İhsan Aktaş, canlı yayında son anketi paylaştı! Kısa sürede büyük değişim!

GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, ÜLKE TV ekranlarında katıldığı canlı yayında anket sonuçlarını açıkladı. Aktaş, kısa sürede oy oranlarındaki değişikliğe dikkat çekti.

GİRİŞ 26.09.2022 00:32 GÜNCELLEME 26.09.2022 17:23
Bu Habere 238 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet ve Prof. Dr. Mehmet Şahin’in yorumlarıyla ekrana gelen Haftanın Raporu'nda bu hafta 6'lı masanın son durumu ve anketler ele alındı.

GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, son anketlere yansıyan çarpıcı sonuçları paylaştı. Anketlere göre AK Parti yükselişe geçerken, muhalefet partilerinde düşüş yaşandı. Aktaş ayrıca muhalefet cephesindeki ilginç tabloya dikkat çekti.



AK PARTİ'DE YÜKSELİŞ BAŞLADI

AK Parti'de ciddi toparlanmalar olduğunu belirten Aktaş, ''Türkiye'de veriyi en çok kullanan firmayız. Yaklaşık 2 aydır bir süreç takip ediyoruz. Son zamanlarda gördük ki, AK Parti'nin kayıpları geçici kayıplar. Ciddi anlamda toparlanmalar başladı. Biz de bu toparlanmaları görünce 10 günlük arayla araştırmalar yapmaya başladık. Şimdi ilk etapta 35-36-37 hatta bazı araştırmalarda 39 gözükmeye başladı.'' ifadelerini kullandı.

CHP ERİYOR, KÜÇÜK PARTİLERİN OYU KALMAYACAK

Küçük partilerin oylarının kalmayacağını savunan Aktaş, ''Muhalefet cephesinde ilginç şeyler oldu. CHP bir dönem 27'ye kadar çıkmıştı. Ben bu süreci ilginç bir şekilde takip ediyorum. CHP'nin sınırı 22 ile 25 arası. CHP 22'lere kadar geriledi. Küçük partiler yani 4 partinin toplam oyu yüzde 4 etmiyor şu an. Küçük partilerin oyları kalmayacak. Yeniden Refah Partisi 1,7'lerde, Zafer Partisi de buna yakın oy alıyor.'' diye konuştu.



'BENİM BİR İDDİAM VAR...'

Sözlerinin devamında Aktaş, ''Bu araştırmalar konut projesinden önceydi. Benim bir iddiam var. Eğer bu atmosfer 2-3 ay daha böyle devam ederse siyasi partilerin aldıkları oylar küçük partiler hariç genel seçim oylarına yaklaşacak gibi bir düşüncem var. 2018 genel seçim oy oranlarına dönecek gibi bir düşüncem var. Bunun da sebebi İYİ Parti'yle HDP arasındaki tartışma. Millet masadaki uçurumun derinliğini gördü. İkincisi de hükümet toparlamaya, AK Parti oy artırmaya başladı. MHP beklenmedik bir şekilde sahneye çıktı.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 238
  • Ozcan- 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiye inat zillete oy verenlere soyleyecek hic bir sey yok onlar kaos huzur olmayan bir turkiyeden yanalar bu gunleri mumla arayacaklar iyi parti secmeni ve kuskunler kirginlar kararsizlar bunlar secim gunu dogru yolu bulacaklardir
    Cevapla
  • Namık 1 yıl önce Şikayet Et
    AB de enerji krizi büyüdükçe jeopolitik tercihlerin bedelini ödedikçe Esasında toplum sorunların küresel boyutunu daha çok algılıyor algılayacak.Dıjjj güçler diyerek küçümsenen meselelerin arka planda ne denli büyük bir beka sorunu olduğunu hükümet mücadelesini daha doğru algılamaya başladı.Jeopolitik Sorunlar halledildikçe de ekonomik olarak karşılığını göreceğini idrak ediyor son bir kaç aydır.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk ya yaklaşan yok olur. Chp ayrı bir felaket. Herikiside birarada ve yanlarında bunlardan medet bekleyen partiler var. Karşılarında ise Bayrağını, Toprağını,Ezanını seven ittifak var.
    Cevapla
  • Ufuk tunçer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçimi, ZAMLAR ve ENFLASYON dan etkilenenler kazanacaktır..
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    çatal kazık yere batmaz altılı masa fiyaskodan başka bir şey değildir.bir ortak aday dahi çıkarmayı beceremeyenler ülkeyi nasıl yönetecek.altılı masayı destekleyenler ideolojik davranmıyorlarsa kendilerine IQ testi yaptırsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri