Akşener Cumhrubaşkanı adayı olabilir: Çok sağlam kaynaktan doğrulattım

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş katıldığı televizyon programında altılı masanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu.

GİRİŞ 19.10.2022 12:13 GÜNCELLEME 19.10.2022 12:33
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları sürerken eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş çarpıcı bir iddia ortaya attı. Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığı kulislerde konuşulurken Yarkadaş Akşener'in Kılıçdaroğlu'na karşı aday olabileceğini açıkladı. İYİ Partili bir grupla konuştuğunu dile getiren Yarkadaş, iddiasını "Bu çok sağlam birkaç kaynaktan doğrulattığım bir bilgidir" sözleriyle ifade etti.

'ÇOK SAĞLAM KAYNAKTAN DOĞRULATTIĞIM BİLGİ'

Akşener'in herkesi şaşırtabileceğini belirten Yarkadaş, "Meral Hanım’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ciddi bir ihtimal olarak İYİ Parti içinde çok güçlü bir biçimde tartışılıyor. Konuştuğum İYİ Partililerin söylediği şey ‘Sayın Kılıçdaroğlu adaylığına ilişkin güçlü mesajlar verdikten sonra AK Parti’den muhalefete akan oylarda bir kesinti oldu. Bir grup AK Partili de partisine geri gitti. Meral Hanım Kemal Bey’in adaylığı karşısında kendi adaylığını ilan edebilir’ diyorlar. Meral Hanım aday olursa kimsenin şaşırmaması gerektiğini söylüyorlar. Bu çok sağlam birkaç kaynaktan doğrulattığım bir bilgidir" dedi.

AKŞENER KARAR MI DEĞİŞTİRDİ?
İYİ Parti'nin kuruluşunun ilan edildiği gün partililer tarafından tekrarlanan 'Başbakan Meral' sloganlarına karşılık 'Ben Cumhurbaşkanı olacağım. Çalışma arkadaşlarımız öyle istiyor' şeklinde cevap veren Akşener daha sonra ısrarlı sorulara karşılık kendisinin Başbakan olmak istediğini öne sürmüştü. Yarkadaş'ın iddiaları sonrası ise 'Meral Akşener fikir değişimi mi yaşadı?' sorusunu akıllara getirdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 82
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP iyi parti ve hdp den ülkeye fayda gelmez...
    Cevapla
  • Haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Kılıçdaroğlu dış mihraklardan neye malolursa olsun Reis i yıkmak icin talimat almışsa kendini harcar bunu yapmak için hem akseneri hem hdp yi bi araya getirmek icin hdp ye soz verir aksenere adaylik verir kendini harcar zaten kendine guveni yok secimden sonra hdp ye verilen sozler icinde aksener ugrasir o kadar
    Cevapla
  • Erpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ufak at.
    Cevapla
  • seçmen 1 yıl önce Şikayet Et
    fetö 15 temmuzda başbakan yapamadığını 2023de cumhurbaşkanı yapmaya çalışacak o zaman. akşener o zaman başbakan olacağını söylüyordu o kadar emindi ki darbenin başarılı olacağına. Şimdi de seçimi kazanacaklarına çok eminler. Herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Allah dilediğinin gönlünü dilediği yere yönlendirir. Seçmenin gönlünü hayra yönlendir şer ittifakına yönlendirme ya Rabbim. İslama hizmet etmiş milletimizin yüzü suyu hürmetine din düşmanlarına islamı bozmaya çalışanlara fırsat verme ya Rabbim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amanda aman, Sermaye eksiltmeyen, kuru vaat'dan başka ne verecek bu Millete,Ne gibi projeleri var acaba,Hava alanını yıkacağımış,Başka ne yapıldı ise yıkıp yenisini yapacağımış.selaattin demirtaşlan kahvaltı yapacağımış.Ne romantik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...