Türkiye Yüzyılı böyle olacak! Gözler Erdoğan'ın açıklamasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena'da düzenlenmesi planlanan toplantıda Türkiye’nin yeni yüzyılına dair program ve hedeflerin yer aldığı “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu yarın açıklayacak.

GİRİŞ 27.10.2022 09:30 GÜNCELLEME 27.10.2022 12:41
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

100'üncü yaşına girmeye hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti'ni kesintisiz 20 yıldır yöneten AK Parti, yeni yüzyılı şekillendirecek program, proje ve hedeflerle halkın karşısına çıkacak.

YENİ VİZYON

Geride bırakılan 20 yılda ülkede ulaşımdan sağlığa, ekonomiden bilim ve teknolojiye, sanayiden tarıma, çevreden turizme birçok alanda önemli adımlar atan AK Parti iktidarı, "Türkiye Yüzyılı" ile Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına dair yeni vizyonunu ortaya koyacak.

AK Parti kurmayları, üzerinde aylardır çalışılan ve "ülkenin gelecek tasarımı" olarak niteledikleri "Türkiye Yüzyılı" lansmanının hazırlıklarını tamamladı. Vizyon belgesi niteliği taşıyan program, yarın Ankara Spor Salonu'nda vatandaşlarla paylaşılacak.

BELGEDEN NELER ÇIKACAK?
Özel bir ekibin üzerinde mesai yürüttüğü belgede sivil Anayasa, barışçıl politikalar, insan odaklı hedefler öne çıkacak. Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin gelecek yüzyılına ilişkin öngörülen perspektifleri içerecek belgede şu hususların yer alması öngörülüyor:

SİVİL ANAYASA: Başörtüsü ve aileye dönük 2 maddelik mini Anayasa değişikliği üzerinde son noktayı koymak üzere olan AK Parti’nin daha önce dile getirdiği yeni ve sivil Anayasa çağrısını tekrarlaması bekleniyor.

STRATEJİK BAKIŞ: Libya’da dengeleri değiştiren, Karadeniz’de kurulan tahıl koridoru ile olası gıda krizinin önüne geçen Türkiye’nin, bölgesel ve küresel aktör olarak dış politikada gelecekte izleyeceği barışçıl politikalar anlatılacak. Bunun yanı sıra güvenlik ve Türkiye’nin hassasiyetlerini içeren stratejiye ilişkin de ipuçlarının yer alması bekleniyor.

İNSAN ODAKLI HEDEFLER: Sosyal politikalardan özgürlüklere, eğitimden ekonomik hedeflere, kadına karşı şiddetin önlenmesinden aile ve inançlara ilişkin insanı esas alan hedeflere de değinilmesi planlanıyor.

VATANDAŞA ÇAĞRI: Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yüzyılın Türkiye açısından kritik önemine dikkat çekerek, vatandaşlardan 2023 seçimlerine yönelik hedefler konusunda destek isteyecek.

MUHALİFLER DE DAHİL ÇOK SAYIDA TEMSİLCİ KATILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek konuşmacı olacağı törende sporcular, sanatçılar, cemaat vakıfları, Alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve iş adamları, sanatçılar, çevreci genç ve kadınlar, şehit ve gazi yakınları, engelliler, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri de yer alacak.

3 PARTİ HARİÇ MUHALEFETİN HEPSİ DAVET EDİLDİ

28 Ekim'de Ankara Arena'da düzenlenecek AK Parti etkinliğine, uzun zaman sonra ilk kez muhalefet partileri ve gazeteciler de davet edildi.

Davet edilenler:

"Türkiye Yüzyılı Tanıtım Toplantısı"na; Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Hür Dava Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi ve İyi Parti davet edildi.

Davet edilmeyenler:

DEVA, HDP ve Gelecek Partisi davet edilmedi.

MUHALİF GAZETECİLER DE LİSTEDE
Diğer önemli davetli listesinde ise muhalif gazeteci kimliğiyle bilinen isimler yer aldı.

Listede Nevşin Mengü, Fatih Portakal, Soner Yalçın, Uğur Dündar gibi isimler bulunuyor. Daveti alan isimlerden bazıları anket açıp karar vermeye çalışırken, bazıları açıkça gideceklerini ilan etti.

ANLAMLARIN GİZLENDİĞİ ‘TÜRKİYE YÜZ YILI’ LOGOSU

16 yıldız kadim Türk tarihinin asli unsurlarını sembolleştirirken bayrağımızın tamamlayıcısı tek yıldız ortak mirasımızı temsil etmektedir. Türkiye Yüzyılı vizyonunun küresel karakteri logonun dairesel konturu ile vurgulanmaktadır. Hilal etrafından yayılan güneş ışınlarının her birisi Cumhuriyetimizin her bir yılını temsil eder ve toplamda 100 adettir.

ŞAKİR ZÜMRE'NİN HİKAYESİYLE MESAJ: HAYALLER BİR BİR GERÇEK OLUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 20.23'te "Türkiye Yüzyılı" paylaşımı yaptı. Erdoğan mesajında, "Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hamleler hayata geçecek, hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak" dedi. "Türkiye Yüzyılı" serisinin ilk filmi, savunma sanayisinin mihenk taşlarından Şakir Zümre hakkında hazırlandı.

FAHRETTİN ALTUN: NİCE BÜYÜK ZAFERLERE

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da filme ilişkin paylaşımında, "Türk savunma sanayiinin mihenk taşlarından biri olan Şakir Zümre'nin 100 yıl önce kurduğu hayaller, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle bir bir hayata geçiyor. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, nice büyük projelere, nice büyük zaferlere." ifadelerini kullandı.

FİLMİN HİKAYESİ

Film, bir kız çocuğunun Yüzyıllık Hayaller Sergisinde yer alan fotoğrafta Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında duran kişinin kim olduğunu dedesine sormasıyla başlıyor. Filmde Türk savunma sanayinin önemli isimlerinden Şakir Zümre'nin hikayesi dede tarafından torununa anlatılıyor.

Atatürk'ün bundan 100 yıl önce Şakir Zümre'den Türkiye'nin yerli ve milli silah sanayisinin kurulmasına öncelik etmesini istediğini aktaran film, Şakir Zümre'nin Atatürk'ün teşvikiyle Türk Sanayii Harbiye ve Madeniye Fabrikasını kurduğunu ve burada uçak bombaları, denizaltı bombaları gibi pek çok önemli savunma sistemi üretimine imza attığını kaydediyor.

Filmde, Atatürk'ün vefatından sonra İkinci Dünya Savaşı döneminde fabrikanın çeşitli bahanelerle kapatılmaya zorlandığına, Şakir Zümre'nin ise fabrikasını soba fabrikasına çevirmek zorunda kaldığına işaret ediliyor.

Filmin ikinci kısmında ise Türkiye’nin bu hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde üretilen milli savunma sistemleriyle gerçek olduğuna dikkat çekiliyor.

Filmde, "Hep birlikte yüz yıllık hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz. 100 Yıllık Hayaller Asırlık Projeler" ifadeleriyle Türkiye Yüzyılı logosuna yer veriliyor.

KAYNAK: HABER7, AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon tek haneye insin başka isteğim yok.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Türkiye yüzyılı değil ayrıca Türk’lerin de yüzyılı olması lazım yoksa garsonlar cumhuriyetine döneriz. Bu Türkiye yüzyılı kavramını, fırsatları ama riskleri de ilk söyleyen bu arada Abdullah Çiftçi hocadır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    1-cenabet halk partisi kapatılsın. 2-cenabet halk partisi tekrar kapatılsın. 3-cenabet halk partisi kekrar kapatılsın. 4-Bu ilk üç madde değiştirilemesin, değiştirilmesi teklif dahi edilemezin.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk(anadolu)milletine ne kadar yarayacak önemli olan bu..
    Cevapla
  • Berky 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarar merak etme.... Sadece baykarın bu sene ihracatı 1 milyar dolar.... gururlan
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Cımhurbaşkanın sizden istegimiz arabalarda hepsinde öteveyi kaldırın fakir fukarada araba alsın saygılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!