HDP'den Millet İttifakı'na "göstermelik demokrasi" eleştirisi

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar isim vermeden Millet İttifakı'nı eleştirdi. Parlamentonun güçlenmesinden ibaret bir programın yeterli olmayacağını söyleyen Sancar, "Göstermelik demokrasi istemiyoruz" dedi.

HDP'den Millet İttifakı'na "göstermelik demokrasi" eleştirisi
HDP'den Millet İttifakı'na "göstermelik demokrasi" eleştirisi
GİRİŞ 20.09.2022 17:35 GÜNCELLEME 20.09.2022 19:39
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Güçlü bir demokrasi istiyoruz, göstermelik değil" dedi.

Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Sancar, konuşmasında, bu buluşmanın kendileri için önemli olduğunu söyledi.

"GÖSTERMELİK DEMOKRASİ..."

Sancar, şöyle dedi:

"Güçlü bir demokrasi istiyoruz, göstermelik demokrasi değil. Sadece parlamentonun güçlenmesinden ibaret bir demokratik programın Türkiye'nin sorunlarını çözmeye yetmeyeceğini söylüyoruz. Bunun için mutlaka katılımcı, denetim mekanizmaları çok güçlü ve toplumsal kontrolün etkili olduğu bir demokratik sistem istiyoruz."

"İTTİFAKLA YAPALIM, BİRLİKTE MÜCADELE YÜRÜTELİM"

Sancar, HDP'nin genellikle sayısal gücü üzerinden tartışıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu sistemde yüzde 50+1'i gerektirdiği için kilit veya anahtar niteliğinde oylar daha fazla öne çıkıyor doğal olarak. Şu an HDP esas olarak bu sayısal gücü üzerinden konuşuluyor. Eğer sayısal gücümüz bu noktaya gelmişse halk desteğinin de olduğunu gururla söyleyebiliriz. Sadece sayısal gücümüzle bunu yapabilir miyiz? Böyle bir iddiamız yok. İstiyoruz ki; bunu geniş demokrasi ittifaklarıyla birlikte yapalım, mücadeleyi birlikte yürütelim. Seçimlere giderken de nasıl tutum takındığımızı yine halkımızla ve toplumun örgütlü temsilcileriyle tartışalım."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP nin dilinin altına özerklik ve Türkiye den toprak alıp ayrı Devlet kurmak hayali var bunu Kürtler istemiyor içimizdeki ermeniler istiyor Pkk demek Ermeni Kürt Devleti demek Partizanı kara kiran kürdistan amaç bu onun için doğuyu Türkiyeden ayırmak İstiyor Antep maraş dahil Van İran sınırı Bir koridor ile Suriye de dahil edilerek bu bölge düşünülüyor İsrail den Suriye ırak İran Ermenistana kadar
    Cevapla
  • sariyerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman seni demokrasini istemiyoruz Aman dışarıda kalın alın nüfus kağıtlarınızı istediğiniz yerlere gidin
    Cevapla
  • Reisx 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet ( Zillet, Hıyanet, Gaflet, Delalet ) ittifakının inadına RTE.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni asalasından dönme pkk terör örgütüne ve ortaklarına devleti teslim etmeyeceğiz.
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sus pis terörist bunların mecliste ne işleri var hem millete küfür eder ler he. Milletin parasını alırlar bunlar terörist bunlar vatan haini dünyada tekdir bizim ülke hem terörist hem vatan haini milletin parasını veren tek ulkeyizdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi