Karamollaoğlu'ndan CHP'li Gürsel Tekin'in HDP açıklamasına cevap

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in açıklamasıyla gündeme gelen ve 6'lı masada krize neden olan "HDP'ye bakanlık verilmesi" tartışmalarıyla ilgili olarak, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da açıklama yaptı.

Karamollaoğlu'ndan CHP'li Gürsel Tekin'in HDP açıklamasına cevap
Karamollaoğlu'ndan CHP'li Gürsel Tekin'in HDP açıklamasına cevap
GİRİŞ 09.09.2022 13:22 GÜNCELLEME 11.09.2022 08:11
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

HDP'nin gizli ortağı olduğu değerlendirmeleri yapılan Millet İttifakı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık vaadi içeren açıklaması krize neden olmuştu.

Tekin "HDP'ye bakanlık verilebilir" söylemiyle "aday krizi" yaşayan altılı masaya adeta bombayı bıraktı.

CHP'den Tekin'in açıklamalarına net bir itiraz gelmezken, İYİ Parti'den ise tepki sesleri yükseldi.

Konuyla ilgili tavrı merak edilen ittifak ortağı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, suskunluğunu bozdu. Yeni Şafak'ın haberine göre bir gazeteye röportaj veren SP lideri, HDP'ye bakanlık vaadiyle ilgili olarak, "Bana göre söz konusu değil. Niye verelim? Desteklerini almak için mi? O zaman öyle bir şey olsa, 'gelsin masada otursun' derler" açıklamasında bulundu.

CHP'li Tekin'e de tepki gösteren Karamollaoğlu, "Gürsel Bey böyle bir açıklamayı hakikaten neye dayanarak yaptı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 165
  • Garip Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Karamolla değil münafık molla iki yüzlülük yakışmıyor...
    Cevapla
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir cevapta bu kadar gecikme olursa birde devlet yönetmedeki hızlarını düşünemiyorum.
    Cevapla
  • Ankarali 1 yıl önce Şikayet Et
    Dereyi görmeden pacayi sivayanlar, ruyasinda kendisini darı ambarinda görenler, mezarlıktan geçerken ıslık çalıp cesaretlenen su zavallilar 2023 te inşaallah tarih olup ortadan kaybolacaklarini biliyorlar. Sahte kabadayılar sizi.söylediklerine kendileri bile inanmazken milletin aklıyla alay etmediler. Altısı değil 16 si bir araya gelse ne yazar.
    Cevapla
  • Yiğit 1 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyar demişki; Masada olmayana neden bakanlık verelim. Yani masaya gelirse sorun yok. Gönül rahatlığıyla bakanlık verebilirsiniz. Masa örtüsünü kaldırırsan altındaki gizli ortağınızı görürsünüz.
    Cevapla
  • Akîl 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesele bu ülke için bir araya gelmek değil. Cumhurbaşkanı gitsin meselesi masanın neresinde olması önemli değil. Bu millet ecdadını saymayanlara güvenmez. Ne olursa olsun 2023 ten vaz geçemem yarıda bırakamam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi