Erdoğan en yakın rakibine fark attı: Bu seçim anketi çok konuşulur!

MetroPoll araştırma, aday bazlı olarak gerçekleştirdi. Ankette yüzde 42.1 ile birinci çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na yüzde 19.6 puanlık fark attı. Mansur Yavaş ise 16.9 aldı. İmamoğlu listede yer almadı.

GİRİŞ 23.10.2022 01:08 GÜNCELLEME 23.10.2022 09:15
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Anket şirketleri tarafından farklı gruplara yönelik anketler yapılmasının yanı sıra isim bazlı anketler de gerçekleştirilmeye başlandı. Bu kapsamda son anketi MetroPoll araştırma yaptı.

BİRİNCİ SIRADA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VAR

Ankete göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda adaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve HDP'nin adayı olursa, seçmenin yüzde 42'si Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceğini belirtti. Ankette, yüzde 23'lük kesim ise, Kılıçdaroğlu derken, yüzde 17'lik kesim Yavaş'ı, yüzde 12'lik kesim ise HDP'nin adayını destekleyeceğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU İLE ARAYI AÇTI

Sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki fark, yüzde 19.6 oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ankette yer almadı.

İYİ PARTİ SEÇMENİ YAVAŞ'TA YARI YARIYA

İYİ Parti seçmeninin yüzde 43.2'si Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini söylerken, yüzde 41.9'u Mansur Yavaş'a oy vereceğini dile getirdi.

ANKETE GÖRE SEÇİM İKİNCİ TURA KALIYOR

Bu anket sonuçlarına göre, ilk turda yüzde 50 barajının aşılmamasından dolayı seçim, Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ikinci tura kalıyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 110
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    lütfen bu oylar kılıçtaroğlunu değil chp nindir.bu kadar beceriksiz,basiretsiz,cahil birine oy verenler kendilerine zeka testi yaptırsınlar.kılıçtaroğlu ülkeyi bırak bir bakkalı bile idare edemez.
    Cevapla
  • Vatandaş55 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakkalı bile emanet etmem
    Cevapla
  • Nurgül kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Al isvicreye verelim senin olsun beceriksiz
    Cevapla
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözde beledeyi icinde ak partiye bir ders vermek gerek dediler gittiler onun bunlarin sunlarin adaylarina oy verdiler. Geldiler gidecekler hala bir is yapacaklar. Algi ile is yurutup yalan reklamlarla hala oylarini koruma pesindeler. Ders vereceklerdi belediyelerle kendileri derslik oldu muhalefetin. Simdide hukumet imf ile gorusecek para alacak diyen muhalefet gecen senelerde gitti kendileri gorustu imf ile. Ülkeyi satmak isteyen gider verir. Kimisi hain dedi kimisi baska bir sey hain olan adam ulke savunma sanayisini sahlandirmaz. Ne diyor muhalefet butun yatirimlara ne gerek bizim paraya ihtiyacimiz var. Hucbir sey yapmayip yan gelip yatacaz. Projeleri sadece para yemek.
    Cevapla
  • İstanbul-18 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendini bu millete ve devlete ait gören, çocuklarının istikbalde bir devlete sahip olmadını isteyen hangi görüşte olursa olsun kesinlikle seçimin ikinci tura kalmaması için Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği milli iradeye destek vermesi lazım. Yoksa tüm şer cephesi bir aday üzerinde birleşir.
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim Erdoğan ile anti-Erdoğan arasında geçecek. Erdoğan'ın karşısındaki isimleri çeşitlendirip fark varmış gibi yapmanın bir anlamı yok. Anti-Erdoğan' ların sayısını 20 tane de gösterseniz aslında onlar tek isimdir. Bu ankete göre Erdoğan en fazla 42 oy alır. Bunu da çok güzelmiş gibi süsleyip yayınlıyorsunuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya son dakika duyurusu: Yeni bir adıma hazırlanıyoruz!
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!