Altılı masada 42 gün sonra bir ilk

Son toplantısını 42 gün önce gerçekleştiren Millet İttifakı liderleri bugün bir kez daha buluşacak. Masada BTP'nin katılım talebi olacak.

Altılı masada 42 gün sonra bir ilk
Altılı masada 42 gün sonra bir ilk
GİRİŞ 13.11.2022 14:43 GÜNCELLEME 13.11.2022 15:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi yeniden Parlamenter Sistem'e sürüklemek ve CHP'yi iktidara taşımak için oluşturulan  Millet İttifakı  toplantılarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı adayını hala beirleyemeyen Millet İttifakı'nın 6 lideri bugün Deva Partisi'nin ev sahipliğinde toplanacak.

Toplantının en kritik başlığı masaya katılım talebi olacak. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüşen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BTP'nin bu talebini liderlere iletecek. Ayrıca daha önce de masada yer almak isteyen farklı partilerin talepleri de değerlendirilecek.

Ntv'nin haberine göre masada çoğunluk, genişlemeye ilkesel katılımı desteklese de niceliksel katılıma sıcak bakmıyor. Toplantıda katılım taleplerine yönelik ilke kararı alınması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu ile görüştüler! Baş'ın partisi BTP'den 'Altılı Masa' açıklamasıKılıçdaroğlu ile görüştüler! Baş'ın partisi BTP'den 'Altılı Masa' açıklaması

YİNE PARLAMENTER SİSTEM DİYECEKLER

Liderlerin toplantıda, Parlamenter Sistem’e geçişin yol haritasına son şeklini de vermesi bekleniyor. Ortak söylem oluşturulması için son toplantıda liderler 9 konu başlığı belirlemişti. Kurmayların yaptığı çalışmalarda 61 alt başlık oluşturuldu. Her parti söz konusu alt başlıklar üzerine yaptığı çalışmasını tamamladı. Şimdi komisyon bu çalışmaları ortak metne dönüştürecek.

Millet İttifakına yeni üye bombası! Saadet Partisi 2018'de veto etmiştiMillet İttifakına yeni üye bombası! Saadet Partisi 2018'de veto etmişti

HER 15 GÜNDE BİR

Toplantıların bundan sonra 15 günlük periyotlarla yapılması da gündeme alınacak. Masa'da aday müzakerelerinin ise yılbaşından sonra başlaması öngörülüyor.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • *_1453 _* 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplayın nekadar parti varsa hepisini toplayın topunuz gelsin yinede erdoğan ölümüne erdoğan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı