Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları tehlikeli

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretindeki Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

GİRİŞ 14.10.2022 15:39 GÜNCELLEME 14.10.2022 16:06
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bursa’ya geldi. Ziyaretlerine Orhangazi ilçesinden başlayan İnce, esnaf ve halkla buluştu.

Burada açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. "Memleket Partisi olarak ne Amerikancı ne de Rusçu değiliz önce bunu belirtelim" diyen İnce, şunları kaydetti: 

"Dünyada bir savaş var, Ukrayna-Rusya savaşı. Biz Tayyip Erdoğan’ın ekonomi, eğitim, tarım, mülteci politikalarını beğenmiyoruz. Yerden yere vuruyoruz, eleştiriyoruz. 20 yıldır eleştiriyoruz ama bu savaştaki tutumunu doğru buluyoruz. Ukrayna-Rusya savaşında taraf kalmayı, bir bloktan yana olmamayı doğru buluyoruz. Bu geçmişte denendi; 2’nci Dünya Savaşı'nda İsmet Paşa, Türkiye’yi savaşa sokmadı. Biz farklı bir siyasi partiyiz. Doğru bildiğimize 'doğru', yanlış bildiğimize 'yanlış' diyoruz ama gidip Amerika’da ‘Ukrayna’nın tarafında olmalıyız’ deyip, Türkiye devletinin bu tarafsız kalıp ara bulucu politikasını yerle yeksan etmek, Amerika’ya göz kırpmaktır. Bunu biz çok tehlikeli buluyoruz. Amerika’ya gidip ‘Ukrayna’dan yana olmalıyız’ demek; ‘Biz Amerika’dan yana olmalıyız’ demektir, Yunanistan’daki üslerden yana olmak demektir, güneyimizdeki YPG/PKK’dan yana olmak demektir. Bunu çok tehlikeli buluyoruz. Böyle muhalefet olmaz. Biz yerli ve milli muhalefetten yanayız. Erdoğan’ı desteklemiyoruz. Erdoğan’ın politikalarına şiddetle karşıyız ama Ukrayna-Rusya savaşında yürütülen tarafsız kalma, ara bulucu rolüne soyunma; memleketimizin lehinedir. Memleketimizin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz biz yani gerçekten şaşkınlıkla izliyoruz. İsmet Paşa’nın partisinin genel başkanı, 2'nci Dünya Savaşı'na Türkiye’yi sokmamış, denge politikasını gözetmiş bir genel başkanın partisinin başındaki zat, Amerika’ya göz kırpıyor. Erdoğan’ı da Kılıçdaroğlu’nu da birlikte göndereceğiz."

Gazetecilerin, 'Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki kayıp 8 saati' iddialarıyla ilgili sorusuna "Bilemiyorum" yanıtını veren İnce, daha sonra cuma namazını kılmak için İznik ilçesine geçti.  

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 44
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradan sen de kılıçtaroğlunun gel muharrem aday sensin ve sevinçten ağzı kulaklarına gelen halada o sarhoşlukta olan gel muharrem değil misin. pkk fetö ye teröre karşı isen AK Partiye hizme tetmelisin. gayrısı dolaylı amerikan mandacılığıdır.
    Cevapla
  • selahaddin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler , evet muhalefet herseye karsi olmak degildir .
    Cevapla
  • savas 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. Muhalefet böyle olur tabiki. Doğruya doğru eğriye eğri. Chp iyice sapıttı. Artık hdp ile farkı kalmamıstır. Adamlarne güzelçalıstılar. Yavas yavas millilikden cıkartıp içini pkk ile doldurdular cehapenin. CehapeAtaturkün değil artık böücülerin olmuştır. Reyise selam olsun. Allah daha iyisini verene kadar basımızda dursun.
    Cevapla
  • iyidere 1 yıl önce Şikayet Et
    Bundan ayakkabı boyacısısı olur..
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    o da olmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Înce asla ve asla gûvenilmeyecek beceriksiz bir siyasetcidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu'dan Özgür Özel'e cevap!
Otomobil markaları peş peşe kampanyalarını duyurdu