CHP ve HDP'nin doğu ve güneydoğu planları ortaya çıktı! İYİ Parti de işin içinde

Seçimler için geri sayım başlarken partilerin ittifak stratejileri de netlik kazanıyor. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, seçimlerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunurken CHP ve HDP'nin doğu ve güneydoğudaki planını da açıkladı.

GİRİŞ 18.10.2022 07:02 GÜNCELLEME 18.10.2022 08:48
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan katıldığı bir programda siyaset kulislerini hareketlendirecek açıklamalarda bulundu.

İşte Savcı Sayan'ın sözlerinde öne çıkanlar:

BÖLGEDE 4 UNSUR BULUNUYOR

Bölgede ekonomik, sosyolojik, psikolojik ve ideolojik bir fotoğraf var. Ekonomik fotoğrafı bölgede AK Parti düzeltebildi. Fabrikalar, yollar, gençlerin okuması vs. bu fotoğrafta en çok yeri olan AK Parti.

CHP'nin ardından İYİ Parti de ABD'nin yolunu tuttuCHP'nin ardından İYİ Parti de ABD'nin yolunu tuttu

KÜRTLER ERDOĞAN DÖNEMİNDE RAHAT ETTİ

Sosyolojik açıdan Kürtlere düşman olan tüm unsurlar AK Parti tarafından kaldırıldı. Kürtler Özal ve Erdoğan döneminde rahata kavuşmuştur. Onları dinleyen bir devlet olmuştur. Sosyolojik olarak AK Parti döneminde Kürtler rahatlamıştır.

BAĞIMSIZ DEVLET İSTİYORLAR

Her ne kadar saklasalar da HDP ve PKK'nın amacı bağımsız bir devlettir. Bağımsız bir ideolojik fotoğrafın diğer fotoğrafı bahane ediyorlar. Kendilerini adam öldürüp devleti suçluyorlar.

HDP'YE MAHKUM OLMAK İSTEMİYORLAR

Bölge adalet ve güvenlik istiyor. Bir de ekonomi istiyor. Doğu'daki insanlar HDP'ye mahkum olmak istemiyor. FETÖ'cüler bu bölgeye kötülük yaptılar. Doğu'da kendileri yetiştirdikleri isimleri oradan milletvekili yaptılar.

SEÇİMLERDE ORTAK LİSTE

HDP bölgeye faydalı olabilecek bir aday istemeyecekler. Kürtçe yasaktı ve bu kalktı ellerinde bir şey kalmadı. Kılıçdaroğlu'na yakınlaşmaya HDP. HDP ile CHP Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da ortak listelerden aday gösterecekler. Alternatif olarak da İYİ Parti'yi sunacaklar. Ama olası ikinci turda birleşecekler.

KAYNAK: AHABER
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Gebzeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne hallere düştüler yazıklar olsun Tayyip Erdoğan i devirmek için her türlü firildakliga musaitler muharrem ince hem hdp ile iş tutanların yanında olduğu masada olmam diyo hemde her türlü numaradan taviz vermiyo hiç güvenmiyorum sana muharrem ince hiccc sen değil misin işine geldiğinde bile Selahaddin demirbaş ceza evinde ziyaret eden düğünlerde ne güzel oynuyor sun siyasetin de oyle
    Cevapla
  • Kığılı 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisimiz gine kazanmakta geresi fasafiso
    Cevapla
  • REŞAT SEV 1 yıl önce Şikayet Et
    abd değil herkeze gitsen ne olacak ki halk biliyor zaten sizden cacık bile olmaz
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin, İyi partinin içinde gerçek milliyetçiler azınlıkta da vardır. bu oyunları bozulur, hatta liderlerine tekmeyi bile basarlar. Seçim yaklaştıkça bunlar birbirlerine düşeceklerdir.
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Gidişiniz olsun dönüşünüz olmaz inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum