Kılıçdaroğlu'na hükümetin projelerini işte böyle sızdırmışlar

Hükümetin açıklamaya hazırlandığı projelerin CHP tarafından önceden açıklanarak sahiplenilmesi üzerine araştırma yapıldı. Bilgi sızdıranların, "kızak kadrolar" olarak bilinen halen havuzda bekleyen bazı eski bürokratlar olduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu'na hükümetin projelerini işte böyle sızdırmışlar
Kılıçdaroğlu'na hükümetin projelerini işte böyle sızdırmışlar
GİRİŞ 21.09.2022 06:31 GÜNCELLEME 22.09.2022 07:03
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Hükümetin dar gelirliler başta olmak üzere toplumun her kesimine yönelik attığı ve önümüzdeki süreçle ilgili planlamalarının, kamuoyuna duyurulmasından önce CHP tarafından sahiplenilmesi, "kamuda köstebek bürokrat var" tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının faizlerinin silinmesi, icralık borçların tahsilinden vazgeçilmesi, araç alımında ÖTV indirim yapılması planı ve gençlerin bilgisayar ve cep telefonu alımında vergi indirimi yapılması gibi yeni projeler, hükümetten önce CHP tarafından açıklanarak sahiplenildi. Hükümet, diğer bazı projeleri de olgunlaştırıp kamuoyuna duyurmadan önce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirildi.

Davutoğlu'ndan bürokratlara tehditvari sözler: Çetele elimizde, cezalandırılacağızDavutoğlu'ndan bürokratlara tehditvari sözler: Çetele elimizde, cezalandırılacağız

BÜROKRATLAR UYARILDI

Edinilen bilgilere göre; her bakanlık kendi çalışmasını büyük bir gizlilik içinde yürütmesine rağmen, sızmaların önüne geçemedi. Bunun üzerine bakanlıklar bünyesinde bilgilerin kim tarafından sızdırıldığına yönelik araştırmaların yapıldı ve bilgi sızdıranlar tespit edildi. Bu kişilerin halen "kızak kadrolar" olarak bilinen ve havuzda bekleyen bazı eski bürokratlar olduğu belirtildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi "Halen aktif görevde bulunan" bürokratlardan bir sızıntı olduğu tespit edilemedi. Bilgi sızdırdığı tespit edilen eski bürokratlardan bazılarının "Müşavir" kadrolarında görev yaptıkları, bir aktif görevleri bulunmadığı öğrenildi.

Bu kişilerle ilgili herhangi bir yasal bir işlem ise yapılamıyor. Bilgi sızdırılan bakanlıklardaki kaynaklar, "Kanun gereği devlet sırrı niteliğinde olmayan bilgi sızdırılmadıkça bir işlem yapılamaz. Çakılı kadroda görev yapıyorlar. İşten atamazsın, ceza veremezsin" dedi.

Bakanlıklardaki aktif bürokratlar ise bundan sonraki çalışmalarla ilgili olarak bilgi sızmaması için, "dikkatli olmaları" konusunda uyarıldı. Çalışmaların daha dar bir kadro ile ve titiz bir şekilde yürütülmesi istendi.

BOZDAĞ DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, söz konusu "köstebek" iddialarına ilişkin olarak Kılıçdaroğlu'nun ironiyle karışık "Köstebeklerim var. Hükümetin içinde bürokratlar bize bilgi aktarıyorlar" sözlerine tepki göstermişti:

"Hükümetin alın teriyle ürettiği projeleri, ürettiği eserleri, aldığı kararları kimi bürokrasi içerisindeki ahlak yoksunu kişiler alıp bunu hırsızlık malı olarak çalıyorlar Sayın Kılıçdaroğlu'na götürüyorlar. O da hırsızlık ürününü satın alıyor oradan siyasi kazanç hesabıyla bunu Türkiye'ye servis ediyor. Siyaseten bile olsa hırsızlık malını satmak, siyasi kazanç elde etmek ahlaki mi? Bunun adı kapkaç siyasetidir. Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye'ye kapkaç siyaseti anlayışını da böylelikle kazandırmış oldu. Bürokrasi içerisindeki taraftarları oradan projeyi kapıp kaçırıyorlar, bu da kapıp kaçırılan projeleri öz malı gibiymiş gibi satıyor."

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 163
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu sen gerçekten cumhurbaşkanı olup ülkemi yöneteceksin. Yazık olur TÜRKİYEYE. İç savaş kapıda. Kesin.
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Biliyorsanız Allah bunları bildiği gibi yapsın devleti satarlar..
    Cevapla
  • TIRIS 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz Hatice'ye değil neticeye bakın. Onlar istedikleri gibi sahiplensinler, Yapan kim AK Parti . bitti. Eti biz yiyelim varsın kemik onlara kalsın.
    Cevapla
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazen tuzak bilgi dersin orda olanlar kayıt altına alırsın her guruba değişik bilgi şey dersin hangi gurup hainlik yapıyor çıkar sonra idam edeceksin
    Cevapla
  • Kisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bürokratlar da hükümetin kendisi gibi sahtekar balık baştan kokmuşsa Kılıçdaroğlu neylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor