HDP'ye bakanlık çıkışına yenisi eklendi. "Başkan yardımcılarından birini HDP'li olacak"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Millet İttifakı iktidar olursa başkan yardımcılarından birini HDP'den yapacaklar, İçişleri Bakanlığını HDP'ye verecekler." dedi.

HDP'ye bakanlık çıkışına yenisi eklendi. "Başkan yardımcılarından birini HDP'li olacak"
HDP'ye bakanlık çıkışına yenisi eklendi. "Başkan yardımcılarından birini HDP'li olacak"
GİRİŞ 12.10.2022 13:35 GÜNCELLEME 12.10.2022 13:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti'nin bugünkü grup toplantısında, millet lehine hiçbir mesajın verilmediğini, mizansenler ve yalanlar üzerine söylemlerin geliştirildiğini söyledi.

Toplantıya katılan İYİ Parti'li gençlerin, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attığını dile getiren Aydemir, "Bu gençlere dönüp bu siyasi oluşum samimi olarak Atatürk'ün yanında duran bir yapı değil demek gerekiyor. Böyle olsa 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlere 'Mustafa Kemal'in itleri' yakıştırmasını yapan Sırrı Sakık'ın şu anki siyasi yapısıyla kol kola olmazlar. 'Biz onlarla kol kola değiliz'. Kiminle kol kolasın? CHP ile. CHP kiminle beraber? HDP ile." diye konuştu.

Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın, "HDP ile altılı masadan ayrı olarak birlikteliğimiz sürüyor" sözüne tepki gösteren Aydemir, şunları kaydetti:

"HDP ile görüştüklerini aşikar ediyor. İYİ Parti'ye, 'Sizinle görüşmelerimizi millete aşikar ediyoruz. Millet HDP'ye çok tepkili ama HDP'den de vazgeçemeyiz, onlarla da görüşüyoruz' diyor. Millet İttifakı iktidar olursa başkan yardımcılarından birini HDP'den yapacaklar, İçişleri Bakanlığını HDP'ye verecekler. İYİ Partililer, bunlara tepkiniz yok mu? İYİ Parti olarak CHP'ye, 'HDP ile hiçbir ilişkimiz yok, olmayacak taahhüdünde bulunun' diyebiliyor musunuz? Diyemezler. Onlar da el altından bu görüşmeleri devam ettiriyorlar. Samimi olarak Atatürk'ün yanında olan, vatanseverlere söylüyorum, burada takiye var, samimiyet yok. Yarın 'ah, vah' etmemek için bugünden tedbirinizi alın, bunlara karşı tepkinizi koyun."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • nireli 1 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamaya devam bunlsr hdp ile çözüm sürecini ülkeye yaşatıklarını osmanöcalanı trt ye çıkardıklarını unuttular hdp dönüp parti olarak akp destek olacağız dese bunun gibiler ne diyecek merak ediyorum
    Cevapla
  • AKHİLAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Onları bir araya getiren irade öyle istiiir. Gel vatandaş bölücülük vaaa Ülkücülük vaaa ne ararsan vaaa...Mide vaaa mide....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu