AK Parti'li Gündoğdu'dan Soyer'e tepki: Atina Belediye Başkanı konuşuyor sandım

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi.

AK Parti'li Gündoğdu'dan Soyer'e tepki: Atina Belediye Başkanı konuşuyor sandım
AK Parti'li Gündoğdu'dan Soyer'e tepki: Atina Belediye Başkanı konuşuyor sandım
GİRİŞ 12.09.2022 17:20 GÜNCELLEME 12.09.2022 17:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı konuşurken, Atina Belediye Başkanı konuşuyor sandım. Soyer, '100 yıl önceydi, bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi' dedi. Tunç Soyer'e sormak istiyorum, kim bunlar? Gaflet içinde olanlar kimlerdi? Mustafa Kemal Atatürk'ü mü kastediyorsun?" dedi.

AK Parti'li Gündoğdu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gündoğdu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Gündoğdu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı konuşurken, Atina Belediye Başkanı konuşuyor sandım. Soyer, '100 yıl önceydi, bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi' dedi. Tunç Soyer'e sormak istiyorum, kim bunlar? Gaflet içinde olanlar kimlerdi? Mustafa Kemal Atatürk'ü mü kastediyorsun? Atatürk, Çanakkale'de Osmanlı'nın paşası olarak mücadele etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, onun öncesinde bu toprakları bize emanet eden Osmanlı, Selçuklu, bunlar bizim dedelerimiz. Kendi dedelerine 'ihanet' kelimesini kullanan birini millete havale ediyorum. Bunlar son dönemde HDP ile kol kola girerek, iktidarı değiştirme hırsıyla, siyaseti, ülke menfaatinin önünde gören bir yapıya büründü" dedi.

Ardından CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek'in CHP Diyarbakır Olağanüstü Kongresi’ndeki sözlerine eleştiren Gündoğdu, "Türkiye Cumhuriyeti'nde Diyarbakır Kürdistan'ı var da biz mi bilmiyoruz? CHP'nin, bunu söyleyen kişiyle ilgili bir şey yapma şansı yok. Bu milletin geleceğini düşünen diğer siyasi partilere sesleniyorum, bu CHP Atatürk'ün kurduğu CHP değil, iktidarı ele geçirmek için her türlü oyunu kurgulayan ve iktidara geldikten sonra gerçek yüzünü bugünkü konuşanlardan gördüğümüz bir CHP ile asla bir çuvala girilmez. Bu ülkeyi düşünüyorlarsa diğer siyasi partilerin daha duyarlı davranması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle ne olduğu belli olmayan adamlardan izmire belediye başkanımı olur.Hiç yokmuydu vatansever birisi.iş yapacak insanı seçmiyorlar particilik uğruna İzmire yazık ediyorlar.
    Cevapla
  • 1922 1 yıl önce Şikayet Et
    Atina belediye başkanından reklamda dediği gibi farkı fiyatı !..
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    KOVUN GİTSİN DEVLET BUNLARI NİYE VEKİLİGİNİ DÜŞÜRMÜYOR MADEM TÜRKİYE DÜŞMANLIGI BU KADAR Çıkmış yüksege ne maaş veriyoruz. Ya bize DÜŞMAN Olana
    Cevapla
  • Raşit 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi partililer devekuşu rolünemi soyundular nerde bu merrral ve adamları.
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    aynı dediğin gibi sayın vekilim şüpheniz doğrudur yunan belediye başkanı değil ama köküne kadar yunanlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı