Bakan Soylu’dan 'küfürleşme' iddialarına yanıt!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın telefonda küfürleştikleri iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Soylu’dan 'küfürleşme' iddialarına yanıt!
Bakan Soylu’dan 'küfürleşme' iddialarına yanıt!
GİRİŞ 15.09.2022 22:52 GÜNCELLEME 15.09.2022 22:52
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Telefonda konuştuklarını, ancak küfürleşme olmadığını söyleyen Bakan Soylu, “Yani hem haberi yazan, hem onu söylemeye çalışan hepsi birbirini bulmuşlar. Bunlar itibar edilmemesi gereken işlerdir ama şunu da söyleyeyim. Şu yanağımıza vuracaklar, bu yanağımızı çevireceğiz. Biz de ne söylenmesi gerekiyorsa, ölçüler içerisinde onları söyleriz. Söylemeye de devam ederiz. Bunlar dikkat ederseniz, Amerika'nın aparatıdır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da, Hakkari, Şırnak ve Ağrı valileri, emniyet müdürleri ile jandarma komutanlarının bir araya geldiği güvenlik toplantısına katıldı.

Toplantı öncesi Bakan Soylu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, Türkiye'de düzenlenen sahte alkol operasyonuna ilişkin soruya "Biliyorsunuz, Türkiye'de bir kaçak sahte alkol üretimi var. Bunlarla ilgili özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü'müz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bir çalışma yaptı. 7 ayrı ilde 9 suç grubu tespit etti ve 141 adreste 175 kişinin gözaltına alınması ve 641 üretim adresine de çeşitli operasyonlar düzenlendi. Kanun dışı üretim sağlayan bu adresler de savcılık kararıyla mühürlendi. Bir baskın düzenlenmesi, operasyon çerçevesine alındı. Bunu nasıl yapıyorlar esas itibarıyla belki de o kısmı önemli. Etil ve metil alkolleri hem kimyasallar hem birtakım aromalar katarak damıtmak suretiyle şişeleme yapıyorlar. Ama esas itibarıyla zaten olayın yakalanma ve takibi uzun süredir devam ediyor. Bunları dezenfektan ve temizleyici etiketi ve şişesiyle beraber kargo yoluyla adreslere ulaştırıyorlar. Yılbaşından bugüne insanların hayatıyla oynayan, aynı zamanda da vergi kaybına neden olan bu kişilere yönelik operasyonlar yapıldı. Ekiplerimiz sabahtan itibaren şu ana kadar 70'in üzerinde gözaltı yaptı. 300'ün üzerinde baskın gerçekleştirdiler ve planlı operasyonlar devam ediyor. Şunu ifade etmem gerekir. Bu konularda kim yasa dışı bir üretim, satış ve aynı zamanda vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden bir anlayış ortaya koyarsa, güvenlik güçlerimiz yaptıkları operasyonlarla, savcılıklarımızla beraber büyük bir mücadele sürdürecekler" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN İDDİALARINA YANIT

​Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın açıklamalarıyla ilgili soruya ise Bakan Soylu, “Ziya Paşa'nın çok güzel bir terkibi bendi var. Ziya Paşa der ki, ‘Asude olam dersen eğer gelme cihana.’ Ardından Ziya Paşa bunu devam ettirir, der ki; ‘Meydana düşen kurtulamaz seng-i kazadan.’ Yani eğer başıma bir şey gelecek diye düşünürsen, hiç cihane gelme. Eğer meydandaysan muhakkak ki; kazalarla karşı karşıya kalırsın. Bizim işimiz budur. Birçok iftirayla, yalanla ve birçok tacizle tehditle karşı karşıya kalabiliriz. İkincisi, bizim ağzımıza küfür yakışmaz. Doğru da değil. Biz sadece ülkemizi yönetmek için çaba sarf eden insanlar değiliz. Aynı zamanda biz, bizden sonraki gelecek nesillere de bir model olmak durumundayız. Üçüncüsü, velev ki böyle bir hata işlemiş olalım. Kişi ne kadar pespaye olursa olsun, ne kadar aşağı olursa olsun, velev ki böyle bir hata işlemiş olalım, ben özür dilerim. Ama böyle bir şey söz konusu değil. Geçen hafta Mardin'den Mazı Dağı'na giderken bir mesaj geldi. Mesajda tehdit var, taciz var ve iftira var. Kim olduğunu da bilmiyorum. Telefon açtım, 'Siz kimsiniz' dedim. Kendini tanıttı. Bu mesajlar ayıp değil mi, yakışıyor mu? Ondan sonra konuşma tonunu değiştirdi. Konuşma tonunu değiştirince ben de daha önce televizyonlarda söylediğim sözleri söyledim. Onun dışında başka bir söz söylemedim ve telefonu da kapattım zaten. Gündeme gelmek için yalan, iftira dezenformasyon, bunlar devam ediyor. Ve yine bozacı, şıracı birbirini bulmuş. Yani hem haberi yazan hem onu söylemeye çalışan hepsi birbirini bulmuşlar. Bunlar itibar edilmemesi gereken işlerdir ama şunu da söyleyeyim. Şu yanağımıza vuracaklar, bu yanağımızı çevireceğiz. Biz de ne söylenmesi gerekiyorsa, ölçüler içerisinde onları söyleriz. Söylemeye de devam ederiz. Bunlar dikkat ederseniz, Amerika'nın aparatıdır. Ben operasyon çocuğu derken, kimin operasyon çocuğu olduğu apaçık ortadadır. Yani Amerika'nın aparatıdır bunlar ve bu aparatlıklarını çok net bir şekilde devam etmektedirler. Niçin meydana çıktıkları, hangi köşeyi tutukları, hangi pozisyonu aldıkları apaçık ortadadır. Milletimizin bunlara itibar etmemesini istirham ederiz. Biz işimize bakacağız ama yanağımıza vurulduğu zaman da öteki yanağımızı çevirmek de söz konusu değil tabi ki.

KAYNAK: DHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • konya 1 yıl önce Şikayet Et
    ağzına sağlık bakanım bizlerde onları adam sıfatına koymuyoruz ve onları dinlemiyoruz
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın soylu senin işin zor ve çetin boş ver. Kifayetsizlerle uğraşmayı değmez.onlar kendilerinin reklamını yaptırmak istiyorlar .fırsat verme.
    Cevapla
  • TAHİR 1 yıl önce Şikayet Et
    evet ümit özdağ iyice zıvanadan çıktı.profesörsün sen biraz daha saygın, kullandığın üslup akademik, tavırlar dikkatli olmalı sayın özdağ değil mi ama ?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aparatlar listesinde ama en düşük seviyede. Mikro aparatlar listesinde..
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    1000 soysuza 1 soylu yeter durmak yok yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira