Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Sen bunu tahmin edemiyor musun?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "En iyi bildiği alana türban konusuna, başörtüsü konusuna dalıyorsun. Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürüyorsun" dedi.

GİRİŞ 07.10.2022 21:54 GÜNCELLEME 07.10.2022 21:54
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, 'Halk Buluşması’ ziyaretleri kapsamında Bartın’a geldi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, başörtüsü tartışmalarına değinerek, "Muhalefet partisinin genel başkanı çıkıyor başörtüsü için diyor kanun çıkaracağız. Neymiş seçime yakın Erdoğan bunu gündeme getirecekmiş. Erdoğan da meydan okudu. ‘Hadi gel buyur’ dedi, ‘Yasa yetmez anayasa ile yapalım’. Sen bunu tahmin edemiyor musun? Bak arkasından ne getirecek söyleyeyim sana. Laikliği çıkaralım diyecek, devrim kanunlarını çıkaralım diyecek. Onları da kabul edersen türban takmak zorunlu olsun diyecek. Bu sefer bunu getirecek. Ortada böyle bir sorun yok, çözülmüş. Geçmişte sıkıntılar yaşanmış anladık. Ama bugün çözülmüş bir sorun bu. Toplum kabul etmiş. Takan, takmayan birbirini kabul etmiş artık. Kimsenin zorladığı bir şey yok. " diye konuştu.



'BIKTIM ARKADAŞLAR'

Danışıklı dövüşten bıktığını söyleyen İnce, "Laiklik ilkesini çıkaralım diyecek ne diyeceksin anayasa değişikliğinde. Bu danışıklı dövüşten bıktım ben arkadaşlar. Bu bir ittifaktır. Hamidiye-Dersim ittifakıdır. Cumhuriyetin kurucu değerleriyle dalga geçmektir. Onların altını oymaktır. Laikliği yok etmektir. İkisi de dedesinden yalan yanlış duydukları bilgilerle Atatürk’e, Cumhuriyet’e kafalarının arka tarafında bir kin var. Bize böyle bir ittifak gerekmez. Bize Kamer Genç gibi Dersim değil, Tunceli diyen Atatürk’e gidip Fatih’a okuyan muhafazakarların ittifakı lazım" ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 194
  • dasaş 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu adam hala aynı şeyleri sayıklıyor yok zorla yok bilmem ne bir de yönetim için mücadele ediyr zır cahil bunlar zır cahil
    Cevapla
  • Elaziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin de Kk'dan bir farkın yok. Aslın da Yalova-Dersim ittifakı danışıklı dövüş gibi görünüyor.
    Cevapla
  • Poyraz 1 yıl önce Şikayet Et
    RTE varken siz bu seçimi kaybedeceksiniz
    Cevapla
  • 54 yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Maa reem cumhur başkanı seçimlerinde % 30 aldım diye cumhur başkanı kesildim başımıza Birde secilseydin ne olacaktı bilmem Şimdi radar sonar hangi SECİM araştırma gurubu Olursa olsun oyun ne ? % 0.099
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem burada diyor ki; Din Muhafazakarlara ait.Chp'liler ve yandan çarklı ortaklarının dinle imanla alakaları yoktur.Iktidar olabilmek içinde bu muhafazakar kesimden devşrebildiğiniz kadar biz gatiha bilmezlere payanda devşireceğiz.Yoksa sadece ateistlerle bu iş yürümez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi