HDP, Demirtaş'ın Öcalan açıklamasını paylaştı, sonra apar topar sildi

6-8 Ekim olayları davasında ifade veren eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Türkiye Cumhuriyeti Abdullah Öcalan ile görüşmelidir" dedi. HDP'nin sosyal medya hesabından Demirtaş'ın açıklamaları paylaşıldı, sonra kısa sürede silindi.

HDP, Demirtaş'ın Öcalan açıklamasını paylaştı, sonra apar topar sildi
HDP, Demirtaş'ın Öcalan açıklamasını paylaştı, sonra apar topar sildi
GİRİŞ 07.09.2022 22:52 GÜNCELLEME 07.09.2022 22:52
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

6-8 Ekim 2014'te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21'i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası'nın 16'ncı duruşması Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü'nde yapıldı.

DEMİRTAŞ KOBANİ DAVASINDA İFADE VERDİ

Selahattin Demirtaş davada SEGBİS aracılığıyla ifade verdi. Demirtaş'ın gündeme oturan açıklamaları ise teröristbaşı Abdullah Öcalan'a ilişkin oldu. HDP resmi sosyal medya hesabından Selahattin Demirtaş'ın şunları söylediği duyuruldu:

"Burası Türk yurdudur. Sevmeyen terk etsin" diyorlar. Hayır burası hepimizin yurdudur. Kürt olarak benim Ankara'da, Trabzon'da hakkım var. Bölünmeyi engellemenin yolu tekleştirmek değil birleşmektir. Birlik çokluktur. "Tek dil, tek millet" Hitler'in sloganıdır. Sene 2022'de savcı önümüze bir mütalaa koymuş. Mütalaanın temelinde Kürt sorunu, Kürtçe konuşma ve Kürtlükle ilgili meseleler. Herkes ders çıkarmalı. Yüz yıldır birbirimize çektirdiğimiz acılara son vermemiz lazım.

Tepkiler dinmedi, Gürsel Tekin'in sözleri sonrası CHP'den peş peşe açıklamalarTepkiler dinmedi, Gürsel Tekin'in sözleri sonrası CHP'den peş peşe açıklamalar

HDP'ye bakanlık sözü veren Tekin'e CHP Sözcüsü Öztrak’tan ayarHDP'ye bakanlık sözü veren Tekin'e CHP Sözcüsü Öztrak’tan ayar

'HDP'ye bakanlık verebiliriz' krizi büyüyor...  Akşener: HDP'nin olduğu masada biz olmayız"HDP'ye bakanlık verebiliriz" krizi büyüyor... Akşener: HDP'nin olduğu masada biz olmayız

"KORKAK VE KAYPAK SİYASETÇİLERLE BU İŞ YÜRÜMEZ"

Çözmek için birilerinin cesaretli davranması gerekir. Özgürlüğünden feragat etmesi gerekecek. Korkak ve kaypak siyasetçilerle bu iş yürümez. Bize fedai siyasetçiler lazım. Terörist yaftası yemeyi göze almanız lazım. Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir."

HDP DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİNİ ÖNCE PAYLAŞTI SONRA APAR TOPAR SİLDİ

HDP resmi hesabından Selahattin Demirtaş'ın mahkemede bu ifadeyi verdiği duyuruldu. Kısa bir süre sonra ise Demirtaş'ın açıklamaları hesaptan silindi. HDP, Demirtaş'ın açıklamalarının neden silindiğine dair herhangi bir açıklama yapmadı.

DEMİRTAŞ'IN SÖZCÜSÜ: SÖZLERİ BAĞLAMINDAN KOPARILMIŞTIR

Öte yandan Selahattin Demirtaş'ın Basın Danışmanı Zınar Karavil de, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "sözleri haberleştirilirken acele edildiğinden Demirtaş'ın sözlerinin bağlamından koparıldığını" vurguladı. Karavil, şu açıklamayı yaptı:

"Demirtaş bugün duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK'nın silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti. Demirtaş'ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Ayrıca, Demirtaş'ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

KAYNAK: HABERLER.COM
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Kürt sorunu diye bir şey yok sizlerin çıkarttığı mesele amacınız Türkiye'de özelliklik isteyip Kürt devleti kurmak dağa sonra da ABD ve diğer avaneleri size bağımsızlık vereceğiz deyip Türkiyeyi içten içe yıkmak bütün mesele bu Sizler bu vatanın çocukları değilsiniz Bu vatan Türk yurdudur Türk yurdu kalacaktır.
    Cevapla
  • Osman İslamoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan Türkü Kürdü ile Türk Milleti'nin yurdudur. Vatan bölünmez bir bütündür. Kimsenin buna güce yetmez. Kürtler bu vatanın öz çocuklarıdır. Kafatası ırkçılığı yapma!
    Cevapla
  • Vatan. Sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Ceza. Evinde. Curusunler. Hayinler
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda İDAM gelecek Türkiye'ye. Türkiye o zaman rahatlayacak terör belasından. Geciktirmeyin...
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sıkışınca iğne deliğinden geçecek kadar yumuşak, duruma göre bukalemun gibi renk değiştirecek bir yapınız var.
    Cevapla
  • Zazana 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık o ismeki sana verlmiş 6.8 ekim olaylarının baş müsebbibi sensin katilsin merak ediyorum geceleri rahat uyuya biliyormusun o gencecik masum çocukların katilisin sen Yasin Börü yü unutmadık hesap vereceksin onun bunun uşağı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler