Ekrem İmamoğlu yeni parti kuruyor! Adı bile belli oldu

CHP kulisleri, Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" çıkışı ve ardından gelen "Genel başkan adayı olurum" iddiasıyla çalkalanırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni parti kuracağı iddiası yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Ekrem İmamoğlu yeni parti kuruyor! Adı bile belli oldu
Ekrem İmamoğlu yeni parti kuruyor! Adı bile belli oldu
GİRİŞ 09.09.2022 09:14 GÜNCELLEME 09.09.2022 09:22
Bu Habere 407 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleri ve ardından gelen "Genel başkan adayı olurum" iddiası kulisleri hareketlendirirken, Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür çok konuşulacak bir yazıyı köşesine taşıdı.

Övür, "İmamoğlu parti mi kuruyor?" başlık yazısında 'Yok, daha neler' dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız... İlk bakışta bu kulis haberi tebessüm ettirebilir ama "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" diye de bir atasözümüz var" ifadelerini kullandı. Ayrıca Övür, İmamoğlu'nun düşündüğü parti ismiyle ilgili bile söylentilerin olduğuna değindi.

İşte Mahmut Övür'ün "İmamoğlu parti mi kuruyor?" başlık yazısı:

CHP kulisleri, Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" çıkışı ve ardından gelen "Genel başkan adayı olurum" iddiasıyla çalkalanırken, bir kulis haberi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi çevresinden geldi. O çevrede henüz fısıltı düzeyinde ilginç bir oluşumdan söz ediliyor. Denilen şu: Kibirli çıkışlarıyla irtifa kaybeden ama kafasına koyduğu "o makam" talebinden vazgeçmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendi partisini kurmaya hazırlanıyor.

ADI "EKİM PARTİSİ"

"Yok, daha neler" dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız... İlk bakışta bu kulis haberi tebessüm ettirebilir ama "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" diye de bir atasözümüz var. Yabana atmamak gerekiyor.

Kulislerde henüz fısıltı biçiminde, İmamoğlu ve yakın ekibinde yer alan Necati Özkan, Murat Ongun ve Soner Yalçın'ın yeni bir siyasi strateji oluşturdukları ve adını EKİM koydukları bir partiyle siyasi yolculuğa çıkacakları konuşuluyor.

Kibir konusunda ekibi de İmamoğlu'ndan geri kalmış değil. Baksanıza partinin ismi bile Ekrem İmamoğlu imzası taşıyor: "EK-İM".

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 407
  • erdim 1 yıl önce Şikayet Et
    chp nin zulmunu aleviler hdp nin zulmunu kürtler bitirir sandıkta hepimiz rahata refaha huzura kavuşurum rabbime duam budur inşallah hidayet verir yüce yaradan
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekodupulos parti kurarsan ata yurduna git yani yunanistana
    Cevapla
  • Talip ozdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Esas olan parlementer sisteme geçilmesi ve bunu yürütecek bir kişinin başkan adayı olmasıdır. Sağın ve solun benimseyeceği toplumun itimat edeceği bir kişilik millet ittifakında aday gösterilmelidir.
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    defol git kendi çöplüğüne münafıkların ağzıyla konuşma burada, başkanlık sistemini bu millet oylarıyla tahkim etti yürü git...
    Cevapla
  • Masonbuster 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyon la. Ne parlementer sistemi, ne altılı ganyan masası.. Siz olsanız ne halt yapacaksınız. Zaten sizin masayıda Reis dağıtıyor. Ulan beceriksizliğinizi bile Reise fatura ediyorsunuz. Evinizdeki beceriksizliğinizin de sorumlusu Reis.
    Cevapla
  • Nahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakı olarak canınız öyle mi istiyor. Baktınız iktidar olamıyorsunuz, şu altılı masayı nasıl dağıtırım derdine düştünüz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten dağılmış,nefesini dağitasin ,masanın altındaki dağıttı bile masayı
    Cevapla
  • Bahadır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı haberlerin altına kaynak olarak DHA,AA yayın organları felan yazıyor haberciler. Siz bu haber için hangi organı kullandınız
    Cevapla
  • Filankes 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam sabah gazetesi yazarı yazmış köşesinde yazmış kaynak sabah yazmış ne okuma özürlüler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama