Gelecek Partili isim, cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı

Seçimlere dokuz aydan az bir süre kalmasına rağmen cumhurbaşkanı adayını halen belirleyemeyen 6'lı masada adaylık yarışı kızışıyor.

GİRİŞ 20.09.2022 06:16 GÜNCELLEME 20.09.2022 09:19
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi'nin, İstanbul Sultanbeyli'de düzenlediği mitingde İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin'in, "Buradan ilan ediyoruz; cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'dur" açıklamasında bulunması, 6'lı masadaki ortak aday krizini gözler önüne seriyor.

KILIÇDAROĞLU'NA SOĞUKLAR

Şahin'in sözlerinin "Sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Yavaş" çıkışı yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve "Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarsa masa dağılır" açıklamasıyla masaya gözdağı veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'na verilen bir cevap olduğu iddia ediliyor. İYİ Parti'den sonra Gelecek Partisi'nin de "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz" kanaatinde olduğu kulislerde konuşuluyor.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "6'lı masanın bir ortak cumhurbaşkanı adayı hedefi var. Altı parti dışında bir yedinci bir isim de olabilir" demesi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ortak aday konusunda Abdullah Gül'ü işaret etmesi, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ise ortak adayın altılı masadan çıkması gerektiğini söylemesi masadaki belirsizliği gösteriyor. Bu belirsizlik ortamında gözler 2 Ekim'de yapılacak yedinci toplantıya çevrilmiş durumda.

İNCE'DEN 6'LI MASAYA ELEŞTİRİ

Öte yandan altılı masaya ittifak dışındaki partilerden de tepkiler geliyor. Hedefine Millet İttifakı'nı alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Ayda bir toplanıyorlar; çay, kahve, kek yiyip içiyorlar. 'Ya geçen sizde yediğim kek ne güzel oldu, geçen sizlerin getirdiğiniz meyveler organik mi?' Birer de küçük altın alıp verseler birbirlerine daha iyi olur" ifadelerini kullanarak altılı masayı eleştirdi.   

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EMRAH ÖZCAN
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 69
  • Gaddar 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki 6 lı ganyan. Bir dakika sonra ne olacağı belirsiz.
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Şunlardaki tipe bak laf çok icraat yok reis gitsinde ne olursa olsun
    Cevapla
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen bu hainlerden güzel ülkemi koru yarabbim bunlara fırsat verme
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen bu meymenetsizlerden ülkemi koru nolur...
    Cevapla
  • Mechul hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Âmîn
    Cevapla
  • Diriliş ateşi 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut yönetim bir dönem daha kazanacak gibi duruyor. Bakalım nolacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı