AK Parti'nin Cemevleri için hazırladığı yasa teklifi TBMM'de

Son dakika haberine göre AK Parti, Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin karşılanmasını da içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

AK Parti'nin Cemevleri için hazırladığı yasa teklifi TBMM'de
AK Parti'nin Cemevleri için hazırladığı yasa teklifi TBMM'de
GİRİŞ 20.10.2022 18:37 GÜNCELLEME 20.10.2022 20:13
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

AK Parti, Meclis Başkanlığı'na 23 maddeden oluşan yeni bir torba kanun teklifi sundu. 

Teklifle, belediyeler Cemevlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını indirimli veya ücretsiz olarak karşılayabilecek. Cemevlerinin yapım, bakım ve onarım işlerini yapabilecekler.

Bahçeli talimat verdi: Türkeş’in memleketine Cemevi yapılıyor!Bahçeli talimat verdi: Türkeş’in memleketine Cemevi yapılıyor!

Erdoğan: Alevi-Bektaşi inanç önderlerine cemevleri bünyesinde kadro verilecekErdoğan: Alevi-Bektaşi inanç önderlerine cemevleri bünyesinde kadro verilecek

Alevi kanaat önderlerinden Erdoğan'a teşekkür: Cumhuriyet tarihinin en büyük adımı!Alevi kanaat önderlerinden Erdoğan'a teşekkür: Cumhuriyet tarihinin en büyük adımı!

Düzenleme, imar kanununa bir madde eklenmesini de öngörüyor. O madde ile imar planları yapılırken, Cemevi yeri ayrılmasına imkan tanınıyor.

Teklifte limanlarla ilgili de önemli bir düzenleme var. Limanların işletmesinin aralıksız devamının sağlanması ve yatırımların zamanında yapılması amacıyla sözleşme sürelerinin 49 yıllığına kadar uzatılması öngörülüyor.

23 maddelik teklife göre ayrıca, Fiyat İstikrar Komitesi kurulacak. Komitede, Hazine ve Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı, Strateji ve Bütçe Başkanı ve Merkez Bankası Başkanı da yer alacak. Teklifin, bütçe görüşmelerinin ardından komisyonda ele alınması bekleniyor.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 71
  • ilhan 1 yıl önce Şikayet Et
    H.Z. Ali Peygamberimizin damadı olduğuna göre ve tüm ibadetlerini tıpa tıp bizim peygamberimiz gibi yaptığına göre, namazını camide kıldığına göre nasıl oluyor da alevilik diye ay ayrı bir inanış ortaya çıkıyor....
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    tabii ki yardımlaryapılsın fakat camii lerimizin fatura ,tadilatları için de geçerli olmalı...
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Cem evleri dini mekan değil kültürel mekandır Aleviler de Müslüman olduğuna göre cem evlerin de mescit yapılmalıdır Çünkü İslâm dini tek çatıdır ibadet şekli aynıdır bunun başında namaz gelmektedir
    Cevapla
  • donanm 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten içerisinde mesciti var. girip dolaşmadığın için işkembeden sallıyorsun işte. Cenazeler için teneşir, her imkan yapıldı.
    Cevapla
  • Özbeöz Türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Alevi kardeşlerimize mescit yerleri tanzim edilmeli cem evleri kültür evleri olarak devam etmelidir Alevi kardeşlerimiz Peygamber efendimiz (s.a.a) mi bizden daha çok sever Allah cc.hiç ağizlarindan düşürmezler efendimiz tabiki imam ali ( s.a.a) efendimiz Aleviliğin özüdür bunu inkar eden kafir olur Alevilik şuna inanmiştir Peygamber efendimiz( s.a.a) 39 lar cemine iştirak eder bende 40 ınciyim demiş 40 lar cemi oradan kalmadir Alevilikte kardeşlik yoluda vardir Alevilik 19 uncu yüzyilda oldukça güçlü kurumdu ve inançsal olarak osmanlinin en korkususuz savaşçilari idi ama aleviliği 20 in yüzyil inançsizlaştirdi sebebi büyük şehirlere yapilan göçtür Aleviler yeniden yapilanmali
    Cevapla
  • TEK MESCİT 1 yıl önce Şikayet Et
    ayrı bir mescit ne demek? onları namazları faklı mı? Allah c.c kaç çeşit namazı var. peygamberin kaç çeşit namaz emri var. herkes aynı yerde yani ALLAH'ın evinde yan yana omuz omuza namaz kılabilir. insanları bir birinden ayırmayın..
    Cevapla
  • Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeş o bektaşilik olmasın
    Cevapla
  • ama 1 yıl önce Şikayet Et
    Camilerde faturalar için cemaatten para toplanıyor
    Cevapla
  • sinirli 1 yıl önce Şikayet Et
    ısıtma ve soğutma paraları mutlaka camilerinki gibi olmalı ,yani aleviler ödemeli...devlet sadece camilerde olduğu gibi aydınlatmayı ödemeli ,adaletse budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı