Kılıçdaroğlu ile görüştüler! Baş'ın partisi BTP'den 'Altılı Masa' açıklaması

Bağımsız Türkiye Partisi'nin Altılı Masa'ya katılım talebiyle ilgili Hüseyin Baş ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü açıklandı. BTP'den "olumsuz bir durum yok" açıklaması geldi.

Kılıçdaroğlu ile görüştüler! Baş'ın partisi BTP'den 'Altılı Masa' açıklaması
Kılıçdaroğlu ile görüştüler! Baş'ın partisi BTP'den 'Altılı Masa' açıklaması
GİRİŞ 09.11.2022 17:38 GÜNCELLEME 09.11.2022 17:38
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

CHP'nin oluşturduğu Millet İttifakı masasına katılmak isteyen Bağımsız Türkiye Partisi'nin  (BTP) girişimleri sürüyor. İttifak partilerinin bir araya geleceği 14 Kasım öncesinde BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, İyi Parti lideri Meral Akşener’le yaptığı görüşmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de telefonla görüştüğünü öğrenildi.

BTP Sözcüsü Emre Polat, olumsuz bir durum olmadığını belirttiği açıklamasında, 14 Kasım'ı beklediklerini söyledi. BTP'li Polat şunları söyledi:

 "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yapılan görüşme sonrası Genel Başkanımız Hüseyin Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve o görüşmede kendisinden destek taleplerini iletti. Olumsuz bir durum yok. Biz artık sürecin izleyicisi durumundayız. 14 Kasım'da liderler karar verecek. Biz de bu kararı bekliyoruz ve çıkan karara saygı duyuyoruz.”

SAADET ENGELLEMİŞTİ

Millet İttifakı'na katılma süreci 4 yıl önce başlayan BTP, Saadet Partisi engeline takılmıştı. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, FOX TV’de katıldığı programda konuyla ilgili şunları söylemişti:

"2018’de bize CHP tarafından ittifak teklif edildi, aday listelerinin verilmesine 2-3 gün kala ‘biz bu işi yapamıyoruz’ dediler. Önce bir açıklama olmadı arkasından bize söylenen hep şu oldu, o zaman Millet İttifakı yeni oluşmuştu. ‘Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu BTP varsa biz yokuz dedi’ dediler. Ben bunu Kemal beyin ağzından duymadım ama Kemal beyin ağzından duyulduğunu duydum."

OYU YÜZDE 0,4

2019 yerel seçimlerinde BTP, % 0,40 oy almış, hiçbir belediye kazanamamıştı. BTP'ye 157 bin 812 kişi oy vermişti. BTP'nin il genel meclisi seçimlerindeki oy oranı ise % 0,27'ye gerilemitşi.

BTP, 2018 yılındaki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ise katılmamıştı.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 17
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip adamlar yüzünden millet dininden soğudu deist ateist oluyor,sakın Cumhur ittifakına falan gelirse almayın
    Cevapla
  • Resul Balcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Olumlu düşünenlere de yer verilseydi daha objektif olurdu
    Cevapla
  • Resul Balcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Altaylı nin dediği gibi HÜSEYIN BAŞ Türkiye de en ciddi muhalefet yapan lider, muhalefete muhalefet yapanlar kimim yararına çalışıyor !
    Cevapla
  • Hain Düşmanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizler ciddi olarak güvercin sevenler partisi kurarak 6+2+1= 7 millet(zillet) oluşumuna katılmak düşüncesindeyiz; kemal abi bana vekillik vererek meclise sokarsa eşim, annem iki kardeşim size oy verecğiz.yoksa oymoy yok size ???
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane vekillik alcam diye bu Hüseyin vekil olmak için ihanete ortak olmak için 7 li masaya yalvarıyor 8 inci ben olayım diye
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti. 7. Kim ? Sen hayal mi görüyorsun kardeş. 7. Kişi BTP olacak azcık araştırma be çok birşey değil körü körüne salladın ne oldu 12 beğeni topladın helal lan sana :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam tugaylarından dünyaya gözdağı
Meteoroloji'den peş peşe uyarı: Kuvvetli olacak!