acet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST'İ ziyaretinin samimi olmadığını belirterek, CHP'li üst düzey isimlerin Selçuk Bayraktar'a attığı iftiralara nasıl sessiz kalındığını hatırlattı.

GİRİŞ 02.09.2022 09:06 GÜNCELLEME 02.09.2022 09:08
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet, "Savunma sanayiinin geleceği için bir tek Selçuk Bayraktar mı endişe duyuyor?" başlıklı yazısında, Selçuk Bayraktar'ın son açıklamalarını değerlendirdi.

Bayraktar ailesinin tüm engellemelere rağmen bugünlere geldiğini hatırlatan Acet, "Bayraktar'ın bu son sözleriyle, geçmişte yaşadıklarının gelecekte de tekrarlanmasından duyduğu tedirginliği ifade ettiği çok açık aslında" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST'i ziyaretinin 'sahicilikten', 'samimiyetten' ve 'inandırıcılıktan' bir hayli uzak durduğunu kaydeden Haber7 yazarı, Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba'nın yaptığı açıklamaları ve attığı iftiraları hatırlatarak, "...Bu örnekler, geçmişten günümüze takınılan tavırlar, muhalefetin ciddi anlamda heyecan, motivasyon, kararlılık, cesaret ve direnç gerektiren böyle bir alanda güven verici bir tutum içinde olduğunu gösteriyor mu? Tam da bu nedenle, bu kadar birikimin üstüne bütün bu kazanımların heba olmasına dair endişe taşıyanlar için, 'Bu endişeleri taşımalarına gerek yok' denebilir mi? Her şey bir yana, bu işlerin sürdürülmesi, büyütülmesi, güçlenmesi, bu hikayenin gelecek nesillere yeni başarılarla aktarılması,  emperyalizme karşı güçlü bir direnç koymakla mümkün olabilir. En iyisi herkes, bizim muhalefetin bu konudaki durumunu bir gözden geçirsin" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TEKNOFEST'te

İşte Acet'in yazısının tamamı:

"BAYKAR Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar'ın Habertürk yayınında, ileride farklı bir siyasi ajandanın devreye girmesi halinde geliştirdikleri projelerin sabote edilebileceğine dair sözleri olay oldu.

Böyle bir konuda, Selçuk Bayraktar gibi bir ismin 'endişeliyim' demesi, bu ülkede yaşayan her kesimden bütün vatanseverleri ayağa kaldırmalı.

Bayraktar'ın sözlerinden üç cümle aktaralım:

- Farklı farklı siyasi ajandalarla yapılmış eylemlerin her biri bu projeleri yok etmeye yeter.

- En ufak bir gevşeklik bu projeleri yok etmeye yeter. Küçücük bir takoz her şeyi çöp eder. Maalesef bazı şeylerin taşları döşeniyor. Endişemiz var ve hep olacak.

- Takoz koyarsanız önüne, 'hiçbir işe yaramıyor dersiniz' aynı Devrim otomobilinde olduğu gibi. Geçmişte bunları defaatle yaşadık. Bugün de bu taşların döşendiğini görüyoruz.

İktidar değişirse 'Engellenirim endişesi' var mı? Selçuk Bayraktar yanıtladıİktidar değişirse 'Engellenirim endişesi' var mı? Selçuk Bayraktar yanıtladı

Kılıçdaroğlu'nun 'Teknofest' ziyaretiyle ilgili Bayraktar'dan dikkat çeken açıklamalar!Kılıçdaroğlu'nun 'Teknofest' ziyaretiyle ilgili Bayraktar'dan dikkat çeken açıklamalar!

Ekrem İmamoğlu'na kırgın mısınız? Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken cevapEkrem İmamoğlu'na kırgın mısınız? Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken cevap

BAYRAKTAR AİLESİNİN HANGİ ENGELLERİ AŞARAK BURALARA GELDİĞİ GERÇEĞİ GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA...

Selçuk Bayraktar'ın bu sözleri kimi CHP'li isimlerin iddia ettiği gibi siyasi saiklerle söylediğini iddia etmek, kendisine karşı büyük haksızlık olur.

Çünkü herkes biliyor ki bu aile, yapmak istediklerine dair pek çok engelleme girişimini atlata atlata bu büyük projelere imza attı ve bu dev işleri bugünlere getirdi.

Bayraktar'ın kendisi, daha önceki konuşmalarının çoğunda, yapmak istedikleri işlere, hayallerine, rüyalarına ne türden engeller konulmak istediğini, çeşitli örneklerle anlatmadı mı?

'Boş ver bu işleri, gel sen tercümanlık yap yeter' şeklinde gelen telkinleri anlatmıştı bir kere örneğin.

Bayraktar'ın bu son sözleriyle, geçmişte yaşadıklarının gelecekte de tekrarlanmasından duyduğu tedirginliği ifade ettiği çok açık aslında.

Karşılığı olmayan bir tedirginlik mi bu peki?

