Risale-i Nur'u savunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'nun 2005'teki önergesi

Kılıçdaroğlu, hükümetin Risale-i Nur okutulmasını yasakladığını ve AYM'ye başvurduğunu söyledi. CHP lideri, 2005'te okullara Risale-i Nur okutulmasın diye Meclis'e önerge vermişti.

Risale-i Nur'u savunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'nun 2005'teki önergesi
Risale-i Nur'u savunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'nun 2005'teki önergesi
GİRİŞ 17.09.2022 18:32 GÜNCELLEME 17.09.2022 18:32
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Haber7 - Özel 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Hür Düşünce Hareketi 1. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Said-i Nursi'nin kitaplarına gelen yasak için AYM'ye başvurduklarını öne sürdü. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Said-i Nursi'nin kitapları yasaklandı. Biz Anayasa Mahkemesine başvurduk. Kitapları yasaklayamazsınız, isteyen gelip okur diye. AYM iptal etti. Sonra gelip bana, 'Neden kamuoyuyla paylaşmadın' dediler. Dedim ki kamuoyuyla paylaşırsak sanki oy için yapıyoruz algısı çıkar. Biz oy için değil, demokrasi için yapıyoruz. Kitap yasaklanır mı, insanların inançlarına müdahale edilir mi? Allah'la kul arasına girmeye kimin hakkı var?"

KILIÇDAROĞLU'NDAN RİSALE-İ NUR RAHATSIZLIĞI

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili olduğu 2005 yılında bir özel okulda Said-i Nursi'nin eseri olan Risale-i Nur kitabının okutulmasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi vermişti. Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten şu 4 soruya cevap vermesini istemişti:

  • 1- Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaöğretim kurumlarına risale adında bir ders konmuş mudur?
  • 2- İstanbul Bahçelievler'deki Fatih Koleji'nde hergün -cumartesi ve pazar günleri de dahil - Risale diye bir kitap okutulmakta mıdır?
  • 3- Bu uygulamadan bakanlığın bilgisi var mıdır?
  • 4- Bu kitap neyi öğretmeyi amaçlamaktadır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2014'te yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun bu soru önergesini hatırlatarak CHP liderini eleştirmişti. 

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 171
  • İstanbul-18 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam dinine, İslam dininin bu mübarek topraklardaki tüm temsilcilerine, tüm sembollerine acımasızca saldıran ve eline fırsat geçtiğinde tamamını yok eden, Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretlerine 28 sene zindan hayatını reva gören defalarca hayatına, özgürlüğüne, ibadetine kast eden bir CHP ideolojinin temsilcisi olan Kılıçdaroğlu eline fırsat geçse İslâm dinene ait tüm değerleri ve Bediüzzaman'ın hayatının gayesi Kur'an tefsiri olan Risale-i Nurları değil bu ülkeden kainattan yok eder. Bir yorumcu arkadaşın dediği gibi, hakiki hiçbir Nur talebesi CHP ye oy vermez ve veremez.
    Cevapla
  • Sadrin 1 yıl önce Şikayet Et
    Has dadaş gardaş. İftira atmak ne kadar kolay. Nurcular ne zaman DSP li oldu. Kanıtın varmı, vatan, millet ve İslamiyet için üstadın tavsiyeleri doğrultusunda demokratları desteklediler. Risale-i Nur okumadan iftira atma. Okumanı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • turkim muslumanim 1 yıl önce Şikayet Et
    be zavili batiyon konustuk ca sen simdiden sec men kegini konturol et yine oy stmadan gelme
    Cevapla
  • Gnjghb 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi insanları kandırmaya çalışıyorsunuz peki kendinizi nasıl kandırıyorsunuz bunca YALAN bunca DÖNEKLİK HOOOOOO
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    KHK'lıları ,Teroristleri ,Katilleri ,Fetöcüleri , Pkk'lıları salarak Türkiye'ye Demokrasi getirecekler. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?