"Ermenistan çıkarlarına göre hareket eden" Garo Paylan Hocalı katili Sarkisyan ile görüştü

Türkiye'ye karşı düşmanca faaliyetler gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Ermenistan'da Hocalı katliamının faili ve Ermenistan'ın 3. Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüştü.

"Ermenistan çıkarlarına göre hareket eden" Garo Paylan Hocalı katili Sarkisyan ile görüştü
"Ermenistan çıkarlarına göre hareket eden" Garo Paylan Hocalı katili Sarkisyan ile görüştü
GİRİŞ 01.11.2022 13:54 GÜNCELLEME 01.11.2022 15:07
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz 24 Nisan öncesi sözde Ermeni soykırımını önerge olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın Ermenistan turu dolu dizgin devam ediyor.

ERMENİ VEKİLİN AHLAKSIZCA SÖZDE "ERMENİ SOYKIRIMI TANINSIN" KANUN TEKLİFİ 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li Garo Paylan imzasını taşıyan "Ermeni Soykırımı'nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması" adlı kanun teklifini, TBMM İçtüzüğü'ne aykırı olduğu gerekçesiyle iade etmişti.

GARO PAYLAN: ERMENİ SOYKIRIMI BU TOPRAKLARDA GERÇEKLEŞTİ

HDP'li Paylan, sözde soykırım propagandası hakkında yaptığı açıklamadaysa, "Ermeni halkının yarasını iyileştirecek tek toplum Türkiye toplumu, tek meclis ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Ermeni Soykırımı bu topraklarda gerçekleşti ve adaleti ancak bu topraklarda, Türkiye’de sağlanabilir" sözlerini sarf etmişti.

AKŞENER, 2 GÜN BEKLEDİKTEN SONRA GARO PAYLAN'I KINADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tekliften 2 gün sonra açıklama yaparak, teklifi veren Paylan'ı "şiddetle kınadığını" bildirmişti.

Akşener'in açıklaması şöyleydi:

"TBMM'ye verdiği sözde 'soykırım' teklifiyle, milletimizin başını yere eğdirmeye kalkan hadsizliği şiddetle kınıyorum. Büyük Türk Milleti'nin, gurur duyulacak bir tarihi vardır. Bizler burada oldukça, hiçbir kirli ajanda bu gerçeği değiştiremez"

KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERMEDİ

Alçakça Türkiye'yi suçlayan kanun teklifine karşı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir tepki vermeyerek sessiz kalmayı tercih etmişti.

İLK GÖRÜŞME NİKOL PAŞİNYAN İLE

Global Ermeni Zirvesi için Ermenistan'a giden ve birtakım görüşmeler gerçekleştiren HDP milletvekili Garo Paylan 3 gün önce Ermenistan Başkanı Nikol Paşinyan ile görüşmüştü.

"ERMENİ ÇIKARLARINA DÖNÜK ÖNEMLİ FAALİYETLERİNİ..."

Dün de Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan ile kapalı kapılar ardında Türkiye ve Azerbaycan aleyhinde bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşme sonrası Simonyan Paylan için, "Ermeni çıkarlarına dönük önemli faaliyetlerini büyük bir dikkatle takip ettiğini" kaydetmişti.

BUGÜN DE HOCALI KATİLİ SARKİSYAN İLE GÖRÜŞTÜ

Bugün de Ermenistan'ın 3. Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, TBMM Milletvekili Garo Paylan'ı kabul etti. Sarkisyan sıradan bir Ermeni değil. Savunma bakanı olduğu dönemde, "Hocalı'dan önce Azerbaycanlılar Ermenilerin sivillere dokunmayacağını düşünüyordu. Biz bu algıyı kırdık" diyen Sarkisyan, 1991-94 yıllarında Dağlık Karabağ Savunma Ordusunun başında Hocalı'da korkunç bir katliam gerçekleştirmişti.

Nihat Nasır yazdı: HDP/PKK Kürt halkına neden düşman?!Nihat Nasır yazdı: HDP/PKK Kürt halkına neden düşman?!

HDP'den yeni provokasyon! TBMM'ye kanun teklifi verdiHDP'den yeni provokasyon! TBMM'ye kanun teklifi verdi

Onur Saylak'tan HDP'li vekil Garo Paylan'a destekOnur Saylak'tan HDP'li vekil Garo Paylan'a destek

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Adem tabiki atalarını ziyaret edecek. Türki cumhuriyetlerini ziyaret edecek hali yok ya. Bunlar Doğuda milyonlarca müslüman kürdü öldürdü. Ne yazık ki benim Kürt kardeşimde bunları destekliyor
    Cevapla
  • çoban 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak yorumlara bunlara oy veren kürtler 6'li masa'yi yöneten zaten bunlar o partileri destekleyen oy veren kürt-Türk,ülkücü sözde Müslüman ve diğerleri her kim varsa gaflet uykusunda uyanma zamanı herhalde gidip Azerbaycan'ı ziyaret etmesini beklemiyorsunuz ? Ermeniler Kürtlerden intikam almak için pkk'i kurdu işte gerçek bu
    Cevapla
  • yabancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın TBMM de işi ne anlamış değilim .Hem Türkleri soykırımla suçlayacaksın hem onların meclisinde vekillik yapacaksın .Türkler bir halka soykırım yapmış olsaydı bundan şikayetçi olan kimse olmazdı ortada hepsini yok ederlerdi
    Cevapla
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam hiristiyan ermeni ve hayin 2 milyon Müslüman Kürt bizim dedelerimizi ermeni tasnak partisi öldürdü 1915 1921 kadar cocukalar kadinlara tecavüz etiller niye kimse konusmuyor bunlar bu hayin gitmis bir katillen görüsür, benim kürt müslüman kardesim uyanmiyor, gidin erivan tranvay istasiyonundaki hartayi görün tamen pkk ve bunlarin savundugu bölge ermeni bölgesi
    Cevapla
  • ADiYAMANLI 1 yıl önce Şikayet Et
    He He Garo ,sen ilk önce kendi Tarihinle yüzles ..neden kaleslik yaptik diye bir düsün ..neden bu hale geldik diye sorgula ..nede Ermeniler dünyaya yayilmis diye kendi kendine bir özelestirisini yap ...madalyonun tek bir tarafdan bakiyorsunuz..sen bir Politikacisin senden iki tarafdan bakmasini beklerim ...ve Ermenilerde bir sürü vatandaslarimiz cok sükür böyle görmüyor ..vatanina sadiklar .ve madalyonun ,pencerenin her iki tarafdanda bakiyorlar ...Bir Ermenistan Ermenisiyle birgün konusdum ne dedi bana biliyor musun ..Adam 89 yasinda o zamanlar ...TÜRKLERLE TOPRAK ,KÜRTLERLE de KAN DAVAMIZ var derdi ...INAN kanim dondu ....Bu kadar nefret nerden geliyor anlamis degil ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...