Başkan Beyazgül 'Hayret' diyerek Fakıbaba'ya sitem etti! Gerçekleri tek tek açıkladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül AK Parti'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçeceğini açıklayan Ahmet Eşref Fakıbaba ile ilgili Haber7.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Beyazgül 'Hayret' diyerek Fakıbaba'ya sitem etti! Gerçekleri tek tek açıkladı
Başkan Beyazgül 'Hayret' diyerek Fakıbaba'ya sitem etti! Gerçekleri tek tek açıkladı
GİRİŞ 21.10.2022 13:51 GÜNCELLEME 21.10.2022 15:13
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifasını değerlendiren Başkan Beyazgül, "Keşke halka hizmet yapmak için gayret ettim ama başaramadım bu nedenle istifa ediyorum deseydi" dedi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün istifa süreçleri ve kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında  Haber7'ye yaptığı açıklama şu şekilde;

Öncelikle böyle bir açıklama imkanını bana verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.  Dün gece yerel bir televizyonda da konuşmam da da ifade ettim sayın Fakıbaba'nın istifasıyla ilgili söyleyeceklerim de ayrı bir konu.

'FAKIBABA KEŞKE HİZMET EDEMEDİM DİYEREK İSTİFA ETSEYDİ'

Şunu diyorum Peki Sayın Fakıbaba; "halka hizmet yapmak için gayret ettim ama başaramadım bu nedenle istifa ediyorum" deseydi, Sayın Fakıbaba. "Şanlıurfa'yı dizayn ettim burada da çok etkili olmadım bu nedenle istifa ediyorum" deseydi,. "Şanlıurfa bana her şeyi verdi belediye başkanlığı verdi, milletvekilliği verdi, bakanlık verdi ama ben Şanlıurfa'ya hiçbir şey veremedim bu nedenle istifa ediyorum" deseydi.

"HER DEFASINDA ÇAĞIRDIK GELMEDİ"

Her defasında toplantıya çağırdık gelmedi. 4 yıllık toplantımızda bir defa dahi kendisini görmüş değiliz. Kendi belediye başkanıyla medya aracılığıyla konuşmanın doğru olabileceğini kim kabul edebilir. Kendi meselelerimizi oturup aynı masada etrafında toplanamayacaksak kiminle bunları konuşacağız. Tabi ki Sayın Fakıbaba ile dostluğumuz baki ancak bu şekilde ben bu insanla yapamıyorum bu nedenle ayrılıyorum demesi bana göre çok basit bir hadise. Siyasette her durumda her türlü imkansızlıkla karşılaştım. Halk için önemli olan, her türlü durumda mazeret üretmemek ve halkı ağlama duvarı haline getirmemektir. Zorluklar olur ama "ben sorununuzu çözdüm de geldim" demektir. "Ben yapamadım gidiyorum" demek değildir. 

Soru- Cevap

"HALKA DANIŞMADI"

Sayın Fakıbaba daha öncede parti değiştirdiği biliniyor seçmen nezdinde bu kadar parti değiştirme nasıl bir karşılık bulur? Fakıbaba’nın Şanlıurfa’da hala bir ağırlığı var mı sizce?

Bir siyasetçinin bir devlet adamının ağırlığı yaptığı hizmetlerle olur gözünün dolu olmasıyla olur. Ben Urfa’da halkın içerisindeyim. En son konuşması şuydu; "Halk ne derse ben öyle yapacağım." dedi ama sen halkına danışmadın halkına danışmadan gittin bu Urfa halkının tercihi değil. Urfa halkının tercihi onun hükümette kalıp halka hizmet etmesiydi.

"BEN HAYRET EDİYORUM"

Meral Akşener ile görüşme sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben hayret ediyorum. 20 yıldır bir partidesin ve o partinin her kademesinde olmuşsun 20 yıl sonra ne değişti de ayrılıyorsun. Bir yıl öncekine göre ne değişti Meral Hanım kaç yıldır var? Meral Hanımda nasıl bir değişiklik gördü. Meral Hanımın daha önceki söylemi neyse şimdi ki söylemi de o. Ben Ak Parti'de sıkıntı duyulan insanlar var diye onun etrafındakiler evliyalar topluluğumu... Meral Hanımla konuştun mu eğer konuştuysan bir hesapla mı gidiyorsun? Esas olan millete hizmet etme hesabı olmalıdır.

İYİ Parti'ye geçerek ne gibi bir beklenti içerisinde olabilir?

"Ben Meral Hanımla istişare ettim, ben Meral Hanımda o ışığı gördüm..." Bunlar ne demek Allah aşkına Sayın Fakıbaba, her aşamada hedefin hizmet etmek olmalı hedefin istifa etmek olmamalıydı. Bu şehre ve halka hizmet etmek olmalıydı. Bu şehrin bürokratını çoğaltmak olmalıydı. Hedef bunlar olmalıydı.

"BU DURUMU ÇELİŞKİ OLARAK GÖRÜYORUM"

Sizinle ilgili arsa satışı polemiği yaşadı. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Ne arsa satması… Arsa satılmadı .. Bir metrekare bile arsa satılmadı. Bana öneriyle gelip şunu yapalım deseydi oturup konuşsaydı çözüm bulunurdu. Arsa satılmadı yok öyle bir şey. Kulaktan dolma bilgiler. Devlet adamı kulaktan dolma işlerle iş yapmaz. Allah aşkına belediye başkanlığı yapmış milletvekilliği yapmış bir insan olarak böyle yapamamalı.. Ben durumu çelişki olarak görüyorum. Bizim tek bir hedefimiz var Şanlıurfa’ya hizmet etmek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Faki babanın yaptığını Urfa seçmeni olarak etik bulmuyorum ama sayın belediye başkanına şunu sotmak istiyorum Suskinin yeri yani eski il özel idaresinin yeri şuanda gökdelenler le dolu bunlar satilmadan mı yapıldı yani şimdi o yapılar kaçak yapimi
    Cevapla
  • dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyefendi, dediğiniz yer İl Özel İdaresi binası idiyse, Hazineye ait yer demektir, belediyenin olamaz.
    Cevapla
  • Goksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetin tozlu sayfalarında yerini alacak bir gereksiz şahıs. Sandı ki Urfalılar ceketini koysa bile oy verir. Görecek sandığın dibini.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten işlemeli, gösterişli güzel sözlerden SONRA, İyi partiye katılıyorum DEYİNCE bizim için BİTMİŞTİR..
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Fakıbabanın pervasız hareket etmesi havadan nem kapması 3-5 vekillik oy potansiyeli var gibi hareket ediyor.Ben hangi partiye yönelsem geçsem kapılar ardına kadar açılır imkanlar ayaklarımın altına saçılar 2023 seçimi kritik tüm partilerin bana ihtiyacı var diye düşünüyor.
    Cevapla
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    6. MASAYA Hyırlım olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri