'HDP'ye bakanlık verilebilir' diyen Gürsel Tekin'den yeni açıklama

"HDP'ye bakanlık verilebilir" diyen CHP'li Gürsel Tekin, kendisine gelen tepkiler karşısında "Burada 6'lı masayı ya da herhangi bir siyasi partiyi rahatsız edebilecek bir tek cümlem yok" dedi.

GİRİŞ 06.09.2022 01:22 GÜNCELLEME 06.09.2022 01:24
Bu Habere 320 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Millet İttifakı'nda yeni bir tartışma konusu yarattı.

Tekin, katıldığı bir canlı yayın programında iktidara geldiklerinde HDP'ye bakanlık verebileceklerini, bunun tersinin ise milli iradeye ters düştüğünü söyledi.

Bu sözler üzerine çokça tepki alan Tekin, ittifakın ortaklarından İYİ Parti'yi kızdırdı.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" diyerek tepkisini dile getirirken partisinin HDP ile asla aynı yolda yürümeyeceğini belirtti. İYİ Partili Koray Aydın ise, "HDP, Millet İttifakı'nın ve Altılı Masa'nın bir parçası değildir; olmayacaktır. İYİ Parti'nin olduğu yerde HDP olmaz, HDP'nin olduğu yerde İYİ Parti olmaz; olmayacaktır" diyerek tepkisini göstermişti.

TEPKİLERE YANIT VERDİ

Bunun üzerine tv100 ekranlarında canlı yayına bağlanan Gürsel Tekin, karşılaştığı tepkiler üzerine açıklamalarda bulundu.

İYİ PARTİLİ ARKADAŞLARIMIZIN TEPKİSİNİ ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM"

"Ben de bir Milletvekiliyim, zaman zaman düşüncelerimi çok rahat söyleyen bir insanım. Burada 6’lı masayı ya da herhangi bir siyasi partiyi rahatsız edebilecek bir tek cümlem yok. Eğer bir siyasi parti fiilen anayasal olarak görevini yapıyorsa, bunu şu parti hak eder, etmez diyemem. AK Parti’nin tepki göstermesini anlıyorum ama İYİ Partili arkadaşlarımızın tepkisini anlamakta zorluk çekiyorum."

"BU İKİ YÜZLÜLÜKTEN SİYASETİ KURMAMIZ LAZIM"

Madem ki elinizde terörle ilintisi olan belgeler varsa TBMM’yi temsil ediyor, TBMM’nin idari işlerini teslim ediyoruz, bu iki yüzlülükten siyaseti kurtarmamız lazım, yazıktır günahtır.

CHP'li Gürsel Tekin'in çıkışı 6'lı masada kavga çıkardı: Kime sordunuz...CHP'li Gürsel Tekin'in çıkışı 6'lı masada kavga çıkardı: Kime sordunuz...

AK Parti'den HDP'ye adaylık vadeden CHP'ye tepki: Demirtaş'ı eş genel başkan yapınAK Parti'den HDP'ye adaylık vadeden CHP'ye tepki: Demirtaş'ı eş genel başkan yapın

"BAŞKA PARTİNİN İNSANLARININ BANA HAD BİLDİRMESİNİ ŞİDDETLE REDDEDİYORUM"

İYİ Parti'den gelen tepkilerle değinen Tekin "40 yıldır siyasetin içindeyim CHP gibi çok önemli bir kurumun, okulun öğrencisiyim, bugüne kadar 6 Genel Başkan'la çalıştım, zamanı geldiği zaman eleştirmesini bilen bir insanım. Başka partinin insanlarının bana had bildirmesini şiddetle reddediyorum."

"BANA HAD BİLDİRECEK İNSAN CHP'NİN GENEL BAŞKANI'DIR"

"Sayın Akşener’e olan saygımdan dolayı sesimi çıkarmıyorum. Ne demek had bildirmek? Kim bana had bildirecek? Bana tek had bildirecek insan CHP’nin kurumsal Genel Başkanı’dır. Eğer sorununuz milyonlarca seçmeni Cumhur İttifakı’na sevk etmekse bu başka bir şey."

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı canlı yayın programında "İktidar olursanız Millet İttifakı ya da 6'lı masa olarak HDP'yi bakanlık verecek misiniz?" sorusuna "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" demişti.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 320
  • Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala chp ye Atatürkün partisi olduğu için oy verdiğini söyleyenlere yazıyorum Chp nin Atatürkle alakası yoktur partiden ulusalcıları ve Atatürkçüleri temizlemiş Atatürk maskesi altına saklanan marjinal sol örgütlerin pkk fetö dhkpc gibi yasadışı örgütlerin yol geçen hanı olmuş ülke düşmanlarının iş birliği yaptığı bitme noktasına gelen pkk ya can simidi olan bir oluşum şeklini almıştır
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu söze bu günlerde kesinlikle karşıyım olmaması gereken zamansız sözdür dedikten sonra sormak istiyorum mecliste hdpnli vekil var başkan vekaleten oturan hdp li var anayasa komisyonunda hdp li vekil var hiç sorun yok ama bir bakan verildimi sorun olacak vaaaah halimize vah
    Cevapla
  • Hulya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlik cerilemez
    Cevapla
  • Maide 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Gürsel Tekin CHPnin iç sesi. Sadece zamansız Gaf yaptı. Bana göre en büyük Gaf ı HDP ile Kürtleri bir kefeye koyması ama sayesinde kararsız seçmenin kararı netleşti.
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşünün ki ülke Gürsel Tekin gibilerin düşüncesine kaldı. Vah vahhh vahhh.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP millet Atatürk için veriyor oyunu CHP CHP seçmeninin sabrını tasirma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı