Peş peşe açıklamalar! HDP'den İYİ Parti'ye tehdit: Kara kara düşünmeye başlarlar

CHP'li Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' açıklamasıyla birlikte 6'lı masada ortaya çıkan tartışma sürüyor. HDP'li Oluç, "Herkes ettiği lafın sorumluluğunu, önünü arkasını düşünsün, iyi hesap etsin" diyerek açık tehditte bulundu.

Peş peşe açıklamalar! HDP'den İYİ Parti'ye tehdit: Kara kara düşünmeye başlarlar
Peş peşe açıklamalar! HDP'den İYİ Parti'ye tehdit: Kara kara düşünmeye başlarlar
GİRİŞ 09.09.2022 07:05 GÜNCELLEME 09.09.2022 07:05
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, CHP ile İyi Parti arasındaki 'HDP'ye bakanlık verilebilir' kavgasına ilişkin, tehdit niteliğinde bir açıklama yaptı. İP'i 'sakin olmaya' çağıran Oluç, 6'lı masa ortaklarını kızdıracak ifadeler kullandı.

'SEÇİM İKİNCİ TURA KALIRSA GÖRÜŞÜRÜZ'

HDP'ye bakanlık verilmesine itiraz seslerinin yükseldiği İyi Parti'ye gözdağı veren Oluç, "Ama öyle akıl vermek, 'HDP kendi adayını çıkarsın da biz rahat edelim' diyenlere şunu söyleyeyim: Seçim ikinci tura kalırsa ki, kalır bu durumda, ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başlarlar. Çünkü ikinci turda HDP oyuna ihtiyaç duyulacağı için kapılar aşındırılmaya başlar. O yüzden diyorum ki, herkes ettiği lafın sorumluluğunu, önünü arkasını düşünsün, iyi hesap etsin." ifadelerini kullandı.

GÜRSEL TEKİN NE DEMİŞTİ?

Tekin, konuk olduğu bir programda, "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" şeklinde gelen bir soruya "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye cevap vermişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 152
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş bunlarinki
    Cevapla
  • CELAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral nine hiç numara yapma. Perde arkasında hdpkk ile anlaşma yapıp halkın karşısında hdpkk ya verip veristirme. Çok iyi biliyorsunuz ki hepimiz 6 lı masa olarak PKK ve HDP nın kulu kolesisiniz
    Cevapla
  • 0104 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallaha al birini vur ötekine iyiyi kötüyü oynuyorlar bunlar onlarsiz onlar bunlarsız iş yapamaz kimse iyi rolüne girmesin millet cevap verir size
    Cevapla
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardaki ERDOĞAN düşmanlığı her kapıyı aşındırır. Ancak birbirinizden hiç bir farkınız yok
    Cevapla
  • Kiraz onder 1 yıl önce Şikayet Et
    Temelin kurnazligina bak sanki masada olmayinca beraber degillermis gibi rol yapiyor aptal cokya bunlarin yalanina inanan ve inanmaya hazir olan vatan hainleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular