AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan önemli açıklamalar

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, NTV canlı yayınında Dezenformasyonla Yasası'na ilişkin soruları yanıtladı.

GİRİŞ 18.10.2022 16:15 GÜNCELLEME 18.10.2022 17:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Partili Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları:

(Dezenformasyon yasası) CHP'nin AYM'ye gitmesi demokrasinin bir güzelliği. Recep Tayyip Erdoğan bir şiir okuduğu için cezaevine gönderilirken "Ben devletime küsmem" dedi. Eğer yargıda bir yanlış yapılıyorsa bunu toptancı bir bakış açısıyla yargının tümüne mal etmek yanlıştır. Demokratik meşruiyet içerisinde bütün hukuk yolları açıktır. Bu yasayı konuşurken asıl yasanın getirdiği yani internet medyasının yasal bir zemine oturması, internet medyasının çalışanlarının haklarının korunması, çocukların korunması, haber içeriğinin korunması, yalan haber üretmenin sorumluluğu.. Bunların hiçbirini konuşmuyor arkadaşlarımız, 29. maddeyi konuşuyorlar. Haber verme amacını aşmayan paylaşım suç kapsamında değil.

Dezenformasyon gazetecinin terörist dönüşmesidir. Kanun diyor ki sadece halk arasında endişe, panik ya da korku yaratmak amacıyla, bunun yanı sıra ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeniyle ilgili gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayması gerekiyor. Gerçeğe aykırı bir bilgiye kim karar verecek? Biz bunu uzun süre tartıştık. Buna yargının karar vermesi lazım dedik. En son muhalefet nereye geliyor, "Biz yargıya güvenmiyoruz". 

Diyelim ki bir kimse yalan bir bilgi paylaştı ancak kişinin kastı bu değil. Şimdi bunun suç teşkil ettiğini nasıl söyleyeceğiz. Bir kimsenin bir tweeti retweet etmesini nasıl suç unsuru olacak. 

"SOSYAL MEDYA YARGISI OLUŞTU"

Bunun suç unsuru olup olmadığına uygulayıcı karar verecek. Sanki ağzını açanın ceza aldığı bir ortam oluşturuyormuşuz gibi bir durum sunuluyorlar. Ancak böyle bir durum yok. 

Bir kimse Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğinde bu kişi hakkında işlem yapılmasın mı diyeceğiz. Meral Akşener'in de Kemal Kılıçdaroğlu'nun da on binlerce hakaret davası var. Siz zaten böyle bir dava açabiliyorsunuz.  

Konunun uzmanlarıyla görüşmeden, bakın kanun burada açın bir okuyun. Burada çerçeve belli. Sosyal medya ile ilgili birçok şeyi eleştiriyoruz ama iki yılın altındaki suçlarda hakime tutuklama yasağı var. Hakim bir yumruk, şiddet gibi olaylarda kanunun oluşturduğu çerçevede hakim kararını veriyor. Sonra bir bakıyorsunuz sosyal medyada kıyamet kopuyor. Sosyal medya yargısı dediğimiz bir ortam oluştu.

RETWEET NASIL SUÇ UNSURU SAYILACAK?

Her olay kendi içerisinde değerlendiriliyor. Bütün bunların alt başlıklarını düzenleyen koca bir hukuk külliyatı var. Biz yasa yapıcı olarak niyetimizi, maksadımızı sunuyoruz. Bundan sonrası yargıdadır. Yasanın uygulamasında sıkıntılar da çıkarsa, Meclis orada. 

Bizim bir şeye sansür dememiz için, bireyin en temel hakkı olan ifade özgürlüğünü elinden almamız gerekiyor. Biz bu yasayı iki yıl önce hazırlamaya başladık.

 

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumumda Türkçe dil üzerine olacak Türkiye Egemen Bağımsız Hür Hukuk Ülkesidir Türkçeden vazgeçmek demek Türkiye’den vazgeçmek demektir Biz Türküz tatbiki Türkçe dil konuşmıcağızda Kürtçemi yoksa Arapçamı konuşacağız tabiki Türkçe konuşacağız fetö ve pkk terörörgütleri Atatürk düşmanı onun için Atatürk’ün bizlere emanetine sahip çıkmalıyız sayın Ünal’ın sözlerini çarpışmaya lastik gibi sündürmeye ağızda sakız yapanlar muhalefetten olanlardır bu sözleri duymak Ak parti seçmeni olarak bizleri üzmektedir muhalefetin siyasetine kimse kendini malzeme yaptırmasın
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    29 ekim Cumhuriyet bayramı Bizim milli bayramınızdır Türklük kelimesi Türk dilimiz ebediyen sonsuza denk sayın Çelik in dediği gibi payidar kalacaktır biz Türkçe dilimizle sadece alış veriş yapmak için kullanmıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkçe dil ile Dünyaya sesleniyor Ana dilimiz Türkçedir bu böyle biline ha yeni dünya düzenindedir Türkçe olarak kalacaktır
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    anayasa mahkemesi millet ve devleti göz önüne alarak karar vermelidir raportörler avrupayı örnek alsınlar kıyas ortada o yüzden ki vatan düşünülsün başka türkiye yok.. suriye ırak iran tunus libya bunların çarkı bul böl parçalar yönet kuklaları artır sömürgeye devam zihnitiyetin dileklerinin tezahürüdür... millet ve devlet olğsu hak getirei
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi