CHP'li belediyeden LGBT'ye destek: AK Parti grubunun oylarıyla reddedildi

İstanbul Esenyurt Belediyesi Meclis toplantısında LGBT'nin kurumsallaşması için 'eşitlik müdürlüğü' kurma talebi AK Parti grubunun oylarıyla reddedildi.

GİRİŞ 06.10.2022 03:32 GÜNCELLEME 06.10.2022 03:50
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

CHP'li meclis üyeleri ile AK Partili meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Esenyurt Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş, "CHP'li belediyelerin tamamında LGBT seminerleri, çalıştayları, programlarına imkanlar sunuldu. Biz Esenyurt'ta kendi çalışma alanımızda olarak böyle bir şeye müsaade etmeyi doğru bulmadık" dedi.

İstanbul'da bazı CHP'li belediyelerin LGBT'nin kurumsallaşması için "eşitlik müdürlüğü" kurması, Esenyurt Belediyesi'nin meclis toplantısında da gündeme geldi. 17 kabul oyunun verildiği yönerge AK Parti grubunun verdiği 20 oy ile reddedildi.

İŞTE CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN LGBT'YE AÇIK DESTEK 

CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Bozkurt yaptığı teklifte "Toplumsal eşitliğin belediye hizmet ve plan programlarına yerleştirilmesi için belediyeye bağlı birim ve müdürlüklere yönelik farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar planlamak ve uygulamak." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ ÜYELER TEPKİ GÖSTERDİ: "BEN BUNU İMZALAMAM"

AK Partili üyeler yapılan teklife tepki gösterirken bir üye "Bugün burada teklifi benim önüme getiriyorsunuz, ben bunu imzalamam." dedi.

“KAVRAMIN ALTINDA YATAN ŞEYLER ÇOK NET” 

Mecliste gündeme getirilen Kadın Aile Müdürlüğü Yönetmeliği’nin B maddesinde Psikoloji ve Toplumsal Çalışma Şefliği başlığı altında ‘Eşitlik Birimi’ diye bir birimin kurulacağını vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş da DHA’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu madde içinde ‘Toplumsal cinsiyet’ ifadeleri çok sık kullanılırken, toplumsal yapı içinde dezavantajlı kişiler gibi cümlelere de fazlasıyla yer alıyor. Şişli Belediyesi’nde tam olarak yaşadığımız sürece benzer bir süreç yaşandı. Orada da böyle bir çalışma yapıldı ve meclisten geçti. Sonrasında ise belediye bazı çalışmalarında LGBT içerikli programlara yer verdi. Aslında baktığımızda kelimede bir sıkıntı yok. Ama kavramın altında yatan şeyler çok net. CHP’li belediyelerin birçoğu bu gibi çalışmalarla LGBT’yi meşrulaştırmaya ve toplumun kimyasını bozmaya çalışıyor. Tüm bunları alt alta koyduğumuzda yapılan çalışma masum bir çalışma olmaktan çıkıyor."

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 86
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce kamuda kadın erkek eşitliği sağlanmalı. Kurumlarda çalışan erkek- kadın oranını nedense yönetici seviyelerinde giremiyorum. Bir kadın eğitimi, meslekte geçirdiği süre daha uzun bile olsa erkekler gibi yükselemiyor. Ama geçici görevlere bakınca hemen eşitlik diyor kadının annelik vazifesini dahi hiçe sayarak bekar erkek personel yerine geçici göreve gönderiliyor. Bu nasıl kadını ve aileyi korumak? Lütfen bu konularda bir çalışma yapın.
    Cevapla
  • Fırat karabuluy 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletle ne ugrasiyosuniz siz kendi çocuklarınızı lgbtli yapmak istiyorsanız yapın size kimse bişey demiyo milletin çoluk çocuğunu rahat bırakın
    Cevapla
  • Mevlüt Aykılıç 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp'nin lgbt ye olan desteğine Kara Molla Görüş ne buyuruyor,acabaaa??
    Cevapla
  • palulu 1 yıl önce Şikayet Et
    chp barisa basladi huzini alamadi
    Cevapla
  • BİROL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar tam yumuşakçalar sınıfından, yumuşakçalar yerine omurgulalıra oy verin ki Allah C.C başımıza ateşte pişirilmiş ve işaretlenmiş taşlar yağdırıp yada başka bir afetle bu ülkeyi helak etmesin.Herşey ortada,görüyorsunuz, bir müslüman bunlara oy değil günahını bile vermez,bunlara verilen her oy helakı davet eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!