Hayır, kesinlikle değil.

Peki, Bayraktar bu anlamda yalnız mı?

Hayır.

Habertürk yayınında Kübra Par'ın Bayraktar'ın sorduğu sorunun hemen hemen aynısını bundan 10 ay kadar önce Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'e bendeniz sormuştum.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TEKNOFEST'te

Soru ve gelen cevabı araya girmeden atarayım:

Mehmet Acet:

Türkiye'de bir iktidar değişikliği olsa, bu projeler ne olur? Endişeli misiniz?

İsmail Demir:

'Savunma Sanayii'nin milli bir konu olduğunu, bel altı vuruşlar için bahane edilmemesi gerektiğini sürekli söylüyoruz. Söylememize rağmen bunu sürekli yapıyorlar. Yine, Savunma Sanayii'ndeki gelişmede en önemli faktör, siyasi irade. Cumhurbaşkanımız bu konudaki kararlılığı defalarca vurguladı. Bu kararlılığın yerine başka bir şey geçerse tabii ki, bütün bu gidişatla ilgili önemli kayıplarımız olur. Zaten geçmişte biz bunu gördük. Genelde ağır sanayide ödenen bedeller. Nasıl alay konusu oldular. Başta rahmetli Erbakan olmak üzere. Onun söyledikleri nasıl uçuk bulundu? Nuri Demirağları, Vecihi Hürkuşları, düşünürseniz...'

SAVUNMA SANAYİİ MUHALEFETİN AKLINA NEDEN SEÇİM DÖNEMİ GELİNCE DÜŞTÜ

Selçuk Bayraktar'ın savunma sanayiinin geleceğine dair endişe beyan eden sözleri söylemesinden bir gün sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Samsun'daki Teknofest'i ziyaret etti.

Niye ziyaret etti demenin bir alemi yok tabi.

Ancak, bugüne kadar, iktidara gelmeleri halinde savunma sanayiinin arkasına güçlü bir siyasi irade koyacaklarına dair herhangi bir işaret vermeyen muhalefet partilerinin, daha özelde de CHP Genel Başkanı'nın, seçim dönemine girdiğimiz bir ortamda böyle bir şey yapması, 'sahicilikten', 'samimiyetten' ve 'inandırıcılıktan' bir hayli uzak duruyor.

Kaldı ki, Kılıçdaroğlu'nun ve CHP parti yönetimindeki kimi isimlerin, bu alana destek olmak şöyle dursun, zaman zaman köstek olmaya çalıştığına dair de çok fazla örnek var.

Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'larla ilgili açıklamalarına bakın isterseniz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı sıfatını taşıyan Veli Ağbaba'nın Selçuk Bayraktar'ın vakfına yönelik mahkeme kararıyla tescillenen iftiralarını hatırlayın isterseniz.

Kılıçdaroğlu, bunlar olurken bu adamları kenara çekip, 'Bırakın bu işleri' dediğini duyan oldu mu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TEKNOFEST'te

Şu soruyu soralım:

Bu örnekler, geçmişten günümüze takınılan tavırlar, muhalefetin ciddi anlamda heyecan, motivasyon, kararlılık, cesaret ve direnç gerektiren böyle bir alanda güven verici bir tutum içinde olduğunu gösteriyor mu?

Tam da bu nedenle, bu kadar birikimin üstüne bütün bu kazanımların heba olmasına dair endişe taşıyanlar için, 'Bu endişeleri taşımalarına gerek yok' denebilir mi?

Her şey bir yana, bu işlerin sürdürülmesi, büyütülmesi, güçlenmesi, bu hikayenin gelecek nesillere yeni başarılarla aktarılması,  emperyalizme karşı güçlü bir direnç koymakla mümkün olabilir.

En iyisi herkes, bizim muhalefetin bu konudaki durumunu bir gözden geçirsin."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 62
  • Cıajans 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yedik... MAZALLAH seçimi alırsa tarihe 2. Demirağ vakası yazılır. Ne baykar kalır ne aselsan ne roketsan ne tusaş ne havelsan...
    Cevapla
  • Bay Y. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kemal 15 temmuza Sonra çarkedip tiyatro demişti. Seçim kapıya dayandı, biz biliriz sizin, bu hallerini, boşuna ağzınızla kuş tutmaya kalkmayın,, samimi değilsiniz , bu biden' dan alıp talimatları geçin bu işleri..
    Cevapla
  • ERTUGRUL 58 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal yolunu sasirmis olmali onlarin ucaklari ege Denizinin karsisinda,
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bukalemun bile bu kadar çabuk renk değiştiremez.
    Cevapla
  • KÖKSAL YÜCEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasetle genel başkan koltuğuna oturdu ya!!! Teknolojik gelişmelere bakıp nasıl iktidar olabilirim diye incelenmiştir. Embesiller için teknolojik gelişme olsa ne olur, olmasa ne olur. Rabbim akıl sağlığı versin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